От х:

Днес в x:

25 °C

Намерени снаряди паникьосаха хасковлии

Намерени снаряди паникьосаха хасковлии. Сигнал за откритите боеприпаси е бил подаден около обяд днес.

Заради намерените снаряди, полицията отцепи стълбището между улиците „Родопи“ и „Лозенград“, намиращи се край хасковския парк „Ямача“.

На това място имаше изградени бункери за противовъздушна отбрана още от времето на Втората световна война, които по времето на социализма се използваха като складове за военни запаси, предимно храни, а по-късно бяха предадени на Организация за съдействие на отбраната (ОСО) и се използваха за обучение на населението в гражданска защита. Там имаше много имитационни материали - имитации на оръжие и боеприпаси, каквито вероятно са били днес намерените „снаряди“.

Боеприпасите са прибрани от военните.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ор
  организатор за събития
  35 -1
  16:11, 5 май 2020
  Какво има да се паникьосват и чудят. Да ги закарат в кв. "Република" и да ги взривят, когато съберат достатъчно сиирджии!
 • 2
  На
  наблюдател на събития
  18 0
  18:12, 5 май 2020
  Как не са ги надушили мургавите с каруците, че да ги пласират на вторични суровини за скраб ?
 • 3
  15
  1516
  26 -1
  18:23, 5 май 2020
  Между другото,тези бункери са напълно подходящи за карантина на пристигащите циганьори .И най-вече за пристигащи заразени,както двете м*нгалки от Брягово.
 • 4
  12
  1234
  7 -1
  19:45, 5 май 2020
  Явно някой е влизал вътре. До 1990 г. бяха действащи. На никого не му правеше впечатление.
 • 5
  На
  НАБОРА
  5 -1
  23:02, 5 май 2020
  Каква Втора световна война. Бункерите са строени през петдесетте години на миналият век.
 • 6
  12
  123
  0 0
  13:05, 6 май 2020
  Явно някои деца са влизали вътре и са съобщили. Преди около 8г.съм влизал . В самото начало между стълбите има около 30-40 м тунел , който в началото върви напред, а после свива на 90° вляво преди да се стигне до масивната входна врата. Точно в този тунел преди самото бомбоубежище бяха и въпросните снаряди. Когато влизах имаше и противотанкови мини ,но видимо си бяха музейни експонати.

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
24 окт 2020
Последни новини