От х:

Днес в x:

Коалиционните партньори договориха ваучери за туризъм, безплатни чадъри и 1.50 отстояние на масите

Изображение 1 от 2

    Ваучери за туризъм, безплатни плажни принадлежности и удължаване правото на строителство в националните курорти до 15 юни договориха коалиционните партньори на провелото се днес заседание на Коалицонния съвет между "Обединени патриоти" и ГЕРБ. Мерките бяха обявени от лидера на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Министерски съвет. Той заяви, че размерът на ваучерите и възможността за тяхното ползване ще бъдат уточнени допълнително, но е ясно, че ваучери за туризъм ще могат да се ползват само от хора, които са плащали социални осигуровки и нямат никакви задължения към държавния бюджет.

    "Ние ще бъдем готови да предоставим тези ваучери в началото на този сезон", увери той. По думите му така туристическият бранш ще бъде по-бързо уплътнен с няколко милиона ползватели, независимо от времето, в което ще започне туристическият сезон. Той информира, че най-вероятно такива ваучери ще се предоставят и на учениците, които ползват туристическите обекти при провеждането на зелени училища.

    "Имаме единодушното мнение, че ще ги използваме като средство за насърчаване на туристическия бранш", коментира Симеонов въвеждането на ваучери за туризма.

    Симеонов заяви, че категорично плажните принадлежности за сезон 2020 г. ще бъдат безплатни - шезлонги, чадъри и масички. По думите му това ще бъде компенсирано от държавата за сметка на концесионната такса или наема на тези фирми, които имат договори за наем на съответните плажни ивици.

    Симеонов съобщи, че по искане на ресторантьорския бизнес е договорено да се измени съответната заповед от 3 май на министъра на здравеопазването, като се направят някои промени, свързани с отстоянието между масите на открито вместо 2,5 метра да бъде 1,5 метра. Той обясни, че при отстояние 2,5 метра става нерентабилно използването на тези открити площи от собствениците. "Направили сме съответните консултации - 1,5 м. е достатъчно", посочи Симеонов. Там сме въвели също възможността обслужващият персонал да работи с шлемове, а не само с маски, коментира още той.

    Симеонов съобщи, че ще се удължи правото на строителство в националните курорти от 15 май до 15 юни, тъй като няма смисъл да се ограничава строителството в период, в който на практика няма туристически сезон.

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ис
      Истината
      2 0
      18:01, 5 май 2020
      И ваксини с чипове на Гейтс. Предатели!
    • 2
      Та
      Тайконавт
      2 0
      22:24, 5 май 2020
      Продавам ваучери- каракачанки с 30% отстъпка- отивам в Гърция.
    • 3
      12
      123
      2 0
      23:43, 5 май 2020
      Хаха да ида на нашето лайноморие да пълня гушите нанашите измамници и мутри.Таще извъртят нещата че безплатния шезлонг ще ти излезе три пъти поскъп с пракинг например или с платена тоалетна по 5 лв. или с куверт на входа на плажа или друга щуротия.Никога няма повече да си го причиня.
    Последни новини