От х:

Днес в x:

Защо скриха ген. Мутафчийски, пита вицепрезидентът Илияна Йотова (видео)

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи аргументите за отмяна на брифингите на Националния оперативен щаб като "нескопосан пиар", тъй като българите имат нужда от отговори какво се случва.

Тя е категорична, че е било достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски.

"Все пак всички живяхме с него месец и половина, всеки ден той беше в нашия дом, по един или друг начин. Очевидно беше скрит. Трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт, премиер-министър и ген. Мутафчийски през последните дни, което витаеше във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други. А що се отнася за по-важния въпрос за строгостта на мерките, ние продължаваме да не знаем като общество какво ни чака", зака вицепремиерът.

Илияна Йотова изтъкна нуждата от създаването на щаб, който да се занимава с тежките икономически последици от коронавируса, тъй като според нея мярката 60/40 не е достатъчно ефективна срещу растящата безработица.

"Продължаваме да нямаме нито стратегия, нито тактика за мерките", каза още Йотова.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    19
    1952
    11 -5
    11:45, 2 май 2020
    На някои български вождове не им трябват вече честни и доблестни хора!!!!
  • 2
    Ку
    кунка маймунка
    14 -4
    13:23, 2 май 2020
    Скриха го защото на някои хора не им е удобен
  • 3
    Ве
    Ветеран.
    8 -5
    15:42, 2 май 2020
    Тази лъвица кво иска още да го бъзикат ли то учен човек не го щяха ся защо го махат само търсят да ровят но в България е така тук угодия няма ей ся да правят квото щът даже то човек много издържа щото е видимо добър човечец още по рано трябваше да им покаже среден пръс на малоумниците дето им повтаряше едно и също и те пак го питат същото може ли хора дето не са прочели една книга да казват и бъзикат то човек тук сам това върви то дето е постигнал нещо гледаме да го унищожим и плюем.
  • 4
    Ве
    Ветеран
    6 -2
    15:44, 2 май 2020
    Той заслужава корона ние на тези винаги слагаме къскет ана то дето заслужава къскет корона даваме такива сме си терсенета за тва всичко ни е на обратно
  • 5
    Ве
    Ветеран
    3 -2
    15:52, 2 май 2020
    60на 40 не го харесват ем те искат хем на работниците да не дадат по някой лев хем да си ги запазят щото 85% фирмите са на от лъвица отбора ем ся малко ще дадете и вие като не искате после зор за работници пускайте ги на държавата на гърба и тва правите нали искате да сваляте това управление и 60на40 кандидатстват фирми които нямат приходи никви не такива които от85% печалба паднала на 35% пак е печеливш но не им се дава на хора вадили им 15год хляба ся 20дни или 40не могат си задържат хората смешници са тва е.
  • 6
    Да
    Дамян
    6 -3
    20:42, 2 май 2020
    Като е всяка сутрин по телевизиите - стресирали се хората, като го няма - скрили го били.Този човек е и шеф на една огромна болница - ВМА.Мислите,че единствената му работа е да отговаря на тъпи въпроси ли? Аз се чудя как издържа толкова време , без да избухне и да нахока всички ни.Защото сме многознайковци , а ако осъзнаем колко сме тъпи , ще ни се стъжни. Та и тази бивша говорителка да спре да предлага конспиративни теории.Щото ако и на нея и отправят смъртни заплахи, макар и от някакви серсеми с клавиатура , сигурно ще емигрира в Русия чак.
  • 7
    Ве
    Ветеран.
    0 0
    07:26, 3 май 2020
    Дамяне дамяне азък си за нас тук кото да стане само негативи са търсят ся 5год ще викат то вирус криза на удари и реване и чудо ще е търси се От всяко нещо полза да се изкопчи тука това няма изкореняване да има.
  • 8
    За
    запознат
    1 0
    11:05, 3 май 2020
    Никои не го е скрил за разлика от вас и президента той работи а не само да плямпа без покритие
Последни новини