От х:

Днес в x:

Апелативният съд реши окончателно мярката на двамата трафиканти, задържани на българо-турската граница

Апелативен съд – Пловдив отхвърли като неоснователни жалбите на Ангел Личканов и Петър Петров и потвърди взетите от Окръжен съд – Хасково спрямо тях мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемите, които се намираха в ареста в Хасково, а в съдебната зала в Пловдив бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците на задържаните.

Личкана и Петров са  привлечени като обвиняеми за извършване на две престъпления –притежание на наркотици и опит за контрабанда, като веществото, намерено у тях е 8,4 кг марихуана.

 На  20.04.2020 г. в района на гранична пирамида в землището на с. Маточина те са задържани с марихуана на стойност 50 400 лв.

Съдът смята, че от предвидените в закона тежки наказания за опит за контрабанда и за държането на високорискови вещества, произтича опасност и за двамата обвиняеми от извършване на престъпления, както и за укриване  при по-лека мярка за неотклонение. Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 лв. до 200 000 лв.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини