От х:

Днес в x:

14 точки влизат в дневния ред на априлското заседание на Общински съвет - Първомай

В дневния ред на общинската сесия, която ще се проведе на 30 април т. г. , са постъпили за разглеждане 14 предложения според публикувания проект.

Общинските съветници ще разгледат Програмата за закрила на детето.

Предстои да се вземе решение за отпускане на 1600 лв. за два от проектите, по които работи Общинска администрация: „Нова възможност за младежка заетост“ и „Патронажна грижа за възрастни хора…“Средствата са от временно свободните пари в общинската хазна и ще се възстановят от оперативните програми не по-късно от края на тази година.

 

Местният парламент ще гласува прехвърлянето на язовирите на държавата, за да може тя да се грижи за тяхната поддръжка.

Трябва да се реши ще бъдат ли освободени от наеми и такси наемателите, които ползват общински имоти, но са преустановили дейността си вследствие на извънредното положение.

Ще бъде обсъдено дали се удължи срокът, в които заплащането на местните данъци и такси ще бъде намален с 5% до 30 юни, също по причини диктувани от извънредното положение.

Съветниците ще разгледат годишният отчет на МБАЛ-Първомай и Медицински център I. На днешната сесия ще бъде гласувана и промяната на статута на път  от „полски“ в „път с трайна настилка“ в землището на село Татарево.

Предстои и формалното закриване на кметствата в селата Драгойново и Поройна. Двете населени места се управляват от кметски наместници.

Всички тези проекторешения са на кмета Николай Митков.

Заместник-кметът Радослава Ставрева внася за разглеждане Годишен план за развитие на социалните услуги в община Първомай за 2021г. Тя внася за и две докладни за управление на имоти. Едната е за продажба на имот в кв. Любеново. Втората за прекратяване на съсобственост между общината и Румен Атанасов, който би желал да изкупи общинския дял. Определената цена е 3352, 80 лв.

Другият заместник-кмет, Ружди Салим, предлага продажбата на имот от землището на с. Брягово.

Председателят на Общинския съвет Христо Вълчев също внася свое проекторешение - за създаване на Постоянна комисия за противодействие на корупцията и установяване на конфликт на интереси. Комисията трябва да прави проверка на подадените декларациите за конфликт на интереси на кметовете на кметствата.

Сесията ще бъде проведена при засилени мерки за дистанция и след  дезинфекция на залата, днес от 17.30 в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини