От х:

Днес в x:

Решиха кога да се проведат майските тържества в Първомай

Съорганизаторите на майските тържества – Община Първомай и ОНЧ „Св.св.Кирил и Методий“ - взеха решение тази година те да бъдат проведени след 1 септември.

Заради пандемията Ковид-19 и наложените ограничителни мерки няма да може да се състоят  концерти, театри, изложби и други запланувани мероприятия. Голяма част от самодейните състави не успяха да довършат проектите си заради забраната за провежда на дейностите в читалищните колективи, а професионалните състави през лятото са във ваканция. Това налага отлагането на събитията.

Председателят на читалищното настоятелство Иван Караславов е предложил и в Общината са се съгласили, XLVIII Mайски културни тържества тази година да се проведат през септември – октомври и да се слеят с Празника на тракийската музика. „Ще предоговорим каквото можем с гостуващите театри – каза Караславов – а самодейците ще имат време да довършат своите проекти.

Нови дати за киноложкото изложение обявиха и от Киноложкото дружество. Председателят му Пеньо Запрянов посочи датите 26 и 27 септември и каза, че те са съобразени със съдийския състав, който е от чужбина.

Празникът на града 1 май също ще бъде отбелязан символично – с музикално озвучаване в центъра на града, виртуално приветствие от кмета на общината и публикуване в интернет на юбилейния концерт на Певчески ансамбъл „Първомай“.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини