От х:

Днес в x:

Учени от БАН: Има лек срещу коронавируса

СЗО не признава методите, защото не носят печалба, заяви професор Лъчезар Аврамов

Двама български учени твърдят, че лечение за коронавируса има. Според тях високите дози витамин С и озонотерапията действат антивирусно и имуностимулиращо. Проф. Лъчезар Аврамов от Института по електроника обясни пред "България сутрин", че тези два метода се прилагат и за облекчаване състоянията по време на лечение на тумори на онкоболни пациенти.

"Това е интравенозно наливане на витамин С, а озонотерапията се влива венозно. Необходим е апарат, който го няма в България, но може да бъде произвеждан във Варна", обясни професор Аврамов.

По думите му нужният апарат струва 5-6 хил. лева. Лечението с витамин С и озонтерапията също било евтино. Това е и причината СЗО да е обявила лечението за недоказано, според учения от БАН.

"Методите се практикуват в 50 държави. Те са много евтини и не могат да преминат през сертификация, защото не носят печалба", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според Лъчезар Аврамов у нас има само една жертва на Ковид-19.

"Останалите 51 човека не са починали от коронавирус, а от придружаващи заболявания. Без аутопсия нищо не може да се каже", подчерта той.

Учените са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с призив да се вслушат в техните предложения. Според тях сегашният подход за справяне с пандемията е грешен, а изолацията - ненужна. 

Вижте целия разговор във видеото.

Източник: bgOnAir

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Димитър Савов
    0 0
    09:32, 28 апр 2020
    Кои са тези 50 държави, които предлагат метода и нямат заболели? Но дори да е ефикасен, той може да се прилага само в болнични условия, май. А опасенията у нас бяха, че болниците ни нямат капацитет при разрастване на епидемията (камо ли да правят вливания на всички здрави превантивно), което наложи и всеобщите предпазни мерки.
Последни новини