От х:

Днес в x:

Коронавирус измами, на които се хванаха мнозина

Новия коронавирус и извънредните мерки за социалната изолация създадоха редица нови възможности за измамниците.

Измами с „Нетфликс“

Пандемията от коронавирус принуди милиони души да останат у дома. През този период имаме повече време за филми, а платформи като „Нетфликс“ със сигурност печелят от това. Други, които печелят са измамниците, които са намерили начин да крадат пари от потребители на платформата. Те им изпращат имейл, който изглежда като официален от „Нетфликс“. В него те канят получателя да кликне върху линк, чрез който да обнови данните си за плащане. Линкът води към неизвестен сайт, чрез който крадците получават парите на потребителите на платформата.

От „Нетфликс“ призовават потребителите да попълват личните си данни само в сайта им.

Фалшиви медикаменти

Към този момент няма официален лек срещу COVID-19, но интернет е пълен с обяви за лекарствени продукти, за които продавачите гарантират, че ще ни предпазят от COVID-19 или ще ни излекуват. Експерти алармират, че тези медикаменти могат да съдържат грешно активно вещество, което да доведе до тежки последици.

Фалшиви сайтове за дарения

Мнозина са станали жертви на крадци, които се представят по имейл за лица на Световната здравна организация. Те молят потребителите да направят дарение за изработването на ваксина срещу COVID-19 и предупреждават, че дарението може единствено да бъде извършено чрез онлайн банкиране.

Фалшиви проверки по домовете

Крадците се възползват от ситуацията, като звънят по домовете на възрастни хора и се представят за лекари, които трябва да ги тестват за COVID-19. Измамниците обикновено искат пари срещу тестовете, а ако не им бъде заплатено, започват да “инспектират“ дома и да крадат вещи.

„Ало“ измами

„Ало“ измамниците несъмнено успяват да се пригодят към актуалните събития. По време на пандемията от коронавирус те се представят за лекари. По телефона те обясняват на набраният човек, че негов роднина или приятел е в болница с риск за живота, заради COVID-19 и за да бъде спасен, трябва да се дадат незабавно пари.

https://www.vbox7.com/play:f990c3b7b6
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    И
    И
    2 -1
    16:49, 27 апр 2020
    И защо беше този цирк за да останат хората без работа затворени в като затворници а пре това време управниците да грабят повече
Последни новини