От х:

Днес в x:

Постоянен арест за мъжете, спипани със сакове и чували с марихуана

Задържаните мъже при опит да изнесат от България марихуана с чували и сакове ще останат за постоянно в ареста. Това реши днес Окръжен съд – Хасково при разглеждане на мярката им за неотклонение, съобщиха от Темида.

Мъжете от Първомай Ангел Л. и Петър П. са привлечени като обвиняеми за държане и опит за контрабанда на 8,400 кг марихуана на стойност 50 400 лв. Те са заловени на 20 април 2020 г. на граничната пирамида в района на свиленградското село Маточина.

Производството е протекло чрез видеоконферетна връзка по "Skype", поради предприетите мерки за ограничаване на контакти и конвой на лица във връзка с разпространението на коронавирус.

За престъпленията, са предвидени наказания от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 лв. до 200 000 лв.

Хасковският окръжен съд е счел, че от представените до този момент доказателства може да се направи извод, че обвиняемите са извършители на двете деяния (държане и опит за контрабанда), доколкото са задържани на мястото на престъплението. Взети са под внимание и установените обстоятелства – предаването на наркотичното вещество на двамата обвиняеми от трето лице, което им дава указания накъде да се отправят, като действията са извършени в навечерието на официален празник. От друга страна, предвидените в закона наказания обосновават и реалната опасност двамата обвиняеми да се укрият. Събраните до този момент доказателства сочат на създадена добра организация, предварителна подготовка и дързост при тяхното осъществяване.

Тези обстоятелства в съвкупност, водят до извода, че единствено мярката за неотклонение „задържане под стража“ се явява адекватна на целите на закона.

В случай на обжалване или протест Окръжен съд – Хасково е насрочил делото за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив за 30.04.2020 г. от 10.00 часа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кю
    Кюмуров
    13 -1
    20:09, 24 апр 2020
    Защо напрово от с. Маточина не са ги закарали в Пловдивския затвор, а ги разкатават по съдилища?
Последни новини