От х:

Днес в x:

25 °C

Едва 4 заявления за социални помощи онлайн от началото на карантината в Хасковско

В социалните служби по региони все още очакват от централата на Агенцията за социално подпомагане  указания как ще се действа при подаването на заявленията за получаване на еднократната помощ от 375 лв. от родителите на деца, който са засегнати от мерките, наложени заради коронавируса.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обяви вече, че за това са заделени 20 млн.лева.

Все още обаче няма подаден алгоритъм как ще се получават те.

Три са възможностите –онлайн, по пощата или на място в социалните звена по региони. Двете от възможностите биха били предпоставка за струпването на много хора и ще трябва специална организация, както и допълнителен човешки ресурс, а третата-чрез онлайн подаване на документите вероятно ще затрудни много от хората, коментира шефът на Регионалното социално звено в Хасково Стефан Манахилов. От началото на мерките до момента едва четири са подадените заявления в службата от Хасковска област по различните основания, посочи той. И добави, че всеки момент се очакват указанията за отпускането на еднократната помощ.

А според вече обявените условия, на нея ще имат право родителите на деца до 12-годишна възраст, които обаче са най-малко 20 дни  в неплатен отпуск заради невъзможност да работят от вкъщи в извънредното положение.  Месечният доход на член от семейството не трябва да е по-висок от 610 лв, колкото е  минималната работна заплата.

Самотните родители също ще имат право на еднократната помощ, но общият месечен доход на домакинството трябва да е до 1220 лв. Освен това не трябва родителите, които кандидатстват за помощта да имат други доходи, не трябва да  получат други социални помощи. На еднократното подпомагане няма да имат право и тези семейства, които са включени в схемата 60/40.

За всички важи и условието децата им да са посещавали детско заведение или училище до 13 март. Родителите трябва да са се осигурявали за последните шест месеца. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Ст
  Страхуван!
  3 -2
  18:26, 14 апр 2020
  Короната предава ли се по полов път?
  • От
   Отговор
   2 -1
   22:01, 14 апр 2020
   Да, ако не използваш презерватив.
  • Др
   Др.Мутрафчийски
   2 -2
   01:59, 15 апр 2020
   Корона вируса поврежда мозъка на
   всички пациенти
   ...
   с изключение на членовете и симпатизантите на ГРОБ/ДПС и Заптиетата , понеже там няма централна нервна система
  • От
   Отговор 2
   1 0
   02:22, 15 апр 2020
   Ако по време на секса сте
   с ръкавици ,
   лицев шлем , маска за дишане,
   защитен костюм и презерватив ,
   Няма да се заразите
 • 2
  Пр
  протеста върши работа
  4 -3
  22:17, 14 апр 2020
  Уплашени ли са управляващите от народа?
  https://www.youtube.com/watch?v=bfx1M27AG_Y
  • Мл
   Младок
   4 -5
   23:24, 14 апр 2020
   Това руските/прокремълските/бесепарските тролове как ви плащат в тези кризисни времена,след като рублата на Путя достигна най-ниските си нива?
  • Какъв народ бе - това са само ония от Възраждане :)) Те са си чисти мародери и разбойници. Един дол дренки с атакистите са. Бой с тояги за тях!!!
  • Ha
   haha
   5 -2
   23:48, 14 апр 2020
   Какви руснаци ви подгониха?Кога Бойко или Костадинов дадоха 2 милиарда на руснаците?
   Вие сте,като кучето на Павлов.Пускат ви нещо по ДомусТв 100 пъти и на 101ят път първосигнално реагирате.
   Да разбирам ли,че руснаците ни затвориха по къщите и съсипаха жалката ни икономика,за да се съберат гладни хора по площадите?
   А и някой ще ми обясни ли,защо мразите руснаците?Защо сте такива расисти в България?
   Имаше един с дребни мустачки,който беше настроен така срещу руснаците и накрая приключи в една берлинска дупка.
  • Въ
   Въпрос до Младок
   1 0
   02:24, 15 апр 2020
   Как може да си
   Младок , а пък главата ти да е празна кратуна ?
   ....
   Май че много марихуана пушиш ?
 • 3
  Мл
  Младок
  2 -4
  23:29, 14 апр 2020
  За рейтинг Русата златка и Копейкин ще продадат себе си. :)
  • Исках да ампутирам главата на Шефа Боцко , за да не го мъчи вируса
   ....
   А той ми вика
   "Няма смисъл - в ******* няма семки за да се заразят " :))
   .....
 • 4
  Га
  Галя
  3 0
  23:54, 14 апр 2020
  Дали могат да кандидатстват самоосигуряващи се лица, които са прекъснали дейност, заради пандемия та?
  • Шефа ми Боци беше казал на една стачкуваща жена от Арсенал
   ......
   "Стачкувате щото нямате пари , а я глей какви златни обици имаш ":))
   .....
  • Вариант А - изритай твоя Хубостник да прави Революция
   ..
   Вариант Б - сама инвестирай в пистолет и обери мутра или бей
   ....
   Вариант Г - намери си работа - Вечните ягодови полета и Магистралите на "Свободния свят" те чакат

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини