От х:

Днес в x:

10 °C

Повече от 7 000 града, сред които и Хасково, отбелязват Часът на Земята

Изображение 1 от 4

     Милиони хора от над 7000 града в 180 държави по света отбелязват на 28 март Часът на Земята.

    В екоинциативата се включи и Хасково. В България светлините на значими обекти и много частни сгради изгаснаха във времето от 20.30 до 21.30 часа.

    В Хасково постепенно бяха угасени светлините на най-високия монумент на Богородица в света, който се извисява на хълм „Младежки”. Нямаше хора в местността и призивът на общинската администрация да се отбележи събитието от домовете беше спазен.

    Най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването планетата Земя е  организирано от международната природозащитна организация WWF за 13-а поредна година.
    Кампанията привлича вниманието тази година върху опазването на  природата.

    Часът на Земята в България обръща внимание на грижата за горите, играещи важна роля в овладяване на ситуацията с промените в климата и цели да привлече подкрепата на широката общественост и бизнеса.

    Глас за българските гори ще даде родният ни представител на Евровизия - Виктория Георгиева, която застава зад каузата в ролята на водещ посланик на WWF. Има организирана и дарителска кампания с СМС-и.

    Инициативата подкрепят още: Теодосий Спасов, Максим Ешкенази, Драго Симеонов, Калин Врачански, Прея, Весела Бонева, Анжела Недялкова, Деян и Дарин Ангелови, Теодор Ушев, Hayes & Y и RDMK. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини