От х:

Днес в x:

16 °C

Близо 1/3 от децата си тръгнаха от хасковски училища по преценка на родителите

  Близо 1/3 от децата си тръгнаха от хасковските училища по преценка на родителите. Това показва проверка на Haskovo.net в някои от по-големите хасковски школа. Официална информация за точния брой няма.

  При започване на учебните занимания тази сутрин в класните стаи са влезли около 90% от деца. Малко по-късно обаче от Министерството на здравеопазването съобщиха, че поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г., на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.

  Директорът на ОУ "Св. Климент Охридски" Гинка Райчева заяви, че след съобщението на МОН близо 1/3 от учениците са били прибрани от родителите по лична преценка. След намалението на присъстващите учебните часове били намалени.

  Отлив след съобщението на МОН е имало и в Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Директорът на училището Деян Янев заяви, че в първия час са присъствали около 90% от възпитаниците, но някои от тях са си тръгнали в следващите часове. Той обаче не успя да посочи каква част от учениците са си отишли, тъй като обстановката е динамична и се променя.

  В СУ "Васил Левски" сутринта е имало близо 20% отсъстващи. След писмото, получено от МОН, след голямото междучасие са си тръгнали 28%. Останали са 58% от децата, каза директорът Милена Михайлова. Някои от родителите са стигнали до училището, но са се отказали да си вземат децата.

  В ОУ "Св. Иван Рилски" е имало едва 10% отсъстващи деца, каза директорът Тонка Ченгелова.

  Междувременно Народното събрание прие предложението на правителството за обявяване на извънредно положение с пълно единодушие.

  Извънредното положение влиза в сила от днес, 13 март и ще продължи до 13 април 2020 г. Основната цел на мярката е да се ограничи придвижването на хора, социалните контакти. Очаква се да бъдат затворени барове, увеселителни заведения, игрални зали. В предварителното съобщение на Бойко Борисов той каза, че няма да бъдат затваряни ресторанти. Органите на реда ще имат извънредни пълномощия по отношение на поставените под карантина. Очаква се да бъдат огласени конкретни мерки.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Ма
   Майка
   28 -1
   13:14, 13 мар 2020
   Медиите имате голяма роля в това хората да са в паника, спрете се малко и се дръжте като трезво мислещи хора. Паниката разболява
   • Та
    татко
    1 0
    13:54, 15 мар 2020
    като измрат децата ти тогава ли ще сепаникиосваш заспала.............
  • 2
   Го
   гост
   17 -3
   13:21, 13 мар 2020
   Тоно за да няма паника трябва да се затворят училищата и на който не му се налага да ходи някъде да си стои в къщи или поне да избягва събиране на хора. Става въпрос за две седмици.
   • От
    от кухнята
    27 -1
    13:59, 13 мар 2020
    Да, да се затварят училищата, но ако родителят следи детето му да не контактува с други хора и да е прибрано.Какво стана днес?Децата напуснаха училищата със или без знанието на родители и плъзнаха из улици и кафенета.Липсва ни дисциплина на нас българите.Жалко,но е факт.
   • ??
    ???
    11 0
    14:47, 13 мар 2020
    След такова "съобщение" от МОН какво по-точно се очаква?
  • 3
   Ко
   коректор
   5 -1
   15:29, 13 мар 2020
   Правилно ли разчитам надписа (в дясно) от класната стая на сн. 1 - "народна КРЪЧМА на знаменосецът"!? Класната стая ли е кръчмата или това е нещо като "наша гордост"!?
  • 4
   Ма
   Мария
   0 -5
   15:37, 13 мар 2020
   Защо са се обаждали на родители да приберат децата... Виж коментара
   • Не
    Не
    3 0
    22:22, 13 мар 2020
    никой не се е обаждал ,защо трябва да всявате грешни слухове ?
  • 5
   Ма
   Мария
   0 -1
   11:45, 14 мар 2020
   Така и не разбирам защо се трият коментари, в които няма нищо обидно и злепоставящо! Моля, обяснете! Това ще е трети, който ще изтриете!
  • 6
   Ма
   Мария
   0 0
   12:21, 14 мар 2020
   Пишете, че има 5 коментара, а са само 3. Къде са другите?
  • 7
   Ма
   Мария
   0 0
   16:14, 15 мар 2020
   Къде са коментарите до 5?
   • Ма
    Мария
    0 0
    16:15, 15 мар 2020
    Няма ги. И защо триете?

  Хороскоп за 11.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
  11 юли 2020
  Последни новини