От х:

Днес в x:

13 °C

Близо 1/3 от децата си тръгнаха от хасковски училища по преценка на родителите

  Близо 1/3 от децата си тръгнаха от хасковските училища по преценка на родителите. Това показва проверка на Haskovo.net в някои от по-големите хасковски школа. Официална информация за точния брой няма.

  При започване на учебните занимания тази сутрин в класните стаи са влезли около 90% от деца. Малко по-късно обаче от Министерството на здравеопазването съобщиха, че поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г., на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.

  Директорът на ОУ "Св. Климент Охридски" Гинка Райчева заяви, че след съобщението на МОН близо 1/3 от учениците са били прибрани от родителите по лична преценка. След намалението на присъстващите учебните часове били намалени.

  Отлив след съобщението на МОН е имало и в Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Директорът на училището Деян Янев заяви, че в първия час са присъствали около 90% от възпитаниците, но някои от тях са си тръгнали в следващите часове. Той обаче не успя да посочи каква част от учениците са си отишли, тъй като обстановката е динамична и се променя.

  В СУ "Васил Левски" сутринта е имало близо 20% отсъстващи. След писмото, получено от МОН, след голямото междучасие са си тръгнали 28%. Останали са 58% от децата, каза директорът Милена Михайлова. Някои от родителите са стигнали до училището, но са се отказали да си вземат децата.

  В ОУ "Св. Иван Рилски" е имало едва 10% отсъстващи деца, каза директорът Тонка Ченгелова.

  Междувременно Народното събрание прие предложението на правителството за обявяване на извънредно положение с пълно единодушие.

  Извънредното положение влиза в сила от днес, 13 март и ще продължи до 13 април 2020 г. Основната цел на мярката е да се ограничи придвижването на хора, социалните контакти. Очаква се да бъдат затворени барове, увеселителни заведения, игрални зали. В предварителното съобщение на Бойко Борисов той каза, че няма да бъдат затваряни ресторанти. Органите на реда ще имат извънредни пълномощия по отношение на поставените под карантина. Очаква се да бъдат огласени конкретни мерки.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Ма
   Майка
   28 -1
   13:14, 13 мар 2020
   Медиите имате голяма роля в това хората да са в паника, спрете се малко и се дръжте като трезво мислещи хора. Паниката разболява
   • Та
    татко
    1 0
    13:54, 15 мар 2020
    като измрат децата ти тогава ли ще сепаникиосваш заспала.............
  • 2
   Го
   гост
   17 -3
   13:21, 13 мар 2020
   Тоно за да няма паника трябва да се затворят училищата и на който не му се налага да ходи някъде да си стои в къщи или поне да избягва събиране на хора. Става въпрос за две седмици.
   • От
    от кухнята
    27 -1
    13:59, 13 мар 2020
    Да, да се затварят училищата, но ако родителят следи детето му да не контактува с други хора и да е прибрано.Какво стана днес?Децата напуснаха училищата със или без знанието на родители и плъзнаха из улици и кафенета.Липсва ни дисциплина на нас българите.Жалко,но е факт.
   • ??
    ???
    11 0
    14:47, 13 мар 2020
    След такова "съобщение" от МОН какво по-точно се очаква?
  • 3
   Ко
   коректор
   5 -1
   15:29, 13 мар 2020
   Правилно ли разчитам надписа (в дясно) от класната стая на сн. 1 - "народна КРЪЧМА на знаменосецът"!? Класната стая ли е кръчмата или това е нещо като "наша гордост"!?
  • 4
   Ма
   Мария
   0 -5
   15:37, 13 мар 2020
   Защо са се обаждали на родители да приберат децата... Виж коментара
   • Не
    Не
    3 0
    22:22, 13 мар 2020
    никой не се е обаждал ,защо трябва да всявате грешни слухове ?
  • 5
   Ма
   Мария
   1 -2
   15:43, 13 мар 2020
   Днес са се обаждали от училище "Климент" да се прибират децата! Има ли причина?
  • 6
   Ма
   Мария
   0 -2
   18:11, 13 мар 2020
   Защо ми триете коментарите? ? ? Питах нещо, но вече имам отговора!
   • Ро
    Родител
    2 0
    22:20, 13 мар 2020
    На мен и на другите родители от класа , не са се обаждали :?
  • 7
   Ма
   Мария
   0 -1
   11:45, 14 мар 2020
   Така и не разбирам защо се трият коментари, в които няма нищо обидно и злепоставящо! Моля, обяснете! Това ще е трети, който ще изтриете!
  • 8
   Ма
   Мария
   0 0
   12:21, 14 мар 2020
   Пишете, че има 5 коментара, а са само 3. Къде са другите?
  • 9
   Ма
   Мария
   0 0
   16:14, 15 мар 2020
   Къде са коментарите до 5?
   • Ма
    Мария
    0 0
    16:15, 15 мар 2020
    Няма ги. И защо триете?

  Хороскоп за 31.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  31 мар 2020
  Последни новини