От х:

Днес в x:

25 °C

Няма да бъде удължена ваканцията в районите, където няма грип и коронавирус

Учениците от районите, в които няма втора грипна вълна и няма регистрирани случаи на коронавирус започват училище на 12-ти март.

Препоръките бяха дадени по време на съвместното заседание на Правителството и Националния щаб, отговарящ за Ковид-19.

Националната ваканцията е дадена не заради коронавируса, а заради грип Б, обясниха отново от Щаба на заседанието на МС. „Децата са най-малко засегнатата група от коронавирусната инфекция. Затова няма предпоставка, там където грипът отшумяваq ваканцията да бъде удължена. Ваканцията, която беше въведена, смятаме че е задоволителна и няма да поощрим  удължаване на тази ваканция.“, отбеляза началникът на ВМА генерал- майор проф. Венцислав Мутафчийски, който е председател на Националния оперативен щаб.

Премиерът Бойко Борисов нареди в училищата да се спазва строга дезинфекция. Министърът на образованието Красимир Вълчев посочи, че започват днес преговори с доставчиците на дезинфекционни препарати. Навсякъде в училищата трябва да има сапун за миене на ръце и да се правят инструктажи на децата.

От Регионалното управление на образованието в Хасково посочиха, че директорите на всички училища в областта са инструктирани за мерките, които трябва да предприемат за дезинфекция на класните стаи и общите помещения. Началникът на РУ-Хасково Христина Боева посочи, че на местно ниво решение за удължаване на ваканцията може да се вземе по принцип  на заседание на РЗИ, но засега няма предпоставки това да бъде решено за Хасковска област. В този случай децата трябва да се подготвят в четвъртък да се върнат в класните стаи.

В СУ “В.Левски“ в Хасково ръководството вече е организирало дезинфекцията на цялото школо. Директорката на училището, в което учат над 700 деца- Милена Михайлова посочи, че още в началото на първата грипна вълна през януари е разпоредила засилен хигиенен контрол, който се прилага и до момента. Навсякъде в училището се почиства с по-концентриран хлорен разтвор. Освен това има осигурена топла вода и сапун за тоалетните. Ако трябва обаче да се прави по-специфична дезинфекция по няколко пъти на ден, ще трябва и помощ от МОН.

По отношение на наваксването на учебния материал, пропуснат заради двете грипни ваканции, за които децата бяха разпуснати общо 11 дни, министърът на образованието Красимир Вълчев посочи, че в системата има ресурс и учителите ще могат да се справят.

Милена Михайлова твърди, че в училището, в което тя ръководи, преподавателите имат притеснения за наваксването на темите единствено за учениците, които трябва да държат изпити след четвърти и седми клас. „Материалът по предмети, като български език и математика, които се учат всеки ден ще е най-трудно да бъде наваксан, но колегите смятат, че ще се справят.“ Част от пропуснатото ще бъде наваксано и по време на следобедните часове в занималнята, която в училище “В.Левски“ е до 7-ми клас.


Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Деца пазете се ГЕРБ убива !
  • Ам
   АмериканскоХойКосмат
   16 -7
   14:06, 10 мар 2020
   Ами точно в разгара на епидемията от корона вирус
   Гробарите пращат децата пак на училище :)) Има логика в твоето твърдение че "ГЕРБ убива"
 • 2
  Юв
  Ювигии
  28 -14
  11:48, 10 мар 2020
  Въобще какъв е смисълът на целия „учебен процес“ щом като Премиер на държавата е тоя непоправим Дебил! Дебилът – Премиер, който рече в изблик на напъващата го отвътре и неудържима просташка откровеност:„Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!“ Всеки ученик в такъв случай има правото да запита жалкия и нещастен даскал:„За чий х*й да уча след като тоя Примитив ни е Премиер! И не си знае парите и възможностите! Барабар с неграмотните но верноподани безподобни натегачи и калинки Негов образ и подобие!“ И ще бъде прав за съжаление! Горките даскали никак не им е лесно в тия мутренски времена! Ама и те са си виновни хак им е!
  • До
   До Ювигий
   11 -2
   15:50, 10 мар 2020
   Прав си. Обаче говедата ходят на риба. На село. На почивка. На излет. И на майка си уная работа по избори. Сега ще плащат. Да плащат мамицата им проста. Обаче има и нормални хора които ще страдат. Жалко за тях
 • 3
  Ли
  лиско
  15 -25
  11:56, 10 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ам
   АмериканскиХойКосмат
   9 -6
   14:04, 10 мар 2020
   Що си мислиш че като не си от БСП не си наш роб ?
   Даже Вожда на ГРОБ/ДПС идва да го лапа на Бай Дончо :))
 • 4
  Св
  светлин син на ламбо
  18 -3
  12:19, 10 мар 2020
  Извинете,това платена публикация ли е?
 • 5
  Ня
  Някой
  14 -30
  14:18, 10 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • ..
   ...
   16 -4
   14:43, 10 мар 2020
   СЕСРО, Ваканция в мн. ч. не се пише с Й накрая!
  • Хм
   Хм
   16 -5
   15:22, 10 мар 2020
   Гледаш ги? След тях ли вървя, та знаеш, че обикалят магазините?
  • Да
   дааа
   6 -2
   15:55, 10 мар 2020
   Те и Италианците обикаляха магазини и курорти и си правеха майтап обаче настана време по 200 на ден умират. Сега си мисля ,че не им е много весело.
  • ..
   ...
   3 -1
   12:05, 11 мар 2020
   Думата "свясно" , уважаема госпожо, се пише "свястно"! Как видяхте класната на детето си? Явно и вие обикаляте магазините! Защо, вместо да плюете, не се опитате да бъдете учител? Имате възможност, предоставена Ви от всички университети, в които се изучава педагогика!
  • ..
   ..,..
   3 0
   12:27, 11 мар 2020
   След като сте толкова добре, защо обвинявате учителите? Комплексар/ка/ сте явно! Не си гледате детето, а гледате кой ходи по магазините! Лесно е да прехвърлиш отговорността си на "родител"
 • 6
  Уч
  Учител
  23 -7
  14:34, 10 мар 2020
  Към Някой: Защо не станете учител,щом е толкова хубаво?
  • Ни
   Ники
   14 -4
   15:11, 10 мар 2020
   Как ще стане, нали преди това трябва да е учила. :)
  • Ня
   Някой
   4 -13
   15:25, 10 мар 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ха
   хахаха
   7 -2
   19:32, 10 мар 2020
   Домакиня ли сте ???? :Д
  • Къ
   Към Някой
   2 0
   12:47, 11 мар 2020
   Явно е магазинерка в "центъра"! ...
 • 7
  За
  запознат
  12 -2
  17:11, 10 мар 2020
  Платена, платена е публикацията.Те така някои си пълнят училищата.Знаят на кого да се подложат, грешка -подмажат.Имали занималня, ами питайте колко са я свършили в тая занималня.Довършват вкъщи.Хващат частни учители.

Хороскоп за 10.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
10 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
10 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
10 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
10 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
10 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
10 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
10 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
10 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
10 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
10 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
10 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
10 юли 2020
Последни новини