От х:

Днес в x:

21 °C

Няма да бъде удължена ваканцията в районите, където няма грип и коронавирус

Учениците от районите, в които няма втора грипна вълна и няма регистрирани случаи на коронавирус започват училище на 12-ти март.

Препоръките бяха дадени по време на съвместното заседание на Правителството и Националния щаб, отговарящ за Ковид-19.

Националната ваканцията е дадена не заради коронавируса, а заради грип Б, обясниха отново от Щаба на заседанието на МС. „Децата са най-малко засегнатата група от коронавирусната инфекция. Затова няма предпоставка, там където грипът отшумяваq ваканцията да бъде удължена. Ваканцията, която беше въведена, смятаме че е задоволителна и няма да поощрим  удължаване на тази ваканция.“, отбеляза началникът на ВМА генерал- майор проф. Венцислав Мутафчийски, който е председател на Националния оперативен щаб.

Премиерът Бойко Борисов нареди в училищата да се спазва строга дезинфекция. Министърът на образованието Красимир Вълчев посочи, че започват днес преговори с доставчиците на дезинфекционни препарати. Навсякъде в училищата трябва да има сапун за миене на ръце и да се правят инструктажи на децата.

От Регионалното управление на образованието в Хасково посочиха, че директорите на всички училища в областта са инструктирани за мерките, които трябва да предприемат за дезинфекция на класните стаи и общите помещения. Началникът на РУ-Хасково Христина Боева посочи, че на местно ниво решение за удължаване на ваканцията може да се вземе по принцип  на заседание на РЗИ, но засега няма предпоставки това да бъде решено за Хасковска област. В този случай децата трябва да се подготвят в четвъртък да се върнат в класните стаи.

В СУ “В.Левски“ в Хасково ръководството вече е организирало дезинфекцията на цялото школо. Директорката на училището, в което учат над 700 деца- Милена Михайлова посочи, че още в началото на първата грипна вълна през януари е разпоредила засилен хигиенен контрол, който се прилага и до момента. Навсякъде в училището се почиства с по-концентриран хлорен разтвор. Освен това има осигурена топла вода и сапун за тоалетните. Ако трябва обаче да се прави по-специфична дезинфекция по няколко пъти на ден, ще трябва и помощ от МОН.

По отношение на наваксването на учебния материал, пропуснат заради двете грипни ваканции, за които децата бяха разпуснати общо 11 дни, министърът на образованието Красимир Вълчев посочи, че в системата има ресурс и учителите ще могат да се справят.

Милена Михайлова твърди, че в училището, в което тя ръководи, преподавателите имат притеснения за наваксването на темите единствено за учениците, които трябва да държат изпити след четвърти и седми клас. „Материалът по предмети, като български език и математика, които се учат всеки ден ще е най-трудно да бъде наваксан, но колегите смятат, че ще се справят.“ Част от пропуснатото ще бъде наваксано и по време на следобедните часове в занималнята, която в училище “В.Левски“ е до 7-ми клас.


Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Деца пазете се ГЕРБ убива !
  • Ам
   АмериканскоХойКосмат
   16 -7
   14:06, 10 мар 2020
   Ами точно в разгара на епидемията от корона вирус
   Гробарите пращат децата пак на училище :)) Има логика в твоето твърдение че "ГЕРБ убива"
 • 2
  Юв
  Ювигии
  28 -14
  11:48, 10 мар 2020
  Въобще какъв е смисълът на целия „учебен процес“ щом като Премиер на държавата е тоя непоправим Дебил! Дебилът – Премиер, който рече в изблик на напъващата го отвътре и неудържима просташка откровеност:„Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!“ Всеки ученик в такъв случай има правото да запита жалкия и нещастен даскал:„За чий х*й да уча след като тоя Примитив ни е Премиер! И не си знае парите и възможностите! Барабар с неграмотните но верноподани безподобни натегачи и калинки Негов образ и подобие!“ И ще бъде прав за съжаление! Горките даскали никак не им е лесно в тия мутренски времена! Ама и те са си виновни хак им е!
  • До
   До Ювигий
   11 -2
   15:50, 10 мар 2020
   Прав си. Обаче говедата ходят на риба. На село. На почивка. На излет. И на майка си уная работа по избори. Сега ще плащат. Да плащат мамицата им проста. Обаче има и нормални хора които ще страдат. Жалко за тях
 • 3
  Ли
  лиско
  15 -25
  11:56, 10 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ам
   АмериканскиХойКосмат
   9 -6
   14:04, 10 мар 2020
   Що си мислиш че като не си от БСП не си наш роб ?
   Даже Вожда на ГРОБ/ДПС идва да го лапа на Бай Дончо :))
 • 4
  Св
  светлин син на ламбо
  18 -3
  12:19, 10 мар 2020
  Извинете,това платена публикация ли е?
 • 5
  Ня
  Някой
  14 -30
  14:18, 10 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • ..
   ...
   16 -4
   14:43, 10 мар 2020
   СЕСРО, Ваканция в мн. ч. не се пише с Й накрая!
  • Хм
   Хм
   16 -5
   15:22, 10 мар 2020
   Гледаш ги? След тях ли вървя, та знаеш, че обикалят магазините?
  • Да
   дааа
   6 -2
   15:55, 10 мар 2020
   Те и Италианците обикаляха магазини и курорти и си правеха майтап обаче настана време по 200 на ден умират. Сега си мисля ,че не им е много весело.
  • ..
   ...
   3 -1
   12:05, 11 мар 2020
   Думата "свясно" , уважаема госпожо, се пише "свястно"! Как видяхте класната на детето си? Явно и вие обикаляте магазините! Защо, вместо да плюете, не се опитате да бъдете учител? Имате възможност, предоставена Ви от всички университети, в които се изучава педагогика!
  • ..
   ..,..
   3 0
   12:27, 11 мар 2020
   След като сте толкова добре, защо обвинявате учителите? Комплексар/ка/ сте явно! Не си гледате детето, а гледате кой ходи по магазините! Лесно е да прехвърлиш отговорността си на "родител"
 • 6
  Уч
  Учител
  23 -7
  14:34, 10 мар 2020
  Към Някой: Защо не станете учител,щом е толкова хубаво?
  • Ни
   Ники
   14 -4
   15:11, 10 мар 2020
   Как ще стане, нали преди това трябва да е учила. :)
  • Ня
   Някой
   4 -13
   15:25, 10 мар 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ха
   хахаха
   7 -2
   19:32, 10 мар 2020
   Домакиня ли сте ???? :Д
  • Къ
   Към Някой
   2 0
   12:47, 11 мар 2020
   Явно е магазинерка в "центъра"! ...
 • 7
  За
  запознат
  12 -2
  17:11, 10 мар 2020
  Платена, платена е публикацията.Те така някои си пълнят училищата.Знаят на кого да се подложат, грешка -подмажат.Имали занималня, ами питайте колко са я свършили в тая занималня.Довършват вкъщи.Хващат частни учители.

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини