От х:

Днес в x:

15 °C

80 на 10 хил.души в Хасково с ОРЗ и грип

В Хасково няма грипна епидемия в момента, макар, че има грипна ваканция. Това е видно и от данните на Регионалната здравна инспекция. По информация но ОРЗ -Хасково за Haskovo.net за периода от началото на тази седмица до 5-ти март, в информационната система за сентинелно наблюдение на заболеваемостта от ОРЗ и грип, в областния град Хасково са регистрирани общо абсолютен брой 58 случая на ОРЗ, заболеваемостта е 82.30 на 10 000 души население. Това е далеч под епидемиологичния праг. 

Всеки ден падат спортни и културни мероприятия заради грипната ваканция, която беше дадена със заповед на здравният министър за цялата страна и покри дори и области, като Хасковска, в която няма грипна епидемия. Едно от тях е традиционния крос „Клокотница“ за деца от 6 до 14 години. Спортната надпревара, посветена на 790 години от победата на Цар Иван Асен II при Клокотница, трябваше да се проведе в 10,30 часа на 8 март при езерото в парк „Кенана“.

От общината посочиха, че заради апела за отмяна на масови събития от здравните власти и заради грипната ваканция, която е до 11-ти март, надпреварата е изместена със седмица. Тя ще се проведе на 15 март от 10,30 часа.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  До
  Дорчо
  15 -4
  12:09, 6 мар 2020
  В класните стаи по пет деца, и не се обявява грипна ваканция щото видите ли не бил достигнат нужния брой заболели на десет хиляди души.
  Сега пред лекарските кабинети е празно, класните стаи са пълни, и изневиделица грипна ваканция, и то за цялата страна. Не знам защо но имам усещането че причината за тази ваканция не е грипа, а нещо друго. Какво сещайте се сами.
 • 2
  Д-
  Д-р Ху
  9 -5
  12:54, 6 мар 2020
  Пазете се деца ГЕРБ убива !
 • 3
  Ар
  АРИТМЕТИКАТА
  2 -3
  14:35, 6 мар 2020
  Ако заболеваемостта е 82,3 на 10000,то при население 70000,регистрираните болни трябва да бъдат 82,3*7=576 човека.Такива задачи се решават от учениците до 4-ти клас.Явно образованието в България вече съвсем се обезцени.
  • Ко
   коректор
   1 0
   07:53, 7 мар 2020
   Имали са предвид заболеваемост 82,3 на 100 000души. Ама то, дето 10, там и 100 хиляди... :)
 • 4
  Дж
  джет ли
  2 -1
  16:31, 6 мар 2020
  Има слух, че в болницата в Хасково има жена с коронавирус.
 • 5
  Ам
  Американски ***/Космат
  0 -1
  17:58, 6 мар 2020
  Кауньдере беше едно забравено от Господ място , което дори Корона-Вируса подминаваше
 • 6
  Дд
  дд
  4 -1
  18:36, 6 мар 2020
  Хасково нет!Кой ви забрани да пишете за опита за убиство не мед. сестра от НСО? Кой ви спира да пишете за мизерните условия,в които работят медицинският персонал?
  Ефектевни протести!Веднага!
  • Г-
   Г-н Михайлов
   1 -1
   22:20, 6 мар 2020
   Е няма кой ли? Подчинени са на ГРОБ и ДуПиСе! Ако "не слушаш" едните те погребват а другите те е.....т. В трети случай могат да ти изпратят Другаря Ганчев(Цанков) да те арестува. Тактиката е същата като на Мама БКП! С разликата че боята и името на Партията е.....друга!

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини