От х:

Днес в x:

25 °C

80 на 10 хил.души в Хасково с ОРЗ и грип

В Хасково няма грипна епидемия в момента, макар, че има грипна ваканция. Това е видно и от данните на Регионалната здравна инспекция. По информация но ОРЗ -Хасково за Haskovo.net за периода от началото на тази седмица до 5-ти март, в информационната система за сентинелно наблюдение на заболеваемостта от ОРЗ и грип, в областния град Хасково са регистрирани общо абсолютен брой 58 случая на ОРЗ, заболеваемостта е 82.30 на 10 000 души население. Това е далеч под епидемиологичния праг. 

Всеки ден падат спортни и културни мероприятия заради грипната ваканция, която беше дадена със заповед на здравният министър за цялата страна и покри дори и области, като Хасковска, в която няма грипна епидемия. Едно от тях е традиционния крос „Клокотница“ за деца от 6 до 14 години. Спортната надпревара, посветена на 790 години от победата на Цар Иван Асен II при Клокотница, трябваше да се проведе в 10,30 часа на 8 март при езерото в парк „Кенана“.

От общината посочиха, че заради апела за отмяна на масови събития от здравните власти и заради грипната ваканция, която е до 11-ти март, надпреварата е изместена със седмица. Тя ще се проведе на 15 март от 10,30 часа.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  До
  Дорчо
  15 -4
  12:09, 6 мар 2020
  В класните стаи по пет деца, и не се обявява грипна ваканция щото видите ли не бил достигнат нужния брой заболели на десет хиляди души.
  Сега пред лекарските кабинети е празно, класните стаи са пълни, и изневиделица грипна ваканция, и то за цялата страна. Не знам защо но имам усещането че причината за тази ваканция не е грипа, а нещо друго. Какво сещайте се сами.
 • 2
  Д-
  Д-р Ху
  9 -5
  12:54, 6 мар 2020
  Пазете се деца ГЕРБ убива !
 • 3
  Ар
  АРИТМЕТИКАТА
  2 -3
  14:35, 6 мар 2020
  Ако заболеваемостта е 82,3 на 10000,то при население 70000,регистрираните болни трябва да бъдат 82,3*7=576 човека.Такива задачи се решават от учениците до 4-ти клас.Явно образованието в България вече съвсем се обезцени.
  • Ко
   коректор
   1 0
   07:53, 7 мар 2020
   Имали са предвид заболеваемост 82,3 на 100 000души. Ама то, дето 10, там и 100 хиляди... :)
 • 4
  Дж
  джет ли
  2 -1
  16:31, 6 мар 2020
  Има слух, че в болницата в Хасково има жена с коронавирус.
 • 5
  Ам
  Американски ***/Космат
  0 -1
  17:58, 6 мар 2020
  Кауньдере беше едно забравено от Господ място , което дори Корона-Вируса подминаваше
 • 6
  Дд
  дд
  4 -1
  18:36, 6 мар 2020
  Хасково нет!Кой ви забрани да пишете за опита за убиство не мед. сестра от НСО? Кой ви спира да пишете за мизерните условия,в които работят медицинският персонал?
  Ефектевни протести!Веднага!
  • Г-
   Г-н Михайлов
   1 -1
   22:20, 6 мар 2020
   Е няма кой ли? Подчинени са на ГРОБ и ДуПиСе! Ако "не слушаш" едните те погребват а другите те е.....т. В трети случай могат да ти изпратят Другаря Ганчев(Цанков) да те арестува. Тактиката е същата като на Мама БКП! С разликата че боята и името на Партията е.....друга!

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
11 юли 2020
Последни новини