От х:

Днес в x:

19 °C

Градините в община Минерални бани остават затворени до края на седмицата

  Кметът на община Минерални бани сформира Кризисен щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19 на територията на общината, съобщиха от местната администрация.

  На територията на община Минерални бани и цялата Хасковска област не са установени случаи на заболяване от коронавирус. Мерките са превантивни и целят да ограничат разпространението на заболяването.

  На основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за здравето, във връзка с препоръка на Националния оперативен щаб и издадена заповед от министъра на здравеопазването, кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер нареди детска градина „Снежанка” и нейните бази на територията на общината да останат затворени до 13.03.2020 г. включително. След тази дата градината да бъде отворена при спазване на следните противоепидемични мерки.

  Да се повиши взискателността при провеждане на санитарно-хигиенните и противоепидемични мероприятия. Задължително изискване е да се извършва строг сутрешен филтър на входа от медицински специалист, да се осигурят предпазни средства и дезинфектанти, като се извършва четирикратна дезинфекция през деня. Необходимо е да се ограничи достъпът на външни лица в детските заведения. По преценка на родителите, децата може да не посещават детската градина.

  След възстановяването на учебните занятия, директорите на учебните заведения да осигурят достатъчно дезинфектанти и миещи препарати за четирикратна ежедневна дезинфекция на класни стаи, кабинети, физкултурни салони, коридори.

  Трябва да се преустановят посещенията на културни мероприятия в това число фитнес зали, репетиционни зали, тържества и чествания, при които се събират много хора на закрито. Забранява се организирането на масови културни, туристически и други мероприятия на открито – концерти, фестивали, изложения, конференции.

  Провеждането на спортни мероприятия на територията на общината да се провежда без публика. Забранява се и провеждането на всякакви масови мероприятия – извънкласни дейности, олимпиади, учебни практики, състезания, турнири, ученически игри, в които участват деца и ученици, гласи още заповедта на кмета.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Въ
   Въпрос
   4 -1
   14:09, 10 мар 2020
   Стриптийз Клубовете на Кмета Мюмюн ще бачкат ли по време на Корона Рамадана ?
  • 2
   Вв
   Ввв
   3 0
   18:33, 10 мар 2020
   А що не го попитате кога ще работят нормално в Детска градина "Снежанка"
   Те само почиват дали коронавирус дали грипна дали нещо друго. Ние трябва да напуснем работа за да си гледаме децата
   Никой не мисли за родителите,които нямат баби и дядовци до себе си

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
  15 юли 2020
  Последни новини