От х:

Днес в x:

12 °C

Градините в община Минерални бани остават затворени до края на седмицата

  Кметът на община Минерални бани сформира Кризисен щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19 на територията на общината, съобщиха от местната администрация.

  На територията на община Минерални бани и цялата Хасковска област не са установени случаи на заболяване от коронавирус. Мерките са превантивни и целят да ограничат разпространението на заболяването.

  На основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за здравето, във връзка с препоръка на Националния оперативен щаб и издадена заповед от министъра на здравеопазването, кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер нареди детска градина „Снежанка” и нейните бази на територията на общината да останат затворени до 13.03.2020 г. включително. След тази дата градината да бъде отворена при спазване на следните противоепидемични мерки.

  Да се повиши взискателността при провеждане на санитарно-хигиенните и противоепидемични мероприятия. Задължително изискване е да се извършва строг сутрешен филтър на входа от медицински специалист, да се осигурят предпазни средства и дезинфектанти, като се извършва четирикратна дезинфекция през деня. Необходимо е да се ограничи достъпът на външни лица в детските заведения. По преценка на родителите, децата може да не посещават детската градина.

  След възстановяването на учебните занятия, директорите на учебните заведения да осигурят достатъчно дезинфектанти и миещи препарати за четирикратна ежедневна дезинфекция на класни стаи, кабинети, физкултурни салони, коридори.

  Трябва да се преустановят посещенията на културни мероприятия в това число фитнес зали, репетиционни зали, тържества и чествания, при които се събират много хора на закрито. Забранява се организирането на масови културни, туристически и други мероприятия на открито – концерти, фестивали, изложения, конференции.

  Провеждането на спортни мероприятия на територията на общината да се провежда без публика. Забранява се и провеждането на всякакви масови мероприятия – извънкласни дейности, олимпиади, учебни практики, състезания, турнири, ученически игри, в които участват деца и ученици, гласи още заповедта на кмета.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Въ
   Въпрос
   5 -1
   14:09, 10 мар 2020
   Стриптийз Клубовете на Кмета Мюмюн ще бачкат ли по време на Корона Рамадана ?
  • 2
   Вв
   Ввв
   4 0
   18:33, 10 мар 2020
   А що не го попитате кога ще работят нормално в Детска градина "Снежанка"
   Те само почиват дали коронавирус дали грипна дали нещо друго. Ние трябва да напуснем работа за да си гледаме децата
   Никой не мисли за родителите,които нямат баби и дядовци до себе си
  • 3
   Ко
   Кой
   1 0
   04:32, 15 сеп 2020
   Кой да попитате бе хора, кмета, който е безхаберен или директорката-травестит, която за нищо не става? Жалко за дечицата!

  Хороскоп за 24.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  24 яну 2021
  Последни новини