От х:

Днес в x:

20 °C

Градините в община Минерални бани остават затворени до края на седмицата

  Кметът на община Минерални бани сформира Кризисен щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19 на територията на общината, съобщиха от местната администрация.

  На територията на община Минерални бани и цялата Хасковска област не са установени случаи на заболяване от коронавирус. Мерките са превантивни и целят да ограничат разпространението на заболяването.

  На основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за здравето, във връзка с препоръка на Националния оперативен щаб и издадена заповед от министъра на здравеопазването, кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер нареди детска градина „Снежанка” и нейните бази на територията на общината да останат затворени до 13.03.2020 г. включително. След тази дата градината да бъде отворена при спазване на следните противоепидемични мерки.

  Да се повиши взискателността при провеждане на санитарно-хигиенните и противоепидемични мероприятия. Задължително изискване е да се извършва строг сутрешен филтър на входа от медицински специалист, да се осигурят предпазни средства и дезинфектанти, като се извършва четирикратна дезинфекция през деня. Необходимо е да се ограничи достъпът на външни лица в детските заведения. По преценка на родителите, децата може да не посещават детската градина.

  След възстановяването на учебните занятия, директорите на учебните заведения да осигурят достатъчно дезинфектанти и миещи препарати за четирикратна ежедневна дезинфекция на класни стаи, кабинети, физкултурни салони, коридори.

  Трябва да се преустановят посещенията на културни мероприятия в това число фитнес зали, репетиционни зали, тържества и чествания, при които се събират много хора на закрито. Забранява се организирането на масови културни, туристически и други мероприятия на открито – концерти, фестивали, изложения, конференции.

  Провеждането на спортни мероприятия на територията на общината да се провежда без публика. Забранява се и провеждането на всякакви масови мероприятия – извънкласни дейности, олимпиади, учебни практики, състезания, турнири, ученически игри, в които участват деца и ученици, гласи още заповедта на кмета.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Въ
   Въпрос
   4 -1
   14:09, 10 мар 2020
   Стриптийз Клубовете на Кмета Мюмюн ще бачкат ли по време на Корона Рамадана ?
  • 2
   Вв
   Ввв
   3 0
   18:33, 10 мар 2020
   А що не го попитате кога ще работят нормално в Детска градина "Снежанка"
   Те само почиват дали коронавирус дали грипна дали нещо друго. Ние трябва да напуснем работа за да си гледаме децата
   Никой не мисли за родителите,които нямат баби и дядовци до себе си

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  29 мар 2020
  Последни новини