От х:

Днес в x:

Градините в община Минерални бани остават затворени до края на седмицата

    Кметът на община Минерални бани сформира Кризисен щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19 на територията на общината, съобщиха от местната администрация.

    На територията на община Минерални бани и цялата Хасковска област не са установени случаи на заболяване от коронавирус. Мерките са превантивни и целят да ограничат разпространението на заболяването.

    На основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за здравето, във връзка с препоръка на Националния оперативен щаб и издадена заповед от министъра на здравеопазването, кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер нареди детска градина „Снежанка” и нейните бази на територията на общината да останат затворени до 13.03.2020 г. включително. След тази дата градината да бъде отворена при спазване на следните противоепидемични мерки.

    Да се повиши взискателността при провеждане на санитарно-хигиенните и противоепидемични мероприятия. Задължително изискване е да се извършва строг сутрешен филтър на входа от медицински специалист, да се осигурят предпазни средства и дезинфектанти, като се извършва четирикратна дезинфекция през деня. Необходимо е да се ограничи достъпът на външни лица в детските заведения. По преценка на родителите, децата може да не посещават детската градина.

    След възстановяването на учебните занятия, директорите на учебните заведения да осигурят достатъчно дезинфектанти и миещи препарати за четирикратна ежедневна дезинфекция на класни стаи, кабинети, физкултурни салони, коридори.

    Трябва да се преустановят посещенията на културни мероприятия в това число фитнес зали, репетиционни зали, тържества и чествания, при които се събират много хора на закрито. Забранява се организирането на масови културни, туристически и други мероприятия на открито – концерти, фестивали, изложения, конференции.

    Провеждането на спортни мероприятия на територията на общината да се провежда без публика. Забранява се и провеждането на всякакви масови мероприятия – извънкласни дейности, олимпиади, учебни практики, състезания, турнири, ученически игри, в които участват деца и ученици, гласи още заповедта на кмета.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Въ
      Въпрос
      5 -1
      14:09, 10 мар 2020
      Стриптийз Клубовете на Кмета Мюмюн ще бачкат ли по време на Корона Рамадана ?
    • 2
      Вв
      Ввв
      4 0
      18:33, 10 мар 2020
      А що не го попитате кога ще работят нормално в Детска градина "Снежанка"
      Те само почиват дали коронавирус дали грипна дали нещо друго. Ние трябва да напуснем работа за да си гледаме децата
      Никой не мисли за родителите,които нямат баби и дядовци до себе си
    • 3
      Ко
      Кой
      1 0
      04:32, 15 сеп 2020
      Кой да попитате бе хора, кмета, който е безхаберен или директорката-травестит, която за нищо не става? Жалко за дечицата!
    Последни новини