От х:

Днес в x:

Хасковският музей затваря Александровската гробница за посетители

До края на седмицата експозициите в Регионалния исторически музей в Хасково затварят за посетителите. От 10-ти до 13-ти март няма да се приемат туристи и в Музея на "Тракийско изкуство в Източните Родопи", в който е и копието на уникалната антична гробница край Александрово, вратите остават затворени  и на Паскалевата къща в Хасково. Те са под шапката на РИМ.

Мерките са превантивни заради откритите случаи на коронавирус у нас.

В Хасково все още няма доказан случай, чакат се пробите от трима пациенти, но въпреки това влизат в сила мерките на Общинския кризисен щаб да се забрани събирането на много хора в затворени посещентия. 

Още на зеседанието на Националния щаб в неделя по предложение на министъра на културата Боил Банов бяха забранение проявите на културни събития. Категорична забрана за посещение на туристически обекти има за областите Плевен и Габрово, където са първите четири доказани случая у нас на заразени с Ковид-19.

Този следобед в Регионалния исторически музей в Хасково започна и дезинфекциране на помещенията, бравите на вратите на залите, съобщи директорът му Пенко Добрев.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини