От х:

Днес в x:

Индиана Джоунс грабна "златното яйце" в света на киното за 2008 година

Звездата от хитовата поредица за "Indiana Jones" Харисън Форд (Harrison Ford) оглави годишната класация на списание "Forbes" за най-печелившите имена в света на киното.
През изминалата 2008 година той е спечелил колосалната сума от 65 милиона долара - постижение, оказало се непосилно за нито един от колегите му.

Още по-любопитното е, че за този период 66-годишният актьор се е снимал в само един филм - четвъртото продължение на сагата за най-прочутия археолог в Холивуд "Indiana Jones and the Kingdom of Crystal Skull".
Лентата обаче се оказа поредната "златна кокошка" за триото Форд-Лукас-Спилбърг и досега е спечелила повече от 500 милиона долара в боксофиса.

До известна степен тя се счита и за възраждаща в кариерата му - от 2000-та до 2008 г. той се бе снимал в едва четири филма, но след успеха подписа договор за участие в още два - "Crossing Over" и "Crowley", а през 2010-та трябва да се появи и в комедията "Morning Glory".

Иначе в класацията на Forbes, той е следван от комикът Адам Сандлър със заработени 55 млн. долара за изминалата година и Уил Смит с 45, който завършва челната тройка.
Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини