От х:

Днес в x:

МВР: 40% стигна разкриваемостта в Хасково, намалява престъпността

    Подобряване на резултатите от работата на служителите на МВР в Хасково отчете шефът на Районното управление в областния град главен инспектор Иван Расоков. Пред Общинския съвет в Хасково той изнесе информация за състоянието на престъпността и нарушенията на обществения ред, и мерките за противодействие, предприети от Областната дирекция на МВР - Хасково.

    Расоков отчете, че престъпността в община Хасково е спаднала с 18% през първите два месеца на годината. През януари и февруари са регистрирани 184 престъпления, установени са 126 извършители, приключила е работата по 73 досъдебни производства и са в съдебна фаза. През същия период разкриваемостта е 40%. В сравнение с 2019 разкриваемостта е била 23% и е имало 224 престъпления. "Тоест тази година има ръст в разкриваемостта и спад в регистрираната престъпност", заяви Расоков.

    Полицейският шеф съобщи още, че от началото на годината до момента са задържани повече наркотици, отколкото през същия период на миналата година. Сред конфискуваната дрога преобладава марихуана, метамфетамин, екстази, хероин и навлизащия чай, представляващ смес от канабис, билки и метамфетамин.

    До момента няма регистрирани телефонни измами в региона, каквито имаше през миналата година. Въпреки липсата на този вид престъпления, от МВР отчетоха, че с цел превенция се осъществяват разяснителни кампании сред възрастните хора и самотно живеещите.

    Проведени са 19 операции съвместно с жандармерията в малки населени места. Установени са 839 административни нарушения като 295 от тях са по Закона за движение по пътищата. "С цел противодействие на конвенционалната престъпност и ограничаване посегателствата върху собствеността на гражданите е увеличено полицейското присъствие в рисковите квартали, вилните зони и малките населени места със сили на Районното управление и Жандармерията", заяви Расоков.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Шк
      Шкумбата
      20 -1
      15:23, 1 мар 2020
      Хаха много добър виц него знаех
    • 2
      Ко
      ко, ни можи да бъде
      10 0
      19:57, 1 мар 2020
      Спад на регистрираните, другите кой ги знай колко са.
    • 3
      Аз
      Аз
      12 0
      20:18, 1 мар 2020
      Хората отдавна разбраха ,че по добре да си решиш проблема сам ,отколкото да викаш ушевите.
    • 4
      Хи
      Химената
      4 -2
      21:10, 1 мар 2020
      Мен никой не ме е хващал още !
    • 5
      Гр
      Гражданин
      8 0
      21:50, 1 мар 2020
      Хаха. МВР стигна 40% разкриваемост. Значи от 48% срана на 40,което значи,че 8-% повече престъпления не са разкрили. Този процент говори за състоянието на криминална полиция в момента. Пълен срам и позор.
    Последни новини