От х:

Днес в x:

12 °C

МВР: 40% стигна разкриваемостта в Хасково, намалява престъпността

  Подобряване на резултатите от работата на служителите на МВР в Хасково отчете шефът на Районното управление в областния град главен инспектор Иван Расоков. Пред Общинския съвет в Хасково той изнесе информация за състоянието на престъпността и нарушенията на обществения ред, и мерките за противодействие, предприети от Областната дирекция на МВР - Хасково.

  Расоков отчете, че престъпността в община Хасково е спаднала с 18% през първите два месеца на годината. През януари и февруари са регистрирани 184 престъпления, установени са 126 извършители, приключила е работата по 73 досъдебни производства и са в съдебна фаза. През същия период разкриваемостта е 40%. В сравнение с 2019 разкриваемостта е била 23% и е имало 224 престъпления. "Тоест тази година има ръст в разкриваемостта и спад в регистрираната престъпност", заяви Расоков.

  Полицейският шеф съобщи още, че от началото на годината до момента са задържани повече наркотици, отколкото през същия период на миналата година. Сред конфискуваната дрога преобладава марихуана, метамфетамин, екстази, хероин и навлизащия чай, представляващ смес от канабис, билки и метамфетамин.

  До момента няма регистрирани телефонни измами в региона, каквито имаше през миналата година. Въпреки липсата на този вид престъпления, от МВР отчетоха, че с цел превенция се осъществяват разяснителни кампании сред възрастните хора и самотно живеещите.

  Проведени са 19 операции съвместно с жандармерията в малки населени места. Установени са 839 административни нарушения като 295 от тях са по Закона за движение по пътищата. "С цел противодействие на конвенционалната престъпност и ограничаване посегателствата върху собствеността на гражданите е увеличено полицейското присъствие в рисковите квартали, вилните зони и малките населени места със сили на Районното управление и Жандармерията", заяви Расоков.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Шк
   Шкумбата
   20 -1
   15:23, 1 мар 2020
   Хаха много добър виц него знаех
  • 2
   Ко
   ко, ни можи да бъде
   10 0
   19:57, 1 мар 2020
   Спад на регистрираните, другите кой ги знай колко са.
  • 3
   Аз
   Аз
   12 0
   20:18, 1 мар 2020
   Хората отдавна разбраха ,че по добре да си решиш проблема сам ,отколкото да викаш ушевите.
  • 4
   Хи
   Химената
   4 -2
   21:10, 1 мар 2020
   Мен никой не ме е хващал още !
  • 5
   Гр
   Гражданин
   8 0
   21:50, 1 мар 2020
   Хаха. МВР стигна 40% разкриваемост. Значи от 48% срана на 40,което значи,че 8-% повече престъпления не са разкрили. Този процент говори за състоянието на криминална полиция в момента. Пълен срам и позор.

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини