От х:

Днес в x:

10 °C

54.22% загуби отчете ВиК, станали са 4029 аварии за година в Хасковско

  54.22% са загубите на питейна вода в довеждащата и вътрешната водопроводна мрежа на Хасково като част от загубите са и от нерегламентирани ползвания. Това отчете шефът на ВиК дружеството инж. Тодор Марков по време на работна среща в Областна администрация в Хасково. От ВиК отчетоха и че за 2019 година авариите в областта са 4029.

  Работната среща вчера бе инициирана от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова във връзка с установяването и решаването на дългогодишните проблеми на ВиК сектора в Хасковска област. На срещата присъстваха представители на различни институции.

  От Басейнова дирекция представиха данни за състоянието на разполагаемостта и състоянието на подземните водни тела по територията на областта. Оттам информираха, че в хасковска област са издадени 49 разрешителни за водовземания за питейно – битово водоснабдяване и още 14 са в процес на издаване към момента.

  След държавните институции думата взе всеки един от представители на присъстващите общини. Кметовете и експертите от община Хасково, Харманли, Любимец, Симеоновград, Минерални бани и Ивайловград отговориха на предварително поставените им въпроси, относно селищата с най-амортизирана и компрометирана водопроводна мрежа в тяхната община. Те представиха и проектната готовност на общините за подмяна на кризисните участъци. Присъстващите единодушно констатираха, че най-големият проблем на ВиК сектора, е в старата водопроводна мрежа и загубата на вода.

  На срещата бе обсъден и друг важен за населението проблем, свързан с качеството на водата. В тази връзка Областният управител, като председател на Асоциация по ВиК, ще сформира работна група, която ще включва експерти от басейнова дирекция, ВиК и РЗИ. На регулярни заседания групата ще разглежда казусите на всяка отделна община с цел установяване и решение на проблемите свързани с качеството и количеството на водата за питейно-битови нужди.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   Хм
   Хм
   39 -3
   12:20, 5 фев 2020
   Айде, догодина 4,50 за кубик, че имаме загуби да плащаме!
   • Бо
    боже боже
    2 -1
    23:15, 5 фев 2020
    Преди 7-8 години като имаше пари за КРАДЕНЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ Г.И. завалията не беше от НАШИТЕ! Къв си ти да искаш нов водопровод в Хасково, защото голям град 5 км2, много пари! И вместо тогава да оправят инфраструктурата ГРОБАРИТЕ връщаха пари на ЕС! И сега кво ще правим?
  • 2
   Г-
   Г-н Михайлов
   47 -6
   12:22, 5 фев 2020
   Странно,защо ли тогава на горе споменатия инж. годишната му заплата е 50 бомбета? Плащай Народе- Керванът си върви,кучетата си лаят!
  • 3
   Фъ
   ФъКю
   46 -1
   12:59, 5 фев 2020
   Когато направят та, че ци.. те от Република да си плащат водата тогава ще им паднат процентите загуба. Чешмите в кв. Република текат ежечасно без почивен ден, няма зима, няма лято.
   • Хе
    Хелзински комитет
    35 -1
    13:47, 5 фев 2020
    Манговците са привилегировани в България.
   • Ха
    хасковлия
    34 -2
    13:49, 5 фев 2020
    Те са важни избиратели!
  • 4
   Ам
   ами
   36 -1
   14:15, 5 фев 2020
   За този огромен процент загуби на ВИК заслугата е на кв. Република. Това не е тайна за никого, но не се прави нищо за да настъпи някаква промяна.
  • 5
   55
   55555
   28 -4
   14:39, 5 фев 2020
   докато не се спрат заплатите на държавните служители които не си вършът работата така ще продалжава
  • 6
   As
   asko
   25 -2
   14:49, 5 фев 2020
   "Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!" Освен това такъв голям процент може да е само "от нерегламентирани ползвания". Да не говорим, че нерегламентирани отклонения могат да се правят само със съдействието на работниците по авариите или при строителството. И каква вина има коректния платец, та трябва да бъде наказан? Ползват се технически средства и се разбира от кой район(и) или махала(и), блок, кооперация се получава пропуска и се изчиства едно по едно.
  • 7
   Гр
   Груйо
   25 -2
   15:32, 5 фев 2020
   Всички сте един дол дренки, областен, зам. Областен управител, бивш областен управител и т. н. Започнете да си вършите работата сериозно,съвестно и в полза на гражданите защото ние ви избрахме, ако ли не се заемайте с друго д-р - ство, продавайте бира и да идват другите.
  • 8
   и го знаят отдавна, но що нищо не правят
  • 9
   11
   11111
   23 -1
   15:50, 5 фев 2020
   А загубите за гражданите че купуват мин.вода за пиене и готвене.По закон вода която не става за пиене и готвене и според Евр. закони е опасна и за къпане би трябвало да се таксува като промишлена.Някои ще кажат че цял живот сме я пили.Не сме плащали и за вредни емисии но сега плащаме.Тръбите са виновни Колко от тях са азбестови и на колко години. ВиК какво чакат Тези дето са ги поставили преди много години да дойдат да ги сменят ли.Народът седи и кляфка търкайки билетчета от ЛАФКА .Такава цена няма и по острови където водата се обезсолява.
  • 10
   Ми
   Мисис Смит
   8 -4
   16:07, 5 фев 2020
   Загубите са от неглижирането на проблема през последните 30 години. Това че започва да се действа и мисли в посока на възстановяване на мрежата е добра индикация. През последните години се оправиха много бакии и сега дойде времето и на ВиК.
  • 11
   Гр
   Груйо
   19 -2
   16:22, 5 фев 2020
   Сложиха ми нов водомер и показва с по 1-2 кубика повече, ей така се плащат загубите!
  • 12
   Къ
   към ВиК
   12 -3
   16:49, 5 фев 2020
   Тръбите са стари и е нормално да се пукат.
   Затова трябва цялата Хасковска канализация да се смени.
   Доста късно се отива на аварии
   когато се проучва за скрити аварии си купете по мощни уреди за откриване на скрити аварий.
   защото дълбочината на повечето скрити аварии са почти на 2 метра дълбочина.
   А ваще уреди са с диапазон 1,60.
   И да се намали цената на водата
  • 13
   Ке
   Кенана
   14 -4
   17:00, 5 фев 2020
   100%да отчетат догодина.
   Днес тече кафява вода от чешмите.
   Къде са репортерите да заснемат и да дадем ВИК Хасково на прокуратурата.
   Отровиха ни.
  • 14
   См
   Смешно
   12 -2
   17:17, 5 фев 2020
   По новините говорят за 82%.Тука били 52%.Лъжлива стъкмистика. За такива лъжи се търси отговорност ама няма кой.
  • 15
   53
   53.9 %
   11 -3
   20:19, 5 фев 2020
   Загубите на вода в Димитровград са 53.9 %. В Хасково са 54.22 %. Процентите са приблизителни и разликата от 0.32 % показва само едно. Стъкмистика и пак стъкмистика. На времето управителят В и К Димитровград, Герджиков завишаваше тези проценти, защото заплатата му зависеше от това. Колкото повече загуби има, толкова повече се повишаваше заплатата му. Сега този хубостник е в Общинската администрация Хасково и отговаря за В и К сектора. Та този хубостник оправи Димитровград, сега ще оправи и Хасково.Пък не е само той. Уж има Асоциация по В и К с Председател Областния председател и членове кметовите на общини в областта. Да ама не. Нито Асоциацията работи, нито кметовете за тотална подмяна на водопроводните мрежи и системи. Сега дойде Министър на околната среда, който ще създава консорциум.Тасамо преди 5 години активно се работеше за Асоциаци по В и К, сега консорциум. Забележете, каква огромна реформа! Заблуди, но всичко това се стоварва върху народа, данъкоплатеца. Как няма да е така като В и К дружествата се ръководят от неуки хора в тази област. Управителят на В и К Хасково е геолог, а този в Димитровград е монтажник по В и К, излюпен за 342 часа. Какво разбират от В и К системи. Има нещо в тези проценти. По договорка.
   • Ха
    Ха
    4 -1
    10:03, 6 фев 2020
    Проблемът не е в специалността а в това, че сегашният Управител е най-некадърният от създаването на дружеството.
   • Ха
    Ха
    5 0
    14:09, 6 фев 2020
    Не само Герджиков а и другата, която е в същата стая нищо не разбират и по цял ден нищо не праввт
   • Ах
    Ах
    3 0
    21:32, 6 фев 2020
    Марков, някой отвътре ти клати столчето.
  • 16
   Ви
   ВиК
   5 -7
   22:00, 5 фев 2020
   Глупости...основните загуби идват от неплатената...сиреч открадната вода. По сегашния закон ВиКто няма никакви стимули да си търси тази вода. Простоя разпределя на редовните платци...и така...
   От цялата работа кярят мангустите и големите фирми потребители...които също не плащат

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини