От х:

Днес в x:

3 °C

54.22% загуби отчете ВиК, станали са 4029 аварии за година в Хасковско

  54.22% са загубите на питейна вода в довеждащата и вътрешната водопроводна мрежа на Хасково като част от загубите са и от нерегламентирани ползвания. Това отчете шефът на ВиК дружеството инж. Тодор Марков по време на работна среща в Областна администрация в Хасково. От ВиК отчетоха и че за 2019 година авариите в областта са 4029.

  Работната среща вчера бе инициирана от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова във връзка с установяването и решаването на дългогодишните проблеми на ВиК сектора в Хасковска област. На срещата присъстваха представители на различни институции.

  От Басейнова дирекция представиха данни за състоянието на разполагаемостта и състоянието на подземните водни тела по територията на областта. Оттам информираха, че в хасковска област са издадени 49 разрешителни за водовземания за питейно – битово водоснабдяване и още 14 са в процес на издаване към момента.

  След държавните институции думата взе всеки един от представители на присъстващите общини. Кметовете и експертите от община Хасково, Харманли, Любимец, Симеоновград, Минерални бани и Ивайловград отговориха на предварително поставените им въпроси, относно селищата с най-амортизирана и компрометирана водопроводна мрежа в тяхната община. Те представиха и проектната готовност на общините за подмяна на кризисните участъци. Присъстващите единодушно констатираха, че най-големият проблем на ВиК сектора, е в старата водопроводна мрежа и загубата на вода.

  На срещата бе обсъден и друг важен за населението проблем, свързан с качеството на водата. В тази връзка Областният управител, като председател на Асоциация по ВиК, ще сформира работна група, която ще включва експерти от басейнова дирекция, ВиК и РЗИ. На регулярни заседания групата ще разглежда казусите на всяка отделна община с цел установяване и решение на проблемите свързани с качеството и количеството на водата за питейно-битови нужди.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   Хм
   Хм
   39 -3
   12:20, 5 фев 2020
   Айде, догодина 4,50 за кубик, че имаме загуби да плащаме!
   • Бо
    боже боже
    2 -1
    23:15, 5 фев 2020
    Преди 7-8 години като имаше пари за КРАДЕНЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ Г.И. завалията не беше от НАШИТЕ! Къв си ти да искаш нов водопровод в Хасково, защото голям град 5 км2, много пари! И вместо тогава да оправят инфраструктурата ГРОБАРИТЕ връщаха пари на ЕС! И сега кво ще правим?
  • 2
   Г-
   Г-н Михайлов
   47 -6
   12:22, 5 фев 2020
   Странно,защо ли тогава на горе споменатия инж. годишната му заплата е 50 бомбета? Плащай Народе- Керванът си върви,кучетата си лаят!
  • 3
   Фъ
   ФъКю
   46 -1
   12:59, 5 фев 2020
   Когато направят та, че ци.. те от Република да си плащат водата тогава ще им паднат процентите загуба. Чешмите в кв. Република текат ежечасно без почивен ден, няма зима, няма лято.
   • Хе
    Хелзински комитет
    35 -1
    13:47, 5 фев 2020
    Манговците са привилегировани в България.
   • Ха
    хасковлия
    34 -2
    13:49, 5 фев 2020
    Те са важни избиратели!
  • 4
   Ам
   ами
   36 -1
   14:15, 5 фев 2020
   За този огромен процент загуби на ВИК заслугата е на кв. Република. Това не е тайна за никого, но не се прави нищо за да настъпи някаква промяна.
  • 5
   55
   55555
   28 -4
   14:39, 5 фев 2020
   докато не се спрат заплатите на държавните служители които не си вършът работата така ще продалжава
  • 6
   As
   asko
   25 -2
   14:49, 5 фев 2020
   "Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!" Освен това такъв голям процент може да е само "от нерегламентирани ползвания". Да не говорим, че нерегламентирани отклонения могат да се правят само със съдействието на работниците по авариите или при строителството. И каква вина има коректния платец, та трябва да бъде наказан? Ползват се технически средства и се разбира от кой район(и) или махала(и), блок, кооперация се получава пропуска и се изчиства едно по едно.
  • 7
   Гр
   Груйо
   25 -2
   15:32, 5 фев 2020
   Всички сте един дол дренки, областен, зам. Областен управител, бивш областен управител и т. н. Започнете да си вършите работата сериозно,съвестно и в полза на гражданите защото ние ви избрахме, ако ли не се заемайте с друго д-р - ство, продавайте бира и да идват другите.
  • 8
   и го знаят отдавна, но що нищо не правят
  • 9
   11
   11111
   23 -1
   15:50, 5 фев 2020
   А загубите за гражданите че купуват мин.вода за пиене и готвене.По закон вода която не става за пиене и готвене и според Евр. закони е опасна и за къпане би трябвало да се таксува като промишлена.Някои ще кажат че цял живот сме я пили.Не сме плащали и за вредни емисии но сега плащаме.Тръбите са виновни Колко от тях са азбестови и на колко години. ВиК какво чакат Тези дето са ги поставили преди много години да дойдат да ги сменят ли.Народът седи и кляфка търкайки билетчета от ЛАФКА .Такава цена няма и по острови където водата се обезсолява.
  • 10
   Ми
   Мисис Смит
   8 -4
   16:07, 5 фев 2020
   Загубите са от неглижирането на проблема през последните 30 години. Това че започва да се действа и мисли в посока на възстановяване на мрежата е добра индикация. През последните години се оправиха много бакии и сега дойде времето и на ВиК.
  • 11
   Гр
   Груйо
   19 -2
   16:22, 5 фев 2020
   Сложиха ми нов водомер и показва с по 1-2 кубика повече, ей така се плащат загубите!
  • 12
   Къ
   към ВиК
   12 -3
   16:49, 5 фев 2020
   Тръбите са стари и е нормално да се пукат.
   Затова трябва цялата Хасковска канализация да се смени.
   Доста късно се отива на аварии
   когато се проучва за скрити аварии си купете по мощни уреди за откриване на скрити аварий.
   защото дълбочината на повечето скрити аварии са почти на 2 метра дълбочина.
   А ваще уреди са с диапазон 1,60.
   И да се намали цената на водата
  • 13
   Ке
   Кенана
   14 -4
   17:00, 5 фев 2020
   100%да отчетат догодина.
   Днес тече кафява вода от чешмите.
   Къде са репортерите да заснемат и да дадем ВИК Хасково на прокуратурата.
   Отровиха ни.
  • 14
   См
   Смешно
   12 -2
   17:17, 5 фев 2020
   По новините говорят за 82%.Тука били 52%.Лъжлива стъкмистика. За такива лъжи се търси отговорност ама няма кой.
  • 15
   53
   53.9 %
   11 -3
   20:19, 5 фев 2020
   Загубите на вода в Димитровград са 53.9 %. В Хасково са 54.22 %. Процентите са приблизителни и разликата от 0.32 % показва само едно. Стъкмистика и пак стъкмистика. На времето управителят В и К Димитровград, Герджиков завишаваше тези проценти, защото заплатата му зависеше от това. Колкото повече загуби има, толкова повече се повишаваше заплатата му. Сега този хубостник е в Общинската администрация Хасково и отговаря за В и К сектора. Та този хубостник оправи Димитровград, сега ще оправи и Хасково.Пък не е само той. Уж има Асоциация по В и К с Председател Областния председател и членове кметовите на общини в областта. Да ама не. Нито Асоциацията работи, нито кметовете за тотална подмяна на водопроводните мрежи и системи. Сега дойде Министър на околната среда, който ще създава консорциум.Тасамо преди 5 години активно се работеше за Асоциаци по В и К, сега консорциум. Забележете, каква огромна реформа! Заблуди, но всичко това се стоварва върху народа, данъкоплатеца. Как няма да е така като В и К дружествата се ръководят от неуки хора в тази област. Управителят на В и К Хасково е геолог, а този в Димитровград е монтажник по В и К, излюпен за 342 часа. Какво разбират от В и К системи. Има нещо в тези проценти. По договорка.
   • Ха
    Ха
    4 -1
    10:03, 6 фев 2020
    Проблемът не е в специалността а в това, че сегашният Управител е най-некадърният от създаването на дружеството.
   • Ха
    Ха
    5 0
    14:09, 6 фев 2020
    Не само Герджиков а и другата, която е в същата стая нищо не разбират и по цял ден нищо не праввт
   • Ах
    Ах
    3 0
    21:32, 6 фев 2020
    Марков, някой отвътре ти клати столчето.
  • 16
   Ви
   ВиК
   5 -7
   22:00, 5 фев 2020
   Глупости...основните загуби идват от неплатената...сиреч открадната вода. По сегашния закон ВиКто няма никакви стимули да си търси тази вода. Простоя разпределя на редовните платци...и така...
   От цялата работа кярят мангустите и големите фирми потребители...които също не плащат

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  19 фев 2020
  Последни новини