От х:

Днес в x:

54.22% загуби отчете ВиК, станали са 4029 аварии за година в Хасковско

    54.22% са загубите на питейна вода в довеждащата и вътрешната водопроводна мрежа на Хасково като част от загубите са и от нерегламентирани ползвания. Това отчете шефът на ВиК дружеството инж. Тодор Марков по време на работна среща в Областна администрация в Хасково. От ВиК отчетоха и че за 2019 година авариите в областта са 4029.

    Работната среща вчера бе инициирана от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова във връзка с установяването и решаването на дългогодишните проблеми на ВиК сектора в Хасковска област. На срещата присъстваха представители на различни институции.

    От Басейнова дирекция представиха данни за състоянието на разполагаемостта и състоянието на подземните водни тела по територията на областта. Оттам информираха, че в хасковска област са издадени 49 разрешителни за водовземания за питейно – битово водоснабдяване и още 14 са в процес на издаване към момента.

    След държавните институции думата взе всеки един от представители на присъстващите общини. Кметовете и експертите от община Хасково, Харманли, Любимец, Симеоновград, Минерални бани и Ивайловград отговориха на предварително поставените им въпроси, относно селищата с най-амортизирана и компрометирана водопроводна мрежа в тяхната община. Те представиха и проектната готовност на общините за подмяна на кризисните участъци. Присъстващите единодушно констатираха, че най-големият проблем на ВиК сектора, е в старата водопроводна мрежа и загубата на вода.

    На срещата бе обсъден и друг важен за населението проблем, свързан с качеството на водата. В тази връзка Областният управител, като председател на Асоциация по ВиК, ще сформира работна група, която ще включва експерти от басейнова дирекция, ВиК и РЗИ. На регулярни заседания групата ще разглежда казусите на всяка отделна община с цел установяване и решение на проблемите свързани с качеството и количеството на водата за питейно-битови нужди.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Хм
      Хм
      39 -3
      12:20, 5 фев 2020
      Айде, догодина 4,50 за кубик, че имаме загуби да плащаме!
      • Бо
        боже боже
        2 -1
        23:15, 5 фев 2020
        Преди 7-8 години като имаше пари за КРАДЕНЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ Г.И. завалията не беше от НАШИТЕ! Къв си ти да искаш нов водопровод в Хасково, защото голям град 5 км2, много пари! И вместо тогава да оправят инфраструктурата ГРОБАРИТЕ връщаха пари на ЕС! И сега кво ще правим?
    • 2
      Фъ
      ФъКю
      46 -1
      12:59, 5 фев 2020
      Когато направят та, че ци.. те от Република да си плащат водата тогава ще им паднат процентите загуба. Чешмите в кв. Република текат ежечасно без почивен ден, няма зима, няма лято.
      • Хе
        Хелзински комитет
        35 -1
        13:47, 5 фев 2020
        Манговците са привилегировани в България.
      • Ха
        хасковлия
        34 -2
        13:49, 5 фев 2020
        Те са важни избиратели!
    • 3
      Ам
      ами
      36 -1
      14:15, 5 фев 2020
      За този огромен процент загуби на ВИК заслугата е на кв. Република. Това не е тайна за никого, но не се прави нищо за да настъпи някаква промяна.
    • 4
      55
      55555
      28 -4
      14:39, 5 фев 2020
      докато не се спрат заплатите на държавните служители които не си вършът работата така ще продалжава
    • 5
      As
      asko
      25 -2
      14:49, 5 фев 2020
      "Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!" Освен това такъв голям процент може да е само "от нерегламентирани ползвания". Да не говорим, че нерегламентирани отклонения могат да се правят само със съдействието на работниците по авариите или при строителството. И каква вина има коректния платец, та трябва да бъде наказан? Ползват се технически средства и се разбира от кой район(и) или махала(и), блок, кооперация се получава пропуска и се изчиства едно по едно.
    • 6
      Гр
      Груйо
      25 -2
      15:32, 5 фев 2020
      Всички сте един дол дренки, областен, зам. Областен управител, бивш областен управител и т. н. Започнете да си вършите работата сериозно,съвестно и в полза на гражданите защото ние ви избрахме, ако ли не се заемайте с друго д-р - ство, продавайте бира и да идват другите.
    • 7
      и го знаят отдавна, но що нищо не правят
    • 8
      11
      11111
      23 -1
      15:50, 5 фев 2020
      А загубите за гражданите че купуват мин.вода за пиене и готвене.По закон вода която не става за пиене и готвене и според Евр. закони е опасна и за къпане би трябвало да се таксува като промишлена.Някои ще кажат че цял живот сме я пили.Не сме плащали и за вредни емисии но сега плащаме.Тръбите са виновни Колко от тях са азбестови и на колко години. ВиК какво чакат Тези дето са ги поставили преди много години да дойдат да ги сменят ли.Народът седи и кляфка търкайки билетчета от ЛАФКА .Такава цена няма и по острови където водата се обезсолява.
    • 9
      Ми
      Мисис Смит
      8 -4
      16:07, 5 фев 2020
      Загубите са от неглижирането на проблема през последните 30 години. Това че започва да се действа и мисли в посока на възстановяване на мрежата е добра индикация. През последните години се оправиха много бакии и сега дойде времето и на ВиК.
    • 10
      Гр
      Груйо
      19 -2
      16:22, 5 фев 2020
      Сложиха ми нов водомер и показва с по 1-2 кубика повече, ей така се плащат загубите!
    • 11
      Къ
      към ВиК
      12 -3
      16:49, 5 фев 2020
      Тръбите са стари и е нормално да се пукат.
      Затова трябва цялата Хасковска канализация да се смени.
      Доста късно се отива на аварии
      когато се проучва за скрити аварии си купете по мощни уреди за откриване на скрити аварий.
      защото дълбочината на повечето скрити аварии са почти на 2 метра дълбочина.
      А ваще уреди са с диапазон 1,60.
      И да се намали цената на водата
    • 12
      Ке
      Кенана
      14 -4
      17:00, 5 фев 2020
      100%да отчетат догодина.
      Днес тече кафява вода от чешмите.
      Къде са репортерите да заснемат и да дадем ВИК Хасково на прокуратурата.
      Отровиха ни.
    • 13
      См
      Смешно
      12 -2
      17:17, 5 фев 2020
      По новините говорят за 82%.Тука били 52%.Лъжлива стъкмистика. За такива лъжи се търси отговорност ама няма кой.
    • 14
      53
      53.9 %
      11 -3
      20:19, 5 фев 2020
      Загубите на вода в Димитровград са 53.9 %. В Хасково са 54.22 %. Процентите са приблизителни и разликата от 0.32 % показва само едно. Стъкмистика и пак стъкмистика. На времето управителят В и К Димитровград, Герджиков завишаваше тези проценти, защото заплатата му зависеше от това. Колкото повече загуби има, толкова повече се повишаваше заплатата му. Сега този хубостник е в Общинската администрация Хасково и отговаря за В и К сектора. Та този хубостник оправи Димитровград, сега ще оправи и Хасково.Пък не е само той. Уж има Асоциация по В и К с Председател Областния председател и членове кметовите на общини в областта. Да ама не. Нито Асоциацията работи, нито кметовете за тотална подмяна на водопроводните мрежи и системи. Сега дойде Министър на околната среда, който ще създава консорциум.Тасамо преди 5 години активно се работеше за Асоциаци по В и К, сега консорциум. Забележете, каква огромна реформа! Заблуди, но всичко това се стоварва върху народа, данъкоплатеца. Как няма да е така като В и К дружествата се ръководят от неуки хора в тази област. Управителят на В и К Хасково е геолог, а този в Димитровград е монтажник по В и К, излюпен за 342 часа. Какво разбират от В и К системи. Има нещо в тези проценти. По договорка.
      • Ха
        Ха
        4 -1
        10:03, 6 фев 2020
        Проблемът не е в специалността а в това, че сегашният Управител е най-некадърният от създаването на дружеството.
      • Ха
        Ха
        5 0
        14:09, 6 фев 2020
        Не само Герджиков а и другата, която е в същата стая нищо не разбират и по цял ден нищо не праввт
      • Ах
        Ах
        3 0
        21:32, 6 фев 2020
        Марков, някой отвътре ти клати столчето.
    • 15
      Ви
      ВиК
      5 -7
      22:00, 5 фев 2020
      Глупости...основните загуби идват от неплатената...сиреч открадната вода. По сегашния закон ВиКто няма никакви стимули да си търси тази вода. Простоя разпределя на редовните платци...и така...
      От цялата работа кярят мангустите и големите фирми потребители...които също не плащат
    Последни новини