От х:

Днес в x:

Ден преди дербито със „Славия“: Волейболен клуб „Арда“ пак е на покрива

Часове преди изключително важния мач на волейболистите на Арда (Кърджали) със Славия (София), от междинния 14-и кръг в Суперлигата при мъжете, ръководството на кърджалийци и състезатели на отбора за пореден път са на покрива на местната зала "Арпезос".

  Сагата с ремонта на залата продължава вече две години, като засега краят не се вижда. В най-окаяно положение е покривът на спортното съоръжение, който тече и игрището се наводнява, като теренът става непригоден за игра. Вече няколко пъти волейболисти и треньорско ръководство със собствени усилия спасяваха положението. Сега местна фирма, оторизирана от Общината в Кърджали, е започнала ремонтни дейности на покривната конструкция, но всичко засега е само на положена замазка, която пак е протекла, обясниха от клуба.

 "Дойде фирмата, положи замазка и дотам. Но покривът пак протече. Прогнозата за времето сочи, че предстоят валежи именно в сряда, когато ни е домакинството със Славия. Този мач е изключително важен за нас, не можем да рискуваме да се случи нещо и да останем без зала. Затова закупихме осем баки битум, с който запълваме фугите на замазката на покрива. Отново всички сме заедно в задружни усилия да спасим положението", коментира за BGvolleyball.com президентът на ВК Арда Милко Багдасаров.

Кърджалийци посрещат "белите" на 5 февруари (сряда) от 18:00 часа. Двата тима са на последните две места в класирането, като Арда е на единадесета позиция, с една победа, 12 загуби и 4 точки, а Славия на дванадесето място със същия актив, но с 2 точки.

 Залогът в мача е голям, като крайният победител ще се спаси от директно изпадане от Суперлигата. Волейболистите на Арда са домакини, като се надяват това да е техния коз за изковаване на така нужната им победа. Местната общественост пък очаква двубоя с интерес и готовност за подкрепа на своите в трудната битка.

https://bgvolleyball.com

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини