От х:

Днес в x:

Духовитата баба Мария от Момино навърши 100 години под звуците на любимата си песен

    В село Момино днес имат повод за празник. Една от 17-те жители на малкото хасковско селце навърши 100 години. Баба Мария Вълкова е родена на днешния 4-ти февруари през 1920 година.

    Радостна е днес столетницата, защото посреща гости в дома си.

    На масата има торта за рождения й ден, а снахата, съпругата на внука й Николай -Атанаска, е приготвила баница с домашни яйца.

    Правнучката Стефка също е край баба си. Още един правнук има баба Мария-Иван.

    Точно по обяд единственият й син-Иван Колев, който с напредъка на възрастта й се прибрал на село, за да помага на майка си, хваща акордеона.

    Майка и син много си приличат като характери- и двамата са духовити и обичат музиката.

    Баба Мария, която цял живот е работила на полето, не си лягала като млада, преди да тропне ръченица. Сега е по-трудно подвижна, след падане преди години. Но и на стола да седи, засвири ли синът й, краката й не спират да потропват. На-добрият пример за сина от майка му е, че е работлив човек.

    „Да сте живи и здрави всички! 100 години са много, но ви пожелавам да ги доживеете и вие. На всеки пожелавам да се радва, на целия народ!“, пожелава на гостите си рожденичката.

    Специални подаръци за нея-икона и благословия донесоха днес кметът на Криво поле Андрей Гаджев, който отговаря и за с Момино, и председателката на читалище „Пробуда-1905“. Крепко здраве и бодър дух й пожелаха те. И още да се радва още време на обичтта и вниманието на най-близките си хора.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      26 0
      16:54, 4 фев 2020
      Да е жива и здрава!
    • 2
      Сп
      спиро
      19 0
      18:52, 4 фев 2020
      господ здраве да и дава. да е жива и здрава .
    Последни новини