От х:

Днес в x:

"Жизнена" 103-годишна прогони измамници с бастуна си

Възрастна жена на 103 години прогони крадци с бастуна в четвъртък следобед от дома си в Берлин 

Две непознати жени звъннали в апартамента на пенсионерката в берлинския квартал Гезундрунен в четвъртък, около 4 часа, според полицията.

Когато възрастната жена отворила вратата, двете нахлули в апартамента ѝ. Те настанили пенсионерката в кухнята под предлог, че трябва да подпише документи, като оставили вратата отворената, за да влезе техният съучастник.

Но 103-годишната берлинчанка, която полицията описва като "жизнена", не се хванала на измамата.

Тя отказала да подпише документа, а след това, когато една от непознатите се приближила твърде много, възрастната жена се защитила с бастуна си и прогонила двойката измамнички от апартамента си.

Жените избягали с празни ръце заедно с неизвестен мъж съучастник, който чакал на стълбището. "Жизнената" столетница е невредима след инцидента.

Това е популярен номер, използван от измамниците, които се опитват да разсейват жертвите си, често по-възрастни хора, казва говорител на полицията за The Local. През това време съучастникът влиза в апартамента, за да обере ценни неща  Полицията предупредава хората, че не са длъжни да пускат непознати в жилището си и че трябва да поискат от всеки, който твърди, че е служител да се легитимира. Също така се препоръчва да не държат големи суми пари или ценности.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини