От х:

Днес в x:

И с навехната ръка Деси пак е първа. Тангра шампиони

Журито в зала Триадица бе единодушно в оценката си за изпълнението на Десислава Стамболова, въпреки че солистката на Тангра игра с контузия. На репетицията Деси навехна ръка, опорна при изпълнението на акробатичните елементи. Ситуацията, освен лекарска намеса, налага Дорина да промени финала на танца в последния момент, за да може амбициозната изпълнителка все пак да играе. В соловия си танц, наречен „Другата страна" тя е безплътно създание, привлечено от възможностите в реалния свят. Сребристото същество се изсипва от огледалото в тийнейджърска стая и започва да пробва дрехите, които намира там, превъплъщавайки се според тоалета.

Атрактивното соло на Деси, с което тя стана първа на Шестия национален шампионат по танцово шоу, е един от 30-те танца, с които се представя Тангра там. 27 от тях са нов репертоар, подготвен от април досега, за голяма част от танците това е първо изиграване пред публика. Шампионатът бе на 6 и 7 юни в зала Триадица в София. Той е последен в годишния календар на Българската спортна танцова федерация, преди световното в Риза, Германия през ноември. От София Тангра се връщат с квоти за участие във всички възрастови групи и категории.





Богат и приказен свят изгражда Дорина Инджова в новия репертоар на балета. „Приказка за Чингиз хан" (формация,I място, първо изиграване) разказва за битки и любов, жрици и отровителки, действието е така наситено, че всеки момент е кулминация. Дуетът „Някой зад мен" на автентична монголска музика е с модерна хореография, малко попинг и акробатични елементи, а сюжетът се върти около тъмните създания, които сънят ражда. Тангра разказват в танц и „Приказка за Питър Пан" (I място), и историята на Мери Попинз (I място), има и зона 51, и танц със саби. Костюмите са толкова фантастични, колкото музиката и хореографията. Можем да се чудим само кога успява Дорина.






В цифри успехът на Тангра може да бъде описан така:
Купата на кмета на район Триадица (дава се за най-много първи места)
Купата на БСТФ за най-добро представяне. Тангра я взе във възрастови групи до 8 год., 9-11 год и 12-15 год.
8 купи за малка група и формация

За първи път БСТФ раздаде парични награди – по 30 лв на участниците в соло и дует, със 100 лв са поощрени групите и формациите, класирани на първо място.

Още снимки: slide





Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини