От х:

Днес в x:

ОбС ще си избира зам.-председател със заплата 25% от тази на председателя

Изображение 1 от 2

    На редовната сесия на Общински съвет Димитровград идния четвъртък се очаква да бъде гласуван избор на заместник-председател на местния парламент.

    Заместник-председателят на Общинския съвет ще подпомага председателя при упражняването на неговите функции и правомощия и ще изпълнява отделни функции и правомощия на председателя, когато той му възложи това.

    На същото заседание се очаква да бъде приет и новият правилник за работа на Общинския съвет, в който ще бъде определено и месечното възнаграждение на зам-председателя, което е планувано да бъде 25% от заплатата на председателя на ОбС. На свой ред, председателят взема 100% от максимално допустимото, предвидено по закон възнаграждение, равно на 90% от заплатата на кмета на Общината, която поседно бе променена в началото на 2019 година на 2500 лева. Това означава, че председателят на ОбС получава 2250 лева, а заместникът му може да взема 25% от тази сума или малко над 560 лева.

    В правилника на ОбС са уредени и "глобите" за общинските съветници, ако те не изпълняват своите задължения за явяване и гласуване на заседания на ОбС и постояни комисии, като общински съветник получава до 50% по-малко от възнаграждението си ако не присъства на заседание на Общински съвет, свикано по реда на ЗМСМА, освен, ако отсъствието се дължи на здравословни причини, удостоверени по надлежния ред с болничен лист. Общински съветник получава по 20 % по-малко от възнаграждението за всяко неучастие в заседание на постоянна комисия, в която е избран.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ди
      димитров от сот и жп
      1 0
      17:28, 26 яну 2020
      Сложете венета стоименова понеже сега при възникналата и ситуация ще и трябват пари,а и да поработи малко защото на сегашната си служба в общината тя незнае какво работи.

    Случаен виц

    Последни новини