От х:

Днес в x:

Протестът на автобусните превозвачи се отлага

В понеделник община Първомай няма да остане без автобусен превоз, след като бе отменен националния протест на превозвачите. Това стана ясно след среща на браншовите организации с премиера Бойко Борисов и министри. На нея е обещано тол системата да стартира от 1 март, с по-ниски тарифи. След три месеца - на 1 юни, ако приходите не са очакваните от държавата, таксите за ползване на пътищата от тежкотоварния превоз ще се повишат. От обхвата на тол системата ще отпаднат и второкласните пътища поне до юни по настояване на превозвачите. Такса ще се плаща само за магистралите и първокласните пътища. 

В понеделник за обществено обсъждане се пуска новата тарифа за таксуване, предложена от бранша, съобщиха от БНР. Тогава ще стане ясно точно с колко е редукцията спрямо тарифите на правителството.

Така поне за 3 месеца се отлага протестът на бранша.

За 13 януари превозвачите бяха обявили национален протест, като фирмите за товарен и автобусен превоз се предвиждаше да преустановят дейността си в над 60 града на страната, сред които и Първомай. Нерегламентираните превози, за които от бранша от години настояват да бъдат инкриминирани, също бяха сред причините за протеста, като към това искане се присъединяват и таксиметровите фирми.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ст
    странстващ по света
    3 0
    19:01, 11 яну 2020
    Да ви имам ''магистралите'' и ''първокласните пътища''за които ще плащате грешни пари българии!
  • 2
    Ха
    Ха ха ха
    2 -1
    07:39, 12 яну 2020
    Отлага се...Едно нещо не може да се направи както е заявено....
    • Хи
      хи хи хи
      3 -1
      10:10, 12 яну 2020
      Как да се направи като винаги има интересчии и продажници? Ето и затова ще сте си роби на простаци и крадци!
    • Пр
      Проба-грешка
      3 -1
      12:12, 12 яну 2020
      Пак приспаха мишките.
  • 3
    Ве
    Ветеран.
    2 0
    07:30, 13 яну 2020
    Ама те превозвачи дето накупиха 1000камиона от наще пари от куфарските години ко искат така да не плащат а тирове рейсове с винетка като на лека кола ли бе търсят бе много е справедливо даже колкото караш по толко стотинки и край а сега беше 23лв дневната винетка за камиони ем ко трябва да пътуваш до садово даваш 23лв а сега 50км по 10ст 5лв и така това е най справедливото.Те и по рано копуваш кола в юни и се чудиш к ква винетка да изкараш годината а сега от кога си я взел до тогава важи много по измислено и реално е всичко спрямо преди не забравяйте кои бяха и ко беше знам че града е червен ама гледайте реално
    • Пи
      питагор
      1 0
      08:39, 13 яну 2020
      В България сичко е фалшиво уа зако ходите да приказвате. Тя превузвачи са като земеделските пруизводители ва куче влачи рейс диря няма ва. Затва няма и пари за нищо жъ си караме по счупените пътища и тва е. Винету се прай на голям вожд голям умиротворител ъм да ги остай да спрат и да ходят картофи да гледат ва ко ги жали къту не щат и не могат да са отказват нали тува е капитализмъ.
Последни новини