От х:

Днес в x:

БСП Хасково: Бюджет 2020 е на застоя

  Бюджетът на страната за следващата година е бюджет на застоя. Така определят най-важния финансов закон в страната хасковските депутатите от БСП.

  Смиляна Нитова, Виолета Желева и Никола Динков отчетоха днес работа на парламентарната група на левицата през изминаващата 2019 година. Те сложиха акцент върху предложенията, които са направени от БСП, но не са приети от НС.

  “Има дефицит на политики и реформи”, обобщи Виолета Желева по този повод.

  Тя припомни, че от БСП са настоявали за повече финансови средства за общините. Не е възприето и предложението за преизчисляването на пенсиите, получени до 2016 г.и повишаването им с 20%.  Без “зелена светлина” е оставено и настояването за увеличението на сумата за нощния труд с 35% от всеки отработен час. Тази ставка е непроменена от 2007 г. и е 0,25 лв. на час, посочи Желева. БСП предлага и данъчно облекчение за хората до 26 години -те да бъдат освободени от данъци или да получават своето пълно възнаграждение.  Като положителни усилия все пак Желева посочи повишаването на възнагражденията на социалните работници по настояване на БСП с 15 процента.

  Като член на бюджетната комисия Никола Динков коментира, че по изчисления на НСОРБ през 2020 година на общините ще им са необходими допълнително 100 млн.лв. основно за рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа. Това е необходимо, защото две трети от тази мрежа е в лошо или много лошо състояние. 

  Смиляна Нитова припомни, че през настоящата година депутатите от "БСП за България" са внесли 55 законопроекта и с тяно участие са изработени още 10. 
   

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   14
   14/88
   9 -4
   08:21, 17 дек 2019
   долу б к п
  • 2
   .
   .
   7 -4
   09:56, 17 дек 2019
   Как изобщо съществува социалистическа партия в това поколение е извън моите граници на мисли
  • 3
   На
   Наблюдателен
   5 -1
   12:19, 17 дек 2019
   Смиляна Нитова да каже защо гласува против решението на парламентарната група на БСП и подкрепи избирането Сотир Цацаров. ВЪН ПРОДАЖНИЦИТЕ ОТ ПАРТИЯТА.

  Хороскоп за 02.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
  02 юни 2020
  Последни новини