От х:

Днес в x:

0 °C

37 нарушения в акцията срещу паркиране на инвалидни места, дебнат за алкохол и наркотици

37 нарушения са установени при проведената 24-часова полицейска акция срещу паркиране на инвалидни места в Хасковска област, съобщиха от КАТ.

По време на операцията са проверени 142 водачи като е следно за всички нарушения по Закона за движение по пътищата. При два от случаите е установена липса на задължителна застраховка "Гражданска отговорност", връчени са 11 електронни фиша на водачи и 4 електронни фиша на пътници. Хванати са и двама водачи, шофиращи след употреба на алкохол и наркотици. Санкционирани са и двайсетина водачи, които са били неправилно паркирани на инвалидни места. Глобата за това нарушение е 200 лева.

От вчера започна друга операция на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" /ТИСПОЛ/ срещу управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества. Това е една от трите основни причини за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа с голям брой жертви и ранени.

По време на проверките, полицаите ще следят и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност", за неплатени глоби по Закона за движение по пътищата и невръчени електронни фишове на водачите. Операцията ще продължи до края на седмицата.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ja
  Jack Bauer
  2 -1
  23:00, 10 дек 2019
  Пак изгоряха някои скромни хорица, а мазните, смотани, ограничени селяндури, накратко - "биснесмени", никой не ги закача...
 • 2
  Ре
  Реалист
  6 0
  23:57, 10 дек 2019
  Подкрепям изцяло...
  Никой неинвалид не може и не трябва да паркира на местата отредени за инвалиди, защото господ гледа отгоре....
  Не паркирайте на тези места, просто не го правете, а походете пеш 50 м., е кВо? Ще си счупете краката ли?
 • 3
  Ko
  kovo
  2 0
  09:47, 11 дек 2019
  Какво значи "акция" срещу паркиране на инвалидни места, та това е едно задължение на правоохранителните органи и трябва да се извършва ецедневно. "Акция" може да бъде само контрола на "зимни" гуми, защото снега и заледяването не идва на една и съща дата!
  • Jo
   John
   1 0
   12:57, 11 дек 2019
   когато се заледи контролните органи стават от 20 сантиметра на 2 сантиметра и никакви ги няма!
 • 4
  Ня
  някой от многото възмутени
  0 0
  19:20, 11 дек 2019
  КАТ често отчита колко нарушения са направени и колко акта и фиша са издадени. И какво от това? Ами да, какво то това, след като всичко в КАТ е от ден до пладне - обявяваме акция за скорост за определени дни, акция за спиране на инвалидни места, акция за пешеходци и....... до там. Това са неща, които трябва да се правят ежедневно от служителите на КАТ. За съжаление само констатираме нещата без да се вземат реални мерки. Току що казаха по централните новини, че за поредната акция са хванати 75 000 ( да, седемдесет и пет хиляди нарушителя). Защо са толкова много? - Ами защото няма никаква, ама никаква превенция от страна на органите, които имат правата да вършат това. Защо е така? - питайте ръководителите им. За съжаление нарушенията ще продължават да се увеличават, защото липсва кой да ги санкционира. И докато хората разбират свободата като свободия ( в това число и КАТ) - състоянието няма да се подобри. Ами вижте само - в началото на бул. "Раковски" от страна на ОРфей - пред едно заведение е винаги пълно със спрени неправилно автомобили - и какво от това - КАТ не са в акция и НИЩО не правят. Пред зала " Спартак" - всяка вечер е кошмар да се премине ( КАТ не са се събудили). Спиране на всички спирки на автобусите ( КАТ не са си отворили очите). ит.н. ит.н... Звучи много нелепо, но е факт

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
02 апр 2020
Последни новини