От х:

Днес в x:

Съдът в Асеновград даде на Перата 6 месеца условно и публично порицание на табло в Общината

Районен съд - Асеновград постанови присъда, с която призна Петър Низамов - Перата за виновен в това, че на 2 юли 2017 г. в Асеновград е извършил непристойни действия – отправяне на обиди и псувни по адрес на Петър Джанаваров (б.ред. оператор в бТВ), изразени в агресивно поведение и заплюване, като "деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото". За това съдът му даде наказание от 6 месеца лишаване от свобода. Освен това му наложи "Обществено порицание", което следва да се изпълни с публичното му обявяване, чрез поставяне на присъдата на таблата за съобщения в сградите на Общините Бургас и Асеновград.

Съдът призна Низамов за виновен и в това, че е причинил на Джанаваров лека телесна повреда, изразяваща се в "разкъсно-контузна рана в дясната слепоочна област, близо до външния край на дясната вежда, довело до разстройство на здравето", за което му даде пък наказание от 4 месеца лишаване от свобода.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК РС – Асеновград наложи едно общо най-тежко наказание за горните две престъпления, а именно 6 месеца лишаване от свобода и "Обществено порицание". На основание чл. 66 ал.1 от НК то е отложено за срок от 3 години, считано от влизането на присъдата в сила.

Същата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

(Съгласно чл. 16 от НПК обвиняемият се счита за невинен до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда, с която се установява противното).

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ив
    Иван Иванов
    1 0
    15:09, 14 ное 2019
    Същият съдия - Иван Бедачев ОПРАВДА циганите, които нападнаха децата с брадви и заради които имаше протсти. Иван Бедачев - съдия гратаджия от Америка за България. Илко Сивкин - прокурор, бивш доносник на Държавна сигурност преди 1989г. Въпросът е кой допуска ТЕЗИ да определят съдбата на хората, след като точно такива съдии и прокурори трябва да са в затвора !!!
  • 2
    Й.
    Й.П.Ч
    1 0
    21:34, 26 ное 2019
    Този съдия Иван Бедачев мога да го определя с една дума за сега с една дума""мутра""след време след,кПЧато се запозная по подробно с делата му ще коментирам задължително, защото трябва .....

Още новини

Последни новини