От х:

Днес в x:

Калин Терзийски представя в Хасково последната си книга „Вълнения“

Ексцентричният писател Калин Терзийски ще гостува в Хасково тази седмица. Срещата- разговор с него ще е в Камерната зала на читалище “Заря“ на 24 октомври от 17.30 часа.

Носителят на Европейската литературна награда за 2011 година идва по покана на библиотека “Заря“. А идеята за срещата е на поетесата Ели Видева, която и ще направи представяне на писателя.

Калин Терзийски ще предложи на публиката си две от своите книги-стихосбирката, илюстрирана с 20 от рисунките му -„Моите неща“ и последната с разкази -"Вълнения".

"Тези разкази са писани често по конкретни поводи. Пишех ги така: оглеждам се, погледът ми търси, попада, извършва се странната и невероятна реакция между външно за човека събитие и човешки ум… И аз сядах и написвах, за час, за два, за ден един малък етюд, малък къс поезия без рими или както щеш го наречи. А сега дойде време ти да се сблъскаш с моя труд, с моя живот, с моя гледан десет години син. Един от синовете ми. Както и да е. Просто още една книга...Но все пак... бъди сериозен!“, представя „Вълнения" авторът й.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Жа
    Жабчо
    7 -5
    19:39, 21 окт 2019
    Посерич ненормален.
  • 2
    Оо
    Ооопп
    6 -3
    19:52, 21 окт 2019
    Наздраве...
  • 3
    Ку
    културолог
    11 -1
    20:27, 21 окт 2019
    Eли Видева отново взема връх в културния календар на Хасково. Нейният най-голям опонент Шалапатов е в предизборна борба за преференции и раздава запалки, за да подкупи симпатизанти. Работата е там, че няма да спечели от тази инвестиция нито един глас, защото ги раздава на непушачи. Хубен Стефанов вместо да се бори с Ели Видева, която го лиши от авторска вечер на Южна пролет- и то с основание, защото как да ти предсатвят творчеството , когато нямаш такова- е зает също по изборите. След като го махнаха от призова позиция в листата на БСП, той напусна тяхната кампания и отиде да се подписва под декларации в подкрепа на кандидата на ГЕРБ. Някому това може да се зловиди като не твърде достойна постъпка, но къде да се събере достойнство в такъв дребен на ръст мъж. Така че приветстваме г-жа Видева, която остана единствена неизкушена от политически борби. По този повод тя е неизменен участник в срещите на всички кандидати за кметове и изисква от тях да й обещаят помещение за клуб на културните дейци. То ако е въпросът и Беливанов беше обещал и дори даде една сграда при условия , невъзможни за ползване. Това е положението. Културата по традиция е метреса на властта, само дето вече доста си е занемарила външния вид, но пък и властта е станала съвсем импотентна спрямо културта. Може просто да е обърнала резбата.
  • 4
    Ку
    Курвоазие
    9 0
    09:10, 22 окт 2019
    За шалапатов и хубен-търколило се гърнето и си намерило похлупака.Засега не се знае кой е похлупака.
  • 5
    Пе
    Пехотинеца
    5 0
    13:32, 22 окт 2019
    Те и тракииците от София му биха шута на Хубен,като го разбраха какъв плазмодии е .
  • 6
    Do
    DOPARA
    0 -1
    00:22, 23 окт 2019
    Голямо фиркане ще падне.
Последни новини