От х:

Днес в x:

Българите с най-малка готовност на Балканите да се бият за страната си, Кърджали без интерес

Българите са с най-малка готовност да се бият за страната си от всички балкански народи, сочи проучване. Младите хора в Кърджали не проявяват никакъв интерес.

 Според изследване, публикувано в авторитетното списание „Геополитика&геостратегия”едва 25 на сто от нашите сънародници изявяват готовност да се сражават за Родината. Най жертвоготовни са турците с 73%. За сравнение: 55 от босненците биха воювали за страната си, при сърбите процентът е 46, в Румъния и Македония по 38%. В Европа България е на предпоследно място с Австрия и Германия,които са съответно с 21 и 18%.

Данните са от световно проучване на REDIT.

Ще припомним, че кампанията „Бъди войник” която се проведе на 12 юни в Кърджали претърпя пълен провал. Въпреки очакванията способностите и професионалните умения на военослужещите от Специалните сили да предизвикат интерес, това не се случи. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обвини кмета инж.Хасан Азис , че умишлено е насрочил в близост до военните демонстрации мероприятие, което е станало причина за провала. От общината опровергаха Каракачанов.

  Кърджалийска област е една от малкото в страната, която притежава лагер за военно обучение за ученици. Той е при с.Широко поле и от 1996 г.през него са минали хиляди средношколци, обучаващи се по предмета „Подготовка на страната за отбрана”. Въпреки това мотивацията на кърджалийските младежи да служат в армията не е висока.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    11
    111
    2 -4
    00:32, 24 сеп 2019
    Ха ха пача и воена служба.Може но за Турция. Тези хора никога не са били за България.Хубавото е че са тъпи и безмозъчни почти приличат на хора.
  • 2
    Ге
    Георги
    3 0
    11:25, 24 сеп 2019
    За кого да се бия?! За **** ******* ли?! Или за политиците мафиоти?! България от 1990 година е под американско робство. Без бой нашите управници я подариха на САЩ . За тях ли да се бия?!
    Дори напротив, ще се бия срещу вас мафиоти.
Последни новини