От х:

Днес в x:

Митьо Пищова е кандидат за кмет на Велико Търново

Митьо Пищова влезе в борбата за кмет на Велико Търново, като на 16 септември е подал документи за регистрация в Общинската избирателна комисия. Той е кандидатът на „Българско национално обединение“. Пищова е представил и пълномощно от лидера на партията Георги Георгиев, съобщи местният в. "Борба".

Така до момента официалните претенденти да седнат на кметския стол в старата българска столица са Даниел Панов от ГЕРБ, Весела Лечева от БСП, Милен Михов от ВМРО и Митьо Пищова, но до края на седмицата се очаква броят на кандидат-кметовете да се увеличи.

Това е второто явяване на изборите за кмет от страна на Пищова, който бе и претендент за държавен глава в екип с Радо Шишарката.

Димитър Василев Маринов, известен като Митьо Пищова, е роден в село Караисен на 15 август 1955 година. Завършва средно образование в Техникума по механотехника в Габрово, после висше в Свищов със специалност „Научна организация на икономиката“. След това Митьо започва работа като търговски инспектор. Едновременно изпълнява и длъжността сътрудник на Държавния инспекторат в Комитета по туризъм за период от 14 години.

През 1989 година в продължение на три години е общински съветник, отговарящ за търговската дейност. Впоследствие Пищова решава да се занимава със собствен бизнес и отваря две заведения. Едното се казва „Заведението на народа“ и се намира във Велико Търново. Там готвачи са Митьо и синът му, а цените са народни. Другото заведение е наречено „Райски кът“ и е в село Арбанаси.

Преди години Маринов участва в риалити предаването „ВИП Брадър“, където не успя да се пребори за голямата награда. Митьо е собственик на модна агенция Vip Models, която организира различни конкурси за красота. Фирмата има клонове в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Бургас. Хобитата на бизнесмена са жени и джакузита. Известна е неговата слабост към манекенките от 22 г. до 42 г. и на всеослушание твърди, че е имал интимни контакти с над 3500 жени.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини