От х:

Днес в x:

Хасковската прокуратура с позиция за избора на главен прокурор

Служители и прокурори от Районна прокуратура - Хасково заявяват позиция по повод откритата процедура за избор на Главен прокурор.

В нея те изразяват абсолютно несъгласие с всякакви прояви на натиск и политическо вмешателство върху ВСС при вземането на решение за избор на Главен прокурор, като подчертават, че Пленумът на ВСС е единственият легитимен орган, който може да извърши този избор.

От хасковската прокуратура изразяват убеждението си, че процедурата ще бъде проведена в пълно съответствие с изискванията на закона. Оттам уверяват, че зачитат правото на членовете на ВСС да номинират и избират Глaвен прокурор на РБългария в съответсвие с професионалните и нравствените му качества.

Документът е публикуван на страницата на прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (20)

  • 1
    ::
    : :
    46 -3
    11:06, 8 авг 2019
    Изборът на Гешев е именно политически, на политиците Пеевски и Борисов.
    • Go
      gost
      10 -1
      20:45, 8 авг 2019
      Какъв натиск, какво вмешателство, като на практика няма избор??? Много ви е странна позицията без някой да я е искал.
    • Go
      gost
      12 -1
      21:00, 8 авг 2019
      Вчера в НОВИНИ.БГ публикуваха пак някаква неадекватна позиция на прокуратурата, която беше едва ли не като заплаха към тия които не ги харесват, после след подобни коментари като под тази статия просто изчезна. От доста време не съм виждал да се скриват публикации след като са публикувани официално. Ето това говори за вмешателство и манипулации от страна на прокуратурата към медиите, които уж им разваляли имиджа. Имиджа си го развалят те с неадекватните си позиции и обвинения!
  • 2
    Го
    голям смях
    42 -8
    11:47, 8 авг 2019

    Що се излага така хасковската прокуратура?Какво значи процедурата да е проведена в съответствие с изискванията на закона господа прокурори?Можете да изберете само 1 кандидат и друг избор нямате.Смешни сте.Нещо много взехме да с еприближаваме към другаря Путин.От там ли ви диктуват тия методи на работа?

    • Xa
      xaxa
      17 -4
      11:57, 8 авг 2019

      Що да се излагат? Просто казват правилните неща. Забележително, не изразяват вяра (или невяра) в качествата на номинирания, а в правото на ВСС да спазва закона и процедурата... то не знам кой може да оспори това

    • До
      доган
      10 -10
      16:44, 8 авг 2019
      Къде го видя пък Путин в цялата схема не мога да разбера.
    • Ха
      хаха
      10 -6
      18:18, 8 авг 2019

      Ми как ще разбереш като не четеш новините.Имаме договорености с руската прокуратура за обмяна на опит.Ние сме в Европа, обаче обменяме опит с руската прокуратура.Ако следеше новините щеше да знаеш че техния Цацаров (Чайка) беше на посещение в България.Но се оказа че и тая овца дето от специализираната прокуратура каза ония глупости за поливните ситеми и тя била на обмяна на опит в Русия по тази спогодба.Дневник писаха за това след като няколко пъти са искали информация официално и от бг прокуратурата са отказвали да им отговорят. Дневник са разбрали за това от руската преса и са поискали обяснения от нашата прокуратура.Тогава стана ясно че имаме спогодба, която се държи в тайна.Така че който е написал по горния коментар явно чете новините и е по информиран от тебе.

    • Xa
      xaxa
      1 -1
      08:31, 9 авг 2019

      Някой пак ми ползва ника. Това с посещението в Москва го писаха, после прокуратурата извади официално договореностите си с други прокуратури и персонално кой прокурор къде е бил служебно на обмяна. Та там значи се виждат многократно повече посещения в анериканска и европейка прокуратури. И сега да виждаме ли американско или европейско вмешателство в работата на българската прокуратура? Щото никакво не би трябвало да има, включително и от България. Бай дъ уей, разправията кой къде ходи е стара https://www.haskovo.net/news/475626/prokuraturata-otricha-rusko-vliyanie-v-razsledvaneto-na-opita-za-ubiystvo-na-emiliyan-gebrev

    • Oo
      oooooo
      3 -1
      12:02, 9 авг 2019

      Е добре сега, разбрахме че прокуратурата не е ходила само в Москва на обучение, но дето се казва съмнението пак остава.ЗАЩОТО на останалите места все пак има претенции за демокрация, а в нашия случай най много приличаме по начин на реагиране на Русия.Един кандидат, дето беше написал някой по горе дори ги е страх да допуснат още един та да не се развали работата.Пък този кандидат излиза и бойно заявява че е против разделението на властите (сиреч на него Русия много му е повлияла на мирогледа).Е, как да не съзре човек влияние от Русия колкото и да защитавате прокуратурата с по горния коментар.Излагация, това е думата.Но те толкова много свикнаха че народа всичко ще приеме че просто не им дреме.За пореден път ще поставим на всяко овакантено место в държавата приближен човек на Пеевски, на Доган, на бившата Държавна сигурност, на Русия, както искате го наречете.

  • 3
    Ол
    Олег
    17 -3
    12:37, 8 авг 2019
    Принципа дай да си изберем "професионално" който ни е кеф, па после да го нататрузим на вас (щото прокуратурата работи с хора не със себе си)е много голям гнилоч! Или казано с други думи, ако заплатата на един прокурор се определяше на адвокатски принцип - за 1 месец щяха да са измрели от глад щото с вярата в тяхната "работа" нямаше да получат и 1 лев от гражданин.
    • Мн
      Мнение
      1 0
      14:43, 9 авг 2019
      Скоро време като гледам хората тотално се отвращават не виждат никаква надежда. Вече се чудя дали да не емигрирам то тук така и така няма пари за честните и работливите сега и в очите да ни се подиграват ми идва в повече.
  • 4
    22
    22222
    29 -1
    12:40, 8 авг 2019

    Хасковската прокуратура само приглася на силните на деня.Аз лично не мога да разбера кой управлява тази държава - Бойко или Пеевски? Така като гледам обаче какво става със сигурност ни управляват от друга държава и май пак искат скоро да ни броят за република.Народе скоро ще ни смачкат съвсем.Очаквам да приемат и закон за защита на държавата, да затворят всички издания които не играят по тяхната свирка.Все повече си мисля че срещу Бивол всичкото това беше много нагласено и те са били крайната цел.Скоро най вероятно няма да е законно и да протестираме.Много вече е очеизвадно.Но лошото е че когото и да изберем на следващите избори все ще гласуваме за едни и същи.Положението вече не се търпи.Яжте, пийте, трябва да се вдигаме, всички.

  • 5
    Ha
    haskovo
    24 -1
    14:29, 8 авг 2019
    Какъв избор е това? Състезание с един само кон!!! Хайде да не ни правят на балъми!!!! И наистина Пеевски и Доган управляват държавата!!! Отврат!!!
  • 6
    Ме
    Местен
    21 0
    15:22, 8 авг 2019
    Смях в залата . Отново !!!
    Какъв избор какви 5 лева. Те не искат да номинират дори някой друг , да не вземе да обърка избора. Толкова ли няма нито един друг достоен от тези , които толкова го подкрепят , да се пробва и той. Не свети гешев е човека и точка .
  • 7
    96
    96807980
    8 -1
    15:26, 8 авг 2019
    Прави са Дьонме-тата на Мутретата
    .....
    Мутрите не натискат , те бият с бухалки :)))
    .....
    Справка : Уикипедия :
    Дьонме (на турски: dönme) е наименование в Османската империя за вероотстъпниците християни и юдеи, приели исляма. Думата на османотурски означава „обърнати“, т.е. „ренегати“. Има юдейска секта, наричана „дьонме“, изповядваща криптоюдаизъм. Към нея принадлежат евреи, външно (формално), приели исляма, но оставащи по вярата си „скрити юдеи“. Основана е през втората половина на XVII век (1683) в Солун от лъжемесията (лъжепророка) Якоб (Яков) Керидо, последовател и брат на последната жена на кабалистичния пророк Шабатай Цви. С времето сектата се разделя на 2 клона – солунски и измирски, образувайки и 2-те основни групи дьонме – (на турски) каракашлари и капанджилари.
  • 8
    Ян
    Янко Митев
    15 0
    16:23, 8 авг 2019
    Как да се смеем на вицове? Че те новините по смешни!
  • 9
    Па
    Палячовци
    19 0
    17:17, 8 авг 2019
    Е как няма Ванката да си го защитава Гешев? Нали той го сложи навремето. Ако Гешев стане главен прокурор това ще е поредната гавра с българския народ и е крайно време да пукне една пушка вече.
  • 10
    По
    Позиция ли?
    12 0
    18:02, 8 авг 2019
    Поза :(
  • 11
    Go
    Gost
    15 0
    19:57, 8 авг 2019
    А каква им е позицията за това, че единственият кандидат не споделя конституционното разделение на властите?
  • 12
    78
    78430915$
    4 0
    08:21, 9 авг 2019
    Чичковитечервенократунковчета и сектата на плешивите дебелосерковци са добре посрещани и задоволявани олинклузив в оная къща с червените фенери,на която пише с големи припламващи сладострастно букви "ТЕМИДА".И тукашните клакьори,горе ако пр---нат,тук се на-----рат.Да ви е честит празника на най-дългия език,другарки и другари,дами и господа и вся.........
Последни новини