От х:

Днес в x:

Обновяват кухнята на Социалния патронаж

 Община Първомай e бенефициент по проект „Подновяване и модернизиране на кухненското обзавеждане и оборудване на „Домашен социален патронаж” – гр. Първомай”. Той се финансира от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика.

Общата стойност на проекта е 29 960.00 лева, като 26 964.00 лв. от тях са финансиране от Фонд „Социална закрила”, а 2 996.00 лева са собствени финансови средства на Община Първомай.

Срокът за изпълнение на проекта е 4 месеца, считано от 01.07.2019 година.

Основната цел на проекта e повишаване качеството и капацитета на социалната услуга „Домашен социален патронаж” в гр. Първомай чрез модернизация на кухненското обзавеждане и оборудване.

С реализирането на проекта се очаква да бъде подобрена материалната среда на „Домашен социален патронаж – Първомай”. Ще бъде закупено ново модерно обзавеждане и енергоспестяващи уреди. Така изпълнителите се надяват предоставяните услуги да са по-качествени – повкусна храна, доставяна по домовете на повече потребители. В същото време ще бъдат осигурени по-добри и безопасни условия на труд за работещите в кухнята на Домашен социален патронаж – гр. Първомай;

От изпълнението се очаква да бъдат реализирани и икономии на средства от общинския бюджет, които да бъдат насочени към други дейности, свързани с повишаване качеството на предоставяната услуга.

Предстои да бъдат проведени процедура за избор на изпълнител и доставка и монтаж на обзавеждане и оборудване.

С реализацията на проекта се очаква „Домашен социален патронаж” гр. Първомай да се превърне в една приятна за работа база и благоприятна среда за осъществяване на услугата.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    0 0
    17:23, 31 юли 2019
    а чинката ще продължава ли да взема
Последни новини