От х:

Днес в x:

11 °C

Хасковлия прави банички в Уорчестър, показа BBC (видео)

Тихомир Енев е роден и завършил образованието си в Хасково. От 2013 година живее в Англия, а от 6 месеца има собствен малък бизнес в Уорчестър. Може би не знаете нищо за Уорчестър, освен прословутия Уорчестърски сос. Сега научаваме от репортажа на BBC за баничарницата на Тихомир. В него виждаме как умело се върти тестото на любимата българска закуска. Тихомир започва работа в 5 сутринта, за да посрещне навреме с вкусни банички своите клиенти. В репортажа виждаме и други като него - собственици на малки бизнеси

Последните данни за продажбите, публикувани в петък от Британската асоциация на независимите търговци на дребно (Bira), показват среден спад от -2,94% в сравнение със същите три месеца миналата година, съобщава BBC.

Шотландия отбеляза най-голям спад в Обединеното кралство в сравнение с април, май и юни 2018 г. Източна Англия е единственият регион, който съобщава, че продажбите са се увеличили незначително, средно с 1,32%.

Асоциацията представлява 7500 независими търговци на дребно в Обединеното кралство. Репортажът показва как някои техните членове   предлагат разнообразието като начин да привлекат повече клиенти в магазините и да останат в бизнеса.

Това е стратегия, която изглежда работи на една улица в Уорчестър, заключава BBC. Баничките са вече част от разнообразното предлагане там.

Тихомир е сменил няколко работи, преди да реши да се захване с баничките. До февруари работел във фабрика, но много му липсвала любимата българска закуска.

"Много е лесно да се прави бизнес тук", каза преприемчивият хасковлия в Уорчестър, когато го попитахме за трудностите.

"Ако искаш да прави успешен бизнес, трябва да предложиш нещо различно от останалите", казва той в репортажа. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ди
    Димитър
    87 -1
    13:41, 23 юли 2019
    Браво на момчето! За съжаление в България Бойко Борисов унищожи дребния бизнес. Държавата обслужва интересите на големите чуждестранни компании и на олигарсите близки до властта, а малкия бизнес е мачкан жестоко. Над 2,5 милиона българи са прогонени от родината. Тук цари шуробаджанащината и корупцията. Докато народа не се обедини и не измете тази пасмина от крадци, мошеници и тарикати от управлението на страната по - зле ще става.
    • 87
      87569870
      2 -7
      19:24, 23 юли 2019
      А аз та ти кажа как е в 500 000 Американски град -... Виж коментара
    • Пи
      Питам
      6 -26
      20:23, 23 юли 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Чу
    Чубайс
    9 -4
    20:33, 23 юли 2019
    Аз за 1000 заплата банички не правя
  • 3
    До
    ДО ПИТАМ
    7 -1
    09:23, 24 юли 2019
    Тука в БГ колко лв заплата ще изкара там в Лондон колко пари вади. Тука му пречат парите че са много малко а ти там умирай от завист който си го може си го може ЛАЙН....
Последни новини