От х:

Днес в x:

58 безработни са започнали работа през юни

58 безработни са започнали работа през месец юни с посредничеството на Бюрото по труда в Първомай. От тях 9 по мерки за насърчаване на заетостта и 3-ма по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Регистрираните в Бюрото по труда-Първомай са 492-ма, което е 5,59% от икономически активното население. Миналата година за същия период е отчетена безработица 7,7%, а регистрирание лица са били 667.

Увеличава се относителния дял на безработните жени и те са вече над 62%.

В момента най-търсени са безработни без специалност – 84. За специалисти са обявени 16 места.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Пи
    питагор
    4 -2
    09:50, 17 юли 2019
    явааа тва гуляма работа ва 58 тръгнали на рабута и има още 100 места свубодни.тия цифри пуказват две нища едното е или чи бизнеса в пърумай веке е вързал след толкува много гудини цъфтеж чи веке чувешкия путенциал му иде малку той видите ли толкува многу се е развил демек има толкува многу придриемачи чи веке няма хора в пърумай куито да работят и жъ трябва да внасяме. Убачи има и иедеин по писимистичен прочит чи пърумайските бизнесменя ни дават кинти на хората и никуй ни ще да работи при тях куе ут двете ие вярну съми си направете сметка.
  • 2
    Ан
    Ангу ке падне
    10 -3
    11:12, 17 юли 2019
    Тези свободни работни места могат да се заемат от служители на общинска администрация,те хем са твъде много ,хем никава не я вършат.И дано в края на октомври месец, към безработните се присъединят Ангу и Митков.
  • 3
    Тц
    тц,тц,тц
    4 0
    18:27, 17 юли 2019
    Тези цифри си ги заврете някъде на тъмно...Икономически активен е само Папазоглу...Гледаме снимката на Фитков и не може да му се нарадваме,не можем и да пишем под нея..тц,тц,тц язък... Дали да не си платим и ние,та да плюем на воля тез убавци кметчета
  • 4
    16
    16 години стигат
    9 -2
    19:05, 17 юли 2019
    В онова платеното оповестяване на Митков за кмет е споменато ,че благодарение на тях се случили редица добри неща., ама не казват какво е това хубавото което са направили!!!!.Но едно е очевидно и то не подлежи на съмнение -14 години те неотлъчно са в управлението на общината заедно с Папазов .Така , че приказки от рода за смяна на стила на управление си е приспивна песен за наивници.Смяна на стила на управление може да има само ако сегашното вредно управление на Папазов и БСП си отиде.Кой знае може и това да доживеем.?
    • Дж
      джонгата
      1 -1
      06:22, 19 юли 2019
      Папазов и да си отиде, след него други ще дойдат и пак ще са на хранилка при местните бизнесмени и нищо няма да се промени.
    • 16
      16 години стигат
      2 -1
      08:14, 19 юли 2019
      Джони ,това е разсъждение на Папазовист .Всички са едни и същи да си продължава Папазов до насиране........както го казал класикът Питагор.Шанса да се случи нещо в този град е промяна .Но силната опорна точка на Папазовистите е...и друг да дойде пак ще си е същото.!!!От това по-порочно и лошо управление няма.По скоро който и да дойде ще е по-добре .
    • Дж
      джонгата
      1 0
      22:30, 19 юли 2019
      Не съм папазовист. Определено не вярвам че изборите ще променят нещо, но ако това дето го написах сега не го разбереш няма смисъл да се аргументирам повече...

Още новини

Последни новини