От х:

Днес в x:

В Подкрепа се жалваха от разбити улици. Общината чака договор за асфалтиране

    От разбити улици в хасковското село Подкрепа се жалва местният жител Светлин Цветанов.

    Мъжът живее в къща в една от отбивките от главния път Е-80. Въпросната улица е осеяна в дупки, някои от които са с дълбочина 15-20 см.

    "Ежедневно минавам по проблемния участък и си разбивам колата, а ремонтът коства допълнителни средства. В някои зони е невъзможно да се избегнат дупките и гумите хлътват", жалва се Цветанов. Той обясни, че многократно е запълвал язвите с керемиди и чакъл, но дъждът ги отнасял. Мъжът настоява поне да се изкърпи улицата, защото при все всеки обилен валеж, състоянието се влошавало, а и нямало удачен алтернативен маршрут да стигне до жилището си, защото и съседните улици били разбити.

    Освен това той се жалва, че улицата не само е в дупки, но и от това, че растителността е обхванала пътя. Заяви, че е готов да плати за разчистването на пътното платно, но в селото нямало техника.

    Потърсен за коментар кметският наместник на селото Ангел Благоев обясни, че комисия от община Хасково е правила огледи в селото и въпросната улица е предвидена за ремонт.

    От местната администрация заявиха, че тече процедурата за избор на фирма за ремонт на улици в града и селата. Обявена е обществена поръчка, отворени са ценовите оферти и предстои избор на изпълнител. Асфалтирането ще започне след подписване на договора, казаха от кметството. От там допълниха, че до дни се очаква решение на комисията, която ще прецени в кои села ще бъдат извършени ремонти. Допълниха още, че с предвидените близо 500 000 лева без ДДС за 35-те села в общината ще бъдат изкърпени или асфалтирани най-разбитите улици.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      По
      Подкрепа
      18 -2
      12:49, 8 юли 2019
      Дрън-дрън...Казаха 15 000 лв за Подкрепа.Айде смятайте колко ще се асфалтира.Тя оградата на кметството падна.....И тоя наместник да каже защо още няма поливна вода в селото и какво е свършил за да има или по-скоро какво е свършил за да няма.Питайте хората,не питайте пенсионера- наместник на пенсионера -кмет.
      • Съ
        Съгласен съм
        10 0
        14:48, 8 юли 2019
        А да не говорим за калта която се стича по улиците и когато е в почивните дни , Ангелчо стои и чака да дойде понеделник да пита какво да прави :@ ,а хората да се спасяват
      • Ди
        Дискриминиран
        5 -1
        17:49, 8 юли 2019
        Неможе само за някои да има кърпежи. Всички плащаме данъци и е редно пътищата пред всички да бъдат поддържани както ни прибират таксите без пропуски
    • 2
      00
      007
      6 -5
      12:50, 8 юли 2019
      А статия за кв. Болярово кога?
      • Св
        светла
        3 -5
        14:06, 8 юли 2019
        Не са по-добри и улиците в кв.болярово, авсички плащат данъци наред с хасково , защото се води квартал. Как се примиряват живеещите там , защо не излязат на протест, да блокират пътя за минерални бани. 45 години там не са запълвани изровените улици , а повечето от тях дори не са асфалтирани никога. Вярно е ,че от такива протести страдат пътуващите хора , но едва ли имадруг начин някой да обърне внимание.
    • 3
      До
      До Беливанов
      12 -1
      14:44, 8 юли 2019
      Кмете , мини и си строй селските кметове и наместници .
      Цял ден ги няма по кметствата , или ако са като този от Подкрепа стоят и пушат цигари (вътре е лисичарник) и като питаш нещо той все не знае .
      • Жи
        живко
        1 -1
        20:17, 8 юли 2019
        питайте мен
    • 4
      До
      До Светла
      7 -2
      14:45, 8 юли 2019
      Как да е по различно при вас като и вашия Митко е същата капия като Ангел
    • 5
      Г-
      Г--н Михайлов
      3 -1
      16:58, 8 юли 2019
      Какво да ги строява,като те са последната дупка на кавала- един вид заплатаджии,нито до пари,нито до бюджет имат допир! Всичко зависи от ЛОШИ БЕЛЯванов,че и от него даже не зависи старчока е непокорен и Делянчо,Стани и Бойката пари за Аскуу нема!!!
    • 6
      Ма
      мастикаджия
      2 -2
      18:41, 8 юли 2019
      Защо се жалват само в Подкрепа? Да се жалват и в КНСБ ! Те са по яки.
    • 7
      87
      8790
      3 0
      21:15, 8 юли 2019
      В Подкрепа може , в Конуш НЕ .... ?
      .....
      В Конуш излизат на протест десетки хора , тука един хайванин и пак го пишете :))
    • 8
      Ге
      Гербоидилия
      1 0
      08:41, 9 юли 2019
      На 10 километра от града в която и да е посока и вече си в джунглата. Дядото предремва и се събужда само като го сбутат аверите за някоя далавера, я здравите лампи да смени, я за друга дивотия да дръпне заемче.
    • 9
      До
      До протестиращите
      0 0
      14:32, 9 юли 2019
      Ако бяхте гласували за ДПС щяхте да имате асфалт ,канализация ,поливна вода и т.н.
    Последни новини