От х:

Днес в x:

Бойко Борисов предупреди лекарите да внимават с болничните листове

Премиерът Бойко Борисов предупреди лекарите да внимават, като издават болнични листове, защото би му било неприятно лекари да бъдат арестувани. Причината за това е, че днес министър-председателят научил, че ако за цялата 2018 г. са били общо 2 млн., само до момента те са общо 3.5 млн.

Борисов обяви, че тази ситуация е бич за работодателите, които плащат първите дни болнични. Според премиера много хора взимат болнични и отиват да берат ягоди и гъби, а на тяхно място работодателите им не могат да наемат никого в това време.

"Не ни е приятно да арестуваме доктори или медицински лица, защото всеки от нас дълбоко ги уважава, но ги приканваме да спрат тази практика, защото много сериозно сме се заели с нея", предупреди Борисов. "Толкова много искания имаме за повишаване на заплати, така, че всеки 1 лев ни е важен", посочи той.

В средата на май шефът на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов обяви, че броят на болничните покрай празниците рязко се увеличава. Най-честите нарушения при болничните листове са за общо заболяване, а общият им брой е прекалено голям, каза той тогава.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай Коста папагала
    6 -1
    15:09, 3 юли 2019
    Абе бойко както казва проф вучков тия работи с пожелания не стават а със контрол и то ситемен и с жестоки наказания а не с излизане в отпуск което е специалитет на герберските първенци
Последни новини