От х:

Днес в x:

В Харманли излязоха на протест заради безводие в града

    Граждани на Харманли излязоха на протест пред общината заради безводие в града. Недоволстващите обясниха, че често спира питейната вода, по два-три дни в разгара на жегите. Причина е мащабният ремонт на част от старата водопреносна мрежа в град.

    Протестът бе ръководен от Николай Георгиев, представляващ политическа партия "Възраждане". Присъстваха бившият кмет на Харманли Михаил Лисков и бившата депутатка от БСП Минка Русева.

    Недоволстващите се срещнаха с настоящия кмет на Харманли Мария Киркова. Тя се извини на гражданите за създадено неудобство със спирането на водата и поясни, че на някои места водопровода е на 50-70 години. Допълни, че строителите не разполагат с карта и не могат да установят къде са разположени крановете за спиране и пускане на вода. Киркова обеща, че гражданите ще бъдат своевременно информирани при спирането на водата, което ще става в редки случаи, но доплни, че няма как да предотвратят авариите по амортизираната мрежа.

    Протестиращите не одобриха отговора на Киркова и започнаха подписка.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      това не са граждани. това са комунистите лисков, минка русева, кольо багериста дето го изритаха от всички партии и сега вече се е настанил при тях, надето дето ходи и разправя че ще се кандидатира за кмет и лъже хората оп селата, хората които виждам искат власт а не вода така че не пишете граждани. пишете политически протест спретнаха реваншистите от бкп -то . искат мангизи и власт. 16 човека са точно. всичките опити да изглеждат повече ас безпочвени. защото нормалните хора по това време работят. само шумкарите правят революции и стрелят на месо.
      • Ни
        Николай Георгиев
        8 -14
        15:22, 21 юни 2019
        Отворко защо не излезнеш с името си ,а се криеш ?... Виж коментара
      • За
        забавно
        9 -5
        16:23, 21 юни 2019
        Много е забавно, когато някой описан като "багерист" се разпознае и започне да се държи като тракторист. Харманли стайл, майна .
    • 2
      Ни
      Ник
      15 0
      14:55, 21 юни 2019
      Нещо много партийно/предизборно ми звучи тоя протест. Лисков дали има друга идея за начин на подмяна на водопровод, без да се спира водата? Аман от евтин популизъм!
    • 3
      56
      56879
      6 -2
      15:15, 21 юни 2019
      А край езерото с патките на Емин Ага ,
      кадъните въздишат за немити борчета и мазни бейски синчета :)))
    • 4
      Къ
      Къци
      11 0
      15:32, 21 юни 2019
      Това със спирането на водата точно в най-голямата жега може да го направи само завършен идиот!Но присъствието на Минка и Лисков автоматически ме отказва от протеста.Те допреди 4 години ни показваха ,че са пълни нули и по нищо не се различават от сегашните ,та за това приберете се на хладно заедно с обкръжението си и пийте студена минерална вода.Чешмяната не става за нищо освен за тоалетни нужди И ЗАРАДИ Вас!
    • 5
      Di
      Dido
      6 -1
      19:30, 21 юни 2019
      Не съм от никоя партия, навремето поддържах СДС- наистина не оправдавам тия от общината . Те досега с нищо не са се справили , пардон с това да лапат и да назначават техни хора на заплати . Минаха от там наистина доста оправници но тези откъде се взеха ? Сами сте си виновни граждани на Харманли - да сте мислили .Те си вземат кинтите и си дръгнат сливите а Вие ревете .

    Още новини

    Последни новини