От х:

Днес в x:

Пореден приз за певците на „Йовков“

Детската вокална фолклорна група към СУ „Йордан Йовков“-гр.Кърджали, с ръководител Гинка Матева, завоюва поредния си златен медал и представи достойно училището и града ни. Групата се представи блестящо на VIII Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк- Жива вода 2019“ в град Хисаря, който се проведе от 6 до 10 юни 2019г. в Хисаря, под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали.

Публиката и журито останаха омагьосани от гласовитите певци и модерния аранжимент на гъдуларя Веселин Дойчев, който е и корепетитор на групата. Журито реши, че изпълненията съдържат художествени стойности, които заслужават да се изнесат пред българската и световна общественост и присъди на групата златен медал, грамота,диплом  и препоръка за Световния шампионат по фолклор „Wfrld Folk“ в Несебър и Слънчев бряг.Грамотата е присъдена за съществен принос при съхранение и развитие на Балканските традиционни изкуства. Този принос ще бъде отбелязван при излъчване на изпълненията  нагрупата  в телевизионните предавания по Интернет телевизия „Euro Folk TV“. Дипломът е признание за успешното представяне на групата и за професионалния модерен аранжимент на нейния корепетитор.

Честито на нашите гласовити славейчета и на талантливата госпожа Матева, която в днешния забързан век на информационните технологии успява да увлече децата в дебрите набългарския фолклор, да им вдъхне положително отношение към древните традициите на предците ни, за да пазят и съхраняват своята културна идентичност!

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини