От х:

Днес в x:

Хасковската общественост "за" ремонт на спортните бази с кредит

Изображение 1 от 6

    Граждани на Хасково и представители на спортните клубове в града подкрепиха тази вечер идеята на кмета Добри Беливанов да се ремонтират спортните зали като общината изтегли кредит за това. Градоначалникът заложи в докладната, която утре Общинският съвет ще разгледа, Хасково да поеме дългосрочен дълг от близо 10.5 млн. лева за ремонт на спортните зали в областния град. Със заема ще се финансират ремонтите и модернизацията на спортна зала "Дружба" и спортен комплекс "Младост". Темата повдигна полярни мнения през изтеклата седмица, но на общественото обсъждане днес спортните деятели дадоха зелена светлина.

    Взелите отношение по дебата в зала "Хасково" поискаха окончателните проекти да бъдат детайлно съгласувани с експерти и да се достигне до най-оптималния вариант, гарантиращ качеството на ремонтите и ефективността на спортните съоръжения в последствие. Спортистите претендираха за изграждане на изкуствени и естествени терени, на които да могат младите таланти да водят ефективни подготовка.

    Треньорката в спортния клуб "Атлетик" Димитрия Найденова настоя, че техническият проект трябва да се съгласува със специалисти, за да не се получи пропуск като със стадион "Хасково", който все още няма трапове и в такъв вид не може да се използва дори за провеждане на ученически състезания.

    Сред предложенията в общественото обсъждане беше да се изгради многофункционална зала, както и строеж на закрит плувен басейн, дори и с по-голям кредит, чийто осреднен лихвен процент ще е до 1% годишно.

    На общественото обсъждане присъстваха и общински съветници. Според някои от тях заседанието е свикано със закъснение, защото местният парламент още през март тази година даде зелена светлина на общината да кандидатства през ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове" за финансиране на ремонтите в двете спортни съоръжения в Хасково.

    Днес кметът Добри Беливанов показа идейни проекти за ремонт на залите, които ще претърпят промени. Той призова за идеи за реновиране на спортните съоръжения. Градоначалникът коментира, че кредитът е важен за развитието на града, защото общината не може да кандидатства по проект за отпускане на средства безвъзмездно.

    Последни обаче думата имат общинските съветници на заседанието утре.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ve
      verato
      11 -15
      21:31, 30 май 2019
      Сега е моментът да подкрепим кмета,С къртовски тру... Виж коментара
      • Ks
        Ks
        17 -6
        22:20, 30 май 2019
        Стига глупости! Безобразие в което се включва и автора на статията. Броени дни преди края на тоз провален кмет, да се задлъжнява общината с 10,5 милиона. Нормални ли сте!?
    • 2
      Sp
      Sport
      7 -10
      21:57, 30 май 2019
      Крайно време е да се ремонтират тези сгради. Те са за децата на град Хасково и ако искаме да спортуват и да се развиват това е неходимо. Когато може да стане нещо хубаво за всички, трябва да има подкрепа и положително отношение. Съветници докажете, че мислите за Хасково като част от Европа.
    • 3
      No
      Nostradamus
      19 -3
      22:06, 30 май 2019
      Един басейн пустее, ще строим друг. Нищо против, дори съм за да има спортни бази, но това прилича на поредното крадене. Бог да пази България!!!
    • 4
      Ай
      Ай сиктир
      16 -3
      00:45, 31 май 2019
      Вода нямаме за пиене, а тоз пехливанин кредит ще тегли?! Няма ли кой да му удари един зад врата,че да му дойде акъла? Или има склероза,деменция или алцхаймер. Гледа за последно да крадне каквото може. То деца няма в града,а той кредит за да спортуват децата ще тегли!!! Вземи се събуди Беливанче, че като излезнеш от власта ще ти се смеят и плюят по улиците.
    • 5
      Г-
      Г--н Михайлов
      11 -4
      01:50, 31 май 2019
      Вие от редакцията под гражданска общественост не разбрах какво подразбирате? Аз видях от снимките полупразна зала и един обичайно за българина дошъл на така нареченото събрание по тениска,къси гащи и джапанки... Пази Боже сляпо......... Тук явно някой пак трябва да се облажи- та деца ли има в Хасково вече?
    • 6
      Ро
      Родител
      10 0
      09:16, 31 май 2019
      Този с тениската и късите гащи е г-н Митьо Брадата! Шефа на ФК АСТИ. Същият получава общинска събсидия от 20000 лв. за клуба си. И същата тази субсидия е отпусната от комисия и общински съвет в който е зет му! Този е за прокуратурата да разкаже как изхарчи тези пари, как децата ни и детето ми пътуват с коли на мачове, а отчита разходи за автобус! Как ние родителите даваме пари на треньорите за хотел на децата ни , а разбираме че се вземат фактури на името на клуба за разходи за хотел! Как не го е срам да се покаже!
    • 7
      Во
      Водолаза
      1 0
      01:07, 5 юни 2019
      Мдаааа предния коментар е много правилен поредното доказателство ,чевсеки ламти за пари и се крие зад желанието на малкото останали деца да спортуват футбол в Хасково.Пълна пародия на спортни деятели никой не им търси от общината как са изхарчени тези субсидии разходи и т.н. и плюеха баскетболния Хасково достигнал до шампионска титла в колективен спорт непознато за града постижение ... Ще чакате титла май, когато излезне новия сезон на Троновете :):):)
    Последни новини