От х:

Днес в x:

22 °C

Хасковската общественост "за" ремонт на спортните бази с кредит

Изображение 1 от 6

  Граждани на Хасково и представители на спортните клубове в града подкрепиха тази вечер идеята на кмета Добри Беливанов да се ремонтират спортните зали като общината изтегли кредит за това. Градоначалникът заложи в докладната, която утре Общинският съвет ще разгледа, Хасково да поеме дългосрочен дълг от близо 10.5 млн. лева за ремонт на спортните зали в областния град. Със заема ще се финансират ремонтите и модернизацията на спортна зала "Дружба" и спортен комплекс "Младост". Темата повдигна полярни мнения през изтеклата седмица, но на общественото обсъждане днес спортните деятели дадоха зелена светлина.

  Взелите отношение по дебата в зала "Хасково" поискаха окончателните проекти да бъдат детайлно съгласувани с експерти и да се достигне до най-оптималния вариант, гарантиращ качеството на ремонтите и ефективността на спортните съоръжения в последствие. Спортистите претендираха за изграждане на изкуствени и естествени терени, на които да могат младите таланти да водят ефективни подготовка.

  Треньорката в спортния клуб "Атлетик" Димитрия Найденова настоя, че техническият проект трябва да се съгласува със специалисти, за да не се получи пропуск като със стадион "Хасково", който все още няма трапове и в такъв вид не може да се използва дори за провеждане на ученически състезания.

  Сред предложенията в общественото обсъждане беше да се изгради многофункционална зала, както и строеж на закрит плувен басейн, дори и с по-голям кредит, чийто осреднен лихвен процент ще е до 1% годишно.

  На общественото обсъждане присъстваха и общински съветници. Според някои от тях заседанието е свикано със закъснение, защото местният парламент още през март тази година даде зелена светлина на общината да кандидатства през ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове" за финансиране на ремонтите в двете спортни съоръжения в Хасково.

  Днес кметът Добри Беливанов показа идейни проекти за ремонт на залите, които ще претърпят промени. Той призова за идеи за реновиране на спортните съоръжения. Градоначалникът коментира, че кредитът е важен за развитието на града, защото общината не може да кандидатства по проект за отпускане на средства безвъзмездно.

  Последни обаче думата имат общинските съветници на заседанието утре.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ve
   verato
   11 -15
   21:31, 30 май 2019
   Сега е моментът да подкрепим кмета,С къртовски тру... Виж коментара
   • Ks
    Ks
    17 -6
    22:20, 30 май 2019
    Стига глупости! Безобразие в което се включва и автора на статията. Броени дни преди края на тоз провален кмет, да се задлъжнява общината с 10,5 милиона. Нормални ли сте!?
  • 2
   Sp
   Sport
   7 -10
   21:57, 30 май 2019
   Крайно време е да се ремонтират тези сгради. Те са за децата на град Хасково и ако искаме да спортуват и да се развиват това е неходимо. Когато може да стане нещо хубаво за всички, трябва да има подкрепа и положително отношение. Съветници докажете, че мислите за Хасково като част от Европа.
  • 3
   No
   Nostradamus
   19 -3
   22:06, 30 май 2019
   Един басейн пустее, ще строим друг. Нищо против, дори съм за да има спортни бази, но това прилича на поредното крадене. Бог да пази България!!!
  • 4
   Ай
   Ай сиктир
   16 -3
   00:45, 31 май 2019
   Вода нямаме за пиене, а тоз пехливанин кредит ще тегли?! Няма ли кой да му удари един зад врата,че да му дойде акъла? Или има склероза,деменция или алцхаймер. Гледа за последно да крадне каквото може. То деца няма в града,а той кредит за да спортуват децата ще тегли!!! Вземи се събуди Беливанче, че като излезнеш от власта ще ти се смеят и плюят по улиците.
  • 5
   Г-
   Г--н Михайлов
   11 -4
   01:50, 31 май 2019
   Вие от редакцията под гражданска общественост не разбрах какво подразбирате? Аз видях от снимките полупразна зала и един обичайно за българина дошъл на така нареченото събрание по тениска,къси гащи и джапанки... Пази Боже сляпо......... Тук явно някой пак трябва да се облажи- та деца ли има в Хасково вече?
  • 6
   Ро
   Родител
   10 0
   09:16, 31 май 2019
   Този с тениската и късите гащи е г-н Митьо Брадата! Шефа на ФК АСТИ. Същият получава общинска събсидия от 20000 лв. за клуба си. И същата тази субсидия е отпусната от комисия и общински съвет в който е зет му! Този е за прокуратурата да разкаже как изхарчи тези пари, как децата ни и детето ми пътуват с коли на мачове, а отчита разходи за автобус! Как ние родителите даваме пари на треньорите за хотел на децата ни , а разбираме че се вземат фактури на името на клуба за разходи за хотел! Как не го е срам да се покаже!
  • 7
   Во
   Водолаза
   1 0
   01:07, 5 юни 2019
   Мдаааа предния коментар е много правилен поредното доказателство ,чевсеки ламти за пари и се крие зад желанието на малкото останали деца да спортуват футбол в Хасково.Пълна пародия на спортни деятели никой не им търси от общината как са изхарчени тези субсидии разходи и т.н. и плюеха баскетболния Хасково достигнал до шампионска титла в колективен спорт непознато за града постижение ... Ще чакате титла май, когато излезне новия сезон на Троновете :):):)

  Хороскоп за 21.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
  21 окт 2019
  Последни новини