От х:

Днес в x:

Три деца от Хасково със стипендии за космическа разходка

Три деца от Хасково ще получат стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey.

Те са наградени от община Хасково и Център за творческо обучение в конкурса за есе или видео есе. Това са Стефан Васев, който получава пълна стипендия, Дияна Маринова и Екатерина Радева, които са с 50% финансиране.

Пълната стипендия покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата и е в размер на 1250 долара.

Георги Петров, Катерина Йонкова също са покрили критериите за участие и могат да заминат за Турция.

С подпомагането на децата община Хасково се нарежда сред 10-те общини в страната, които подкрепят своите деца по пътя им към космическите науки и Space Camp Turkey.

В космическият лагер в Измир хасковските деца ще се борят за медали, ще работят в космически тренажови за астронавти и ще изпълняват специална мисия. Цялото обучение се извършва на английски език, а лагерът е по модел на НАСА.

Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини