От х:

Днес в x:

10 °C

Консултации в НОИ за избор на пенсиите

От 7 май Националният осигурителен институт ще предоставя консултации на гражданите във връзка с правото им да изберат по-благоприятния за тях индивидуален коефициент при определянето на размера на пенсията, когато тя е с начална дата след 31 декември 2018 година.

Правото на избор дали коефициентът на лицето да бъде изчислен по по т.нар. „стара методика“, която е приложима за трудови пенсии с начална дата до 1 януари 2019 г. или съгласно разпоредбите, които са приложими за пенсии с начална дата след 31 декември 2018 г.-по новата методика, е въведено с новата разпоредба на Кодекса за социално осигуряване. Правото на избор се отнася както за бъдещите пенсионери, така и за лицата с подадени заявления за пенсиониране или с вече отпуснати пенсии след 31 декември.

Екипи от експерти от отдел „Пенсии“ ще бъдат в помощ на гражданите при избора на по-благоприятен прогнозен индивидуален коефициент за изчисляване размера на пенсията. Ще се използва електронната услуга „Изчисляване на прогнозна пенсия“.

За консултацията хората трябва да имат документ за самоличност, оригинален документ за брутното трудово възнаграждение или доход, върху който са внесени осигурителни вноски за 3 последователни години от последните 15 години осигурителен стаж по избор преди 1 януари 1997 г.

Консултациите ще се извършват ежедневно в приемните на отдел „Пенсии“ в сградата на НОИ в Хасково.

Ще има изнесено работно място  в ТП на НОИ в Димитровград, което ще е с регламентираното работно време с клиенти от 8,30 до 16,30 ч. без прекъсване.

За останалите общини в областта са сформирани мобилни работни екипи от експерти от отдел „Пенсии“, които ще извършат консултации по следния график:

07.05.2019 г. – община Тополовград

08.05.2019 г. – община Харманли

09.05.2019 г. – община Ивайловград

10.05.2019 г. – община Стамболово

13.05.2019 г. – община Симеоновград

14.05.2019 г. – община Маджарово

15.05.2019 г. – община Минерални бани

16.05.2019 г. – община Свиленград

17.05.2019 г. – община Любимец

От НОИ уточняват, че услугата ще се предоставя в административната сграда на съответната община, като работното време ще е между 9,30 и 16 часа.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ku
  kuma lisa
  11 -1
  09:36, 1 май 2019
  О бедни ми българино !!! Както и да те пресмятат , прецакан си още с раждането си на тази РОБСКА ЗЕМЯ обитавана от живи дяволи , които те ограбват и те захвърлят като ненужен парцал !!!----- Преди т.нар. "реформи" сме били по-добре платени , българския лев е имал златно покритие в БНБанка , а сега е само обезценена шума . Със заплати от 150лв.сме се изучили , работили сме достойно , купувахме си коли е жилища на нормални цени , а сега сме се превърнали в чужденци и ненужни жители на някаква територия , просто е жалко и страшно това , което се случва !!! Докато сме като стадо овце , ТЕ-УПРАВНИЦИТЕ ще ни третират като овце !
  • Ст
   Стършел
   4 -6
   10:07, 1 май 2019
   Можеше със 150 лева , ама друг път . Добре че българите крадяха та сега жънем последствията !
 • 2
  Ре
  РЕАЛНО
  5 -1
  11:44, 1 май 2019
  Към коментар стършел- ако съдиш по себе си--може . Не обиждай българския народ. Аз например си купих нов двигател на колата от мототехника. Теглих заем от дск и го платих за две години с тези 150 лева. Хайде сега иди и си купи нов двигател за колата с 600 лева заплата и го плати за две години да те видим ""умнико"". Такива като тебе са крадили затова сега сме на това положение!!!
 • 3
  То
  тодор Живков
  6 -2
  12:33, 1 май 2019
  Ей , как я карате момчета ? По мое време вземахте по 200 лева и имахте по три любовници , сега вземате по 600 лева и имате по три кредита ! Хайде със здраве...

Хороскоп за 13.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
13 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
13 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
13 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
13 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
13 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
13 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
13 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
13 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
13 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
13 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
13 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
13 ное 2019
Последни новини