От х:

Днес в x:

30 °C

Консултации в НОИ за избор на пенсиите

От 7 май Националният осигурителен институт ще предоставя консултации на гражданите във връзка с правото им да изберат по-благоприятния за тях индивидуален коефициент при определянето на размера на пенсията, когато тя е с начална дата след 31 декември 2018 година.

Правото на избор дали коефициентът на лицето да бъде изчислен по по т.нар. „стара методика“, която е приложима за трудови пенсии с начална дата до 1 януари 2019 г. или съгласно разпоредбите, които са приложими за пенсии с начална дата след 31 декември 2018 г.-по новата методика, е въведено с новата разпоредба на Кодекса за социално осигуряване. Правото на избор се отнася както за бъдещите пенсионери, така и за лицата с подадени заявления за пенсиониране или с вече отпуснати пенсии след 31 декември.

Екипи от експерти от отдел „Пенсии“ ще бъдат в помощ на гражданите при избора на по-благоприятен прогнозен индивидуален коефициент за изчисляване размера на пенсията. Ще се използва електронната услуга „Изчисляване на прогнозна пенсия“.

За консултацията хората трябва да имат документ за самоличност, оригинален документ за брутното трудово възнаграждение или доход, върху който са внесени осигурителни вноски за 3 последователни години от последните 15 години осигурителен стаж по избор преди 1 януари 1997 г.

Консултациите ще се извършват ежедневно в приемните на отдел „Пенсии“ в сградата на НОИ в Хасково.

Ще има изнесено работно място  в ТП на НОИ в Димитровград, което ще е с регламентираното работно време с клиенти от 8,30 до 16,30 ч. без прекъсване.

За останалите общини в областта са сформирани мобилни работни екипи от експерти от отдел „Пенсии“, които ще извършат консултации по следния график:

07.05.2019 г. – община Тополовград

08.05.2019 г. – община Харманли

09.05.2019 г. – община Ивайловград

10.05.2019 г. – община Стамболово

13.05.2019 г. – община Симеоновград

14.05.2019 г. – община Маджарово

15.05.2019 г. – община Минерални бани

16.05.2019 г. – община Свиленград

17.05.2019 г. – община Любимец

От НОИ уточняват, че услугата ще се предоставя в административната сграда на съответната община, като работното време ще е между 9,30 и 16 часа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ku
  kuma lisa
  11 -1
  09:36, 1 май 2019
  О бедни ми българино !!! Както и да те пресмятат , прецакан си още с раждането си на тази РОБСКА ЗЕМЯ обитавана от живи дяволи , които те ограбват и те захвърлят като ненужен парцал !!!----- Преди т.нар. "реформи" сме били по-добре платени , българския лев е имал златно покритие в БНБанка , а сега е само обезценена шума . Със заплати от 150лв.сме се изучили , работили сме достойно , купувахме си коли е жилища на нормални цени , а сега сме се превърнали в чужденци и ненужни жители на някаква територия , просто е жалко и страшно това , което се случва !!! Докато сме като стадо овце , ТЕ-УПРАВНИЦИТЕ ще ни третират като овце !
  • Ст
   Стършел
   4 -6
   10:07, 1 май 2019
   Можеше със 150 лева , ама друг път . Добре че българите крадяха та сега жънем последствията !
 • 2
  Ре
  РЕАЛНО
  5 -1
  11:44, 1 май 2019
  Към коментар стършел- ако съдиш по себе си--може . Не обиждай българския народ. Аз например си купих нов двигател на колата от мототехника. Теглих заем от дск и го платих за две години с тези 150 лева. Хайде сега иди и си купи нов двигател за колата с 600 лева заплата и го плати за две години да те видим ""умнико"". Такива като тебе са крадили затова сега сме на това положение!!!
 • 3
  То
  тодор Живков
  6 -2
  12:33, 1 май 2019
  Ей , как я карате момчета ? По мое време вземахте по 200 лева и имахте по три любовници , сега вземате по 600 лева и имате по три кредита ! Хайде със здраве...

Хороскоп за 12.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
12 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
12 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
12 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
12 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
12 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
12 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
12 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
12 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
12 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
12 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
12 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
12 авг 2020
Последни новини