От х:

Днес в x:

7 °C

Консултации в НОИ за избор на пенсиите

От 7 май Националният осигурителен институт ще предоставя консултации на гражданите във връзка с правото им да изберат по-благоприятния за тях индивидуален коефициент при определянето на размера на пенсията, когато тя е с начална дата след 31 декември 2018 година.

Правото на избор дали коефициентът на лицето да бъде изчислен по по т.нар. „стара методика“, която е приложима за трудови пенсии с начална дата до 1 януари 2019 г. или съгласно разпоредбите, които са приложими за пенсии с начална дата след 31 декември 2018 г.-по новата методика, е въведено с новата разпоредба на Кодекса за социално осигуряване. Правото на избор се отнася както за бъдещите пенсионери, така и за лицата с подадени заявления за пенсиониране или с вече отпуснати пенсии след 31 декември.

Екипи от експерти от отдел „Пенсии“ ще бъдат в помощ на гражданите при избора на по-благоприятен прогнозен индивидуален коефициент за изчисляване размера на пенсията. Ще се използва електронната услуга „Изчисляване на прогнозна пенсия“.

За консултацията хората трябва да имат документ за самоличност, оригинален документ за брутното трудово възнаграждение или доход, върху който са внесени осигурителни вноски за 3 последователни години от последните 15 години осигурителен стаж по избор преди 1 януари 1997 г.

Консултациите ще се извършват ежедневно в приемните на отдел „Пенсии“ в сградата на НОИ в Хасково.

Ще има изнесено работно място  в ТП на НОИ в Димитровград, което ще е с регламентираното работно време с клиенти от 8,30 до 16,30 ч. без прекъсване.

За останалите общини в областта са сформирани мобилни работни екипи от експерти от отдел „Пенсии“, които ще извършат консултации по следния график:

07.05.2019 г. – община Тополовград

08.05.2019 г. – община Харманли

09.05.2019 г. – община Ивайловград

10.05.2019 г. – община Стамболово

13.05.2019 г. – община Симеоновград

14.05.2019 г. – община Маджарово

15.05.2019 г. – община Минерални бани

16.05.2019 г. – община Свиленград

17.05.2019 г. – община Любимец

От НОИ уточняват, че услугата ще се предоставя в административната сграда на съответната община, като работното време ще е между 9,30 и 16 часа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ku
  kuma lisa
  11 -1
  09:36, 1 май 2019
  О бедни ми българино !!! Както и да те пресмятат , прецакан си още с раждането си на тази РОБСКА ЗЕМЯ обитавана от живи дяволи , които те ограбват и те захвърлят като ненужен парцал !!!----- Преди т.нар. "реформи" сме били по-добре платени , българския лев е имал златно покритие в БНБанка , а сега е само обезценена шума . Със заплати от 150лв.сме се изучили , работили сме достойно , купувахме си коли е жилища на нормални цени , а сега сме се превърнали в чужденци и ненужни жители на някаква територия , просто е жалко и страшно това , което се случва !!! Докато сме като стадо овце , ТЕ-УПРАВНИЦИТЕ ще ни третират като овце !
  • Ст
   Стършел
   4 -6
   10:07, 1 май 2019
   Можеше със 150 лева , ама друг път . Добре че българите крадяха та сега жънем последствията !
 • 2
  Ре
  РЕАЛНО
  5 -1
  11:44, 1 май 2019
  Към коментар стършел- ако съдиш по себе си--може . Не обиждай българския народ. Аз например си купих нов двигател на колата от мототехника. Теглих заем от дск и го платих за две години с тези 150 лева. Хайде сега иди и си купи нов двигател за колата с 600 лева заплата и го плати за две години да те видим ""умнико"". Такива като тебе са крадили затова сега сме на това положение!!!
 • 3
  То
  тодор Живков
  6 -2
  12:33, 1 май 2019
  Ей , как я карате момчета ? По мое време вземахте по 200 лева и имахте по три любовници , сега вземате по 600 лева и имате по три кредита ! Хайде със здраве...

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020

Случаен виц

Последни новини