От х:

Днес в x:

-2 °C

Консултации в НОИ за избор на пенсиите

От 7 май Националният осигурителен институт ще предоставя консултации на гражданите във връзка с правото им да изберат по-благоприятния за тях индивидуален коефициент при определянето на размера на пенсията, когато тя е с начална дата след 31 декември 2018 година.

Правото на избор дали коефициентът на лицето да бъде изчислен по по т.нар. „стара методика“, която е приложима за трудови пенсии с начална дата до 1 януари 2019 г. или съгласно разпоредбите, които са приложими за пенсии с начална дата след 31 декември 2018 г.-по новата методика, е въведено с новата разпоредба на Кодекса за социално осигуряване. Правото на избор се отнася както за бъдещите пенсионери, така и за лицата с подадени заявления за пенсиониране или с вече отпуснати пенсии след 31 декември.

Екипи от експерти от отдел „Пенсии“ ще бъдат в помощ на гражданите при избора на по-благоприятен прогнозен индивидуален коефициент за изчисляване размера на пенсията. Ще се използва електронната услуга „Изчисляване на прогнозна пенсия“.

За консултацията хората трябва да имат документ за самоличност, оригинален документ за брутното трудово възнаграждение или доход, върху който са внесени осигурителни вноски за 3 последователни години от последните 15 години осигурителен стаж по избор преди 1 януари 1997 г.

Консултациите ще се извършват ежедневно в приемните на отдел „Пенсии“ в сградата на НОИ в Хасково.

Ще има изнесено работно място  в ТП на НОИ в Димитровград, което ще е с регламентираното работно време с клиенти от 8,30 до 16,30 ч. без прекъсване.

За останалите общини в областта са сформирани мобилни работни екипи от експерти от отдел „Пенсии“, които ще извършат консултации по следния график:

07.05.2019 г. – община Тополовград

08.05.2019 г. – община Харманли

09.05.2019 г. – община Ивайловград

10.05.2019 г. – община Стамболово

13.05.2019 г. – община Симеоновград

14.05.2019 г. – община Маджарово

15.05.2019 г. – община Минерални бани

16.05.2019 г. – община Свиленград

17.05.2019 г. – община Любимец

От НОИ уточняват, че услугата ще се предоставя в административната сграда на съответната община, като работното време ще е между 9,30 и 16 часа.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ku
  kuma lisa
  11 -1
  09:36, 1 май 2019
  О бедни ми българино !!! Както и да те пресмятат , прецакан си още с раждането си на тази РОБСКА ЗЕМЯ обитавана от живи дяволи , които те ограбват и те захвърлят като ненужен парцал !!!----- Преди т.нар. "реформи" сме били по-добре платени , българския лев е имал златно покритие в БНБанка , а сега е само обезценена шума . Със заплати от 150лв.сме се изучили , работили сме достойно , купувахме си коли е жилища на нормални цени , а сега сме се превърнали в чужденци и ненужни жители на някаква територия , просто е жалко и страшно това , което се случва !!! Докато сме като стадо овце , ТЕ-УПРАВНИЦИТЕ ще ни третират като овце !
  • Ст
   Стършел
   4 -6
   10:07, 1 май 2019
   Можеше със 150 лева , ама друг път . Добре че българите крадяха та сега жънем последствията !
 • 2
  Ре
  РЕАЛНО
  5 -1
  11:44, 1 май 2019
  Към коментар стършел- ако съдиш по себе си--може . Не обиждай българския народ. Аз например си купих нов двигател на колата от мототехника. Теглих заем от дск и го платих за две години с тези 150 лева. Хайде сега иди и си купи нов двигател за колата с 600 лева заплата и го плати за две години да те видим ""умнико"". Такива като тебе са крадили затова сега сме на това положение!!!
 • 3
  То
  тодор Живков
  6 -2
  12:33, 1 май 2019
  Ей , как я карате момчета ? По мое време вземахте по 200 лева и имахте по три любовници , сега вземате по 600 лева и имате по три кредита ! Хайде със здраве...

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще работите по идеите си, оставяйки зад себе си всичко, което не стои на дневен ред. Ще се почувствате добре и от вниманието и подкрепата на специални за вас хора. В домашна обстановка ще обсъждате семейните дела и заедно ще планирате бъдещите си планове. Денят е специален за влюбените, изненадайте приятно любимия си човек.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С навременните си решения и действия ще ускорите работата си по приключване на семеен или друг важен за вас въпрос. Имате опит с подобни натоварвания, но умората няма да ви подмине. Съветите и подкрепата ви са нужни на много хора, най-вече на близките ви, за това не допускайте здравословните проблеми да ви повалят на легло, вземете мерки.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Самостоятелната ви работа и всичко, свързано с нея е на път да ви донесе очакваните придобивки. Деловите контакти ще ви позволят да напреднете в дейността си, приятелите също ще са налице, в случай, че ви потрябват. Очертава се ползотворен ден за повечето от вас. Подкрепете благотворително подета инициатива.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Има какво да събужда у вас недоволство, както в служебен план, така и в личните ви дела. Професионалното ви отношение към работата не винаги съвпада с представите на другите за нея и това води до разногласия. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно, за да не ви създават излишно напрежение.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вслушвайте се във вътрешните си усещания и няма да останете подведени. Водени от интересите си ще предприемете стъпки в тяхна защита, което включва и среща с нови партньори. Не бързайте да поставяте условия, внимателно изслушайте аргументите на другата страна и тогава вземете решение за себе си.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В подкрепа на намеренията си да загърбите миналото, което ви носи тревоги, ще търсите нови източници на вдъхновение. Със силното присъствие на някой специален за вас човек ще подобрите самочувствието и настроението си. Заедно ще се чувствате добре, а защо не и нещо повече?
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нужни са компромиси. Към партньора си сте в позиция да изпълнявате желанията му, и то по ваша причина. Денят ще е разнообразен на събития. От вас зависи дали ще го направите интересен и приятен. Деловите проблеми ще ви потърсят за да внесете повече яснота в отношенията си.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Изясняване на спорни въпроси ще ви поставят в условия да вземете бързи решения. Отхвърляйки деликатната част от работата си, ще помислите за по-приятни занимания, без да пренебрегвате задълженията си. Финансовите ви дела търпят развитие, за повечето в положителна посока.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви е зареден с много напрежение, затова се опитайте да релаксирате. Спокойно посрещнете всяко предизвикателство и отвърнете с хладнокръвие и усмивка. Това ще дестабилизира отсрещната страна.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако попаднете в ситуация, в която е най-добре да не вземате страна, по-добре си тръгнете. Нямате нужда от допълнителен стрес. За някои пламъчето на любовта ще заискри и ще видите, че света около вас съвсем не е лош. Отдайте се на чувствата си без да анализирате и пресмятате.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
25 яну 2020
Последни новини