От х:

Днес в x:

25 °C

Две награди за хасковската мода от Националното ученическо състезание

  Младите фризьори, гримьори и модисти от Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ в Хасково с ръководители Нина Петкова, Бонка Делчева и Йоана Гачева получиха две от специалните наградите за таланти на Националната асоциация на Професионалните училища по мода. Призовете им в категориите „Вечерна прическа“ и „Мода“ са в рамките на провелите се днес в Хасково Национални състезания „Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и гримьор“. Близо 100 ученици от 17 професионални гимназии от цялата страна бяха в конкуренция.

  Творческите колекции на младите таланти в модата оцени жури с председател доц. д-р Капка Манасиева, ръководител катедра „Изкуства“ към Варненския свободен университет. Уменията на фризьорите оценяваха Васил Михайлов, Тодор Тошев - международен съдия по мъжко и дамско фризьорство, Руско Русев, Минка Петрова - първият майстор-гримьор в Пловдив.

  За най-добър дизайнерски проект бяха отличени с второ и първо място двата отбора на Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ от София. Водените от преподавателите Александър Гергинов и Цветана Митова тимовете определено провокираха вниманието на журито и приковаха това на публиката с различната си идея и визия, като представиха мода от бъдещето.

  Шампиони отборно са учениците от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май„от Пловдив. Темата на проектите в модата тази година беше „Геометрия“.

  За грим първата награда е за Митка Асенова от училището в Пазарджик, за вечерна дамска прическа първата награда е за Албена Райкова, Тихомир Кирев е шампион при дамското салонно подстригване. Той ще представя България на Световното състезание на коафьорите в Китай. Наградата за мъжко подстригване заминава също за Пазарджик, тя е за Асен Борисов от Професионалната гимназия по фризьорство и ресторантьорство.

  По време на церемонията по награждаването директорът на хасковската професионална гимназия, която беше за първи път домакин на надпреварата, Росица Иванова връчи на областния управител Станислав Дечев и на заместничката му д-р Стефка Здравкова почетни плакети за принос в развитието на професионалното образование.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
  29 сеп 2020
  Последни новини