От х:

Днес в x:

16 °C

Две награди за хасковската мода от Националното ученическо състезание

  Младите фризьори, гримьори и модисти от Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ в Хасково с ръководители Нина Петкова, Бонка Делчева и Йоана Гачева получиха две от специалните наградите за таланти на Националната асоциация на Професионалните училища по мода. Призовете им в категориите „Вечерна прическа“ и „Мода“ са в рамките на провелите се днес в Хасково Национални състезания „Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и гримьор“. Близо 100 ученици от 17 професионални гимназии от цялата страна бяха в конкуренция.

  Творческите колекции на младите таланти в модата оцени жури с председател доц. д-р Капка Манасиева, ръководител катедра „Изкуства“ към Варненския свободен университет. Уменията на фризьорите оценяваха Васил Михайлов, Тодор Тошев - международен съдия по мъжко и дамско фризьорство, Руско Русев, Минка Петрова - първият майстор-гримьор в Пловдив.

  За най-добър дизайнерски проект бяха отличени с второ и първо място двата отбора на Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ от София. Водените от преподавателите Александър Гергинов и Цветана Митова тимовете определено провокираха вниманието на журито и приковаха това на публиката с различната си идея и визия, като представиха мода от бъдещето.

  Шампиони отборно са учениците от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май„от Пловдив. Темата на проектите в модата тази година беше „Геометрия“.

  За грим първата награда е за Митка Асенова от училището в Пазарджик, за вечерна дамска прическа първата награда е за Албена Райкова, Тихомир Кирев е шампион при дамското салонно подстригване. Той ще представя България на Световното състезание на коафьорите в Китай. Наградата за мъжко подстригване заминава също за Пазарджик, тя е за Асен Борисов от Професионалната гимназия по фризьорство и ресторантьорство.

  По време на церемонията по награждаването директорът на хасковската професионална гимназия, която беше за първи път домакин на надпреварата, Росица Иванова връчи на областния управител Станислав Дечев и на заместничката му д-р Стефка Здравкова почетни плакети за принос в развитието на професионалното образование.

  Красимира Славова

  Хороскоп за 15.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
  15 ное 2019
  Последни новини