От х:

Днес в x:

15 мераклии за военни в Хасково, приемат заявки до петък

    15 заявления са подадени за обявените свободни места за военнослужещи в Хасково. Това съобщиха от Военното окръжие в областния град по време на националната информационна кампания за популяризиране на военната професия на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

    За Хасково са обявени две места за младши мерач в разчет на тежка гранатохвъргачка, две места за механик-водач на МТЛБ с категория "С" и един младши мерач на картечница.

    Общо свободните позиции в Сухопътни войски са 185 за страната като 40 от тях са за бригадата. Всички кандидати са около 380, заяви бригаден генерал Костадин Кузмовна на брифинг пред представители на медиите. Той поясни, че набирането на заявления продължава до утре /22 март/, а изпитите за прием ще бъдат в края на май.

    Кампанията "Бъди войник" стартира на 7 февруари тази година в Стара Загора и ще продължи до октомври 2019 г. Акцията ще бъде проведена в 29 гарнизона на страната, в които ще се провеждат мероприятия по предварителен план.

    "Целта й е да се насочи общественото внимание към дейността на армията, тъй като в последно време обществото малко се откъсна от това какво точно прави армията и каква е нейната цел в държавата", заяви Кузмов. Той беше категоричен, че без армия, няма и държава.

    В дългосрочен план кампанията цели подмладяване на състава на армията. В краткосрочен план цели попълване на личния състав.

    За визуализиране професията войник бяха показани различни видове военна техника и въоръжение пред Бизнесцентъра в Хасково, където улицата беше частично отцепена за движение на автомобили. Беше разкрита и информационна борса, където военнослужещи разясняваха реда и условията за кандидатстване.

    В 18:30 часа днес ще започне концерт в зала "Недялка Симеонова" на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър. Със свои изпълнения ще участват още Емилия Валенти, фолклорна формация „Ладена”, танцова формация „Алгара”, квартет „Армейска песен”, Янко Лозанов, фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия”, клуб по спортни танци „Гранд”, Мажоретен състав „Хасково” и други изпълнители, които ще създадат един истински празник за хората.

    Маргарита Хранова, Гуна Иванова и Надя Казакова ще бъдат част от посланиците в националната информационна кампания „Бъди войник“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      00
      001
      28 -13
      17:35, 21 мар 2019
      Акъл под шапка не вирее!!!!Защо се затварят улици да го направят на площада или да си платят за паркинга над реката!!!!Хубава работа ама бетер циганска!!!!!
      • 00
        002
        15 -16
        19:56, 21 мар 2019
        от коментара на 001 става ясно че е вярно че акъл под шапка не вирее. фатмаците си личат даже и по коментарите и акълите които дават. аз пък да те питам И какво като затвориха улицата. Ти и без това ходиш с галошите по кози пътеки. Тебе какво ти пречи.
      • 00
        001
        11 -7
        21:51, 21 мар 2019
        А от твоя коментар 002 става ясно че си див неграмотен селянин!!!!
    • 2
      Дя
      ДЯДО МРАЗ
      29 -3
      17:59, 21 мар 2019
      Абе аз навремето бях старшина -школник сега съм пенсионер и понеже пенсията не стига мога ли да кандидатсвам за войник все някаква работа ще върша
    • 3
      Ст
      Станил
      6 -3
      20:07, 21 мар 2019
      Каква заплата ще получават?
    • 4
      Ви
      вип
      14 -4
      20:09, 21 мар 2019
      Чудят се кой да примамят да иди че нямат хора и показност правят и път затварят
    • 5
      Ба
      Баси
      6 -1
      20:32, 21 мар 2019
      Около 900+лв стартова.
    • 6
      Бо
      Борис Павлов
      20 -1
      20:58, 21 мар 2019
      ДО ДЯДО МРАЗ ------Дядка спокойно можеш да подадеш заявка откакто си бил школник преди 50 години до сега промени няма оръжието си е съветско уставите каквито бяха натовски са само ЧАЛЪМИТЕ Така че побързай срока е до петък
    Последни новини