От х:

Днес в x:

10 °C

15 мераклии за военни в Хасково, приемат заявки до петък

  15 заявления са подадени за обявените свободни места за военнослужещи в Хасково. Това съобщиха от Военното окръжие в областния град по време на националната информационна кампания за популяризиране на военната професия на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

  За Хасково са обявени две места за младши мерач в разчет на тежка гранатохвъргачка, две места за механик-водач на МТЛБ с категория "С" и един младши мерач на картечница.

  Общо свободните позиции в Сухопътни войски са 185 за страната като 40 от тях са за бригадата. Всички кандидати са около 380, заяви бригаден генерал Костадин Кузмовна на брифинг пред представители на медиите. Той поясни, че набирането на заявления продължава до утре /22 март/, а изпитите за прием ще бъдат в края на май.

  Кампанията "Бъди войник" стартира на 7 февруари тази година в Стара Загора и ще продължи до октомври 2019 г. Акцията ще бъде проведена в 29 гарнизона на страната, в които ще се провеждат мероприятия по предварителен план.

  "Целта й е да се насочи общественото внимание към дейността на армията, тъй като в последно време обществото малко се откъсна от това какво точно прави армията и каква е нейната цел в държавата", заяви Кузмов. Той беше категоричен, че без армия, няма и държава.

  В дългосрочен план кампанията цели подмладяване на състава на армията. В краткосрочен план цели попълване на личния състав.

  За визуализиране професията войник бяха показани различни видове военна техника и въоръжение пред Бизнесцентъра в Хасково, където улицата беше частично отцепена за движение на автомобили. Беше разкрита и информационна борса, където военнослужещи разясняваха реда и условията за кандидатстване.

  В 18:30 часа днес ще започне концерт в зала "Недялка Симеонова" на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър. Със свои изпълнения ще участват още Емилия Валенти, фолклорна формация „Ладена”, танцова формация „Алгара”, квартет „Армейска песен”, Янко Лозанов, фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия”, клуб по спортни танци „Гранд”, Мажоретен състав „Хасково” и други изпълнители, които ще създадат един истински празник за хората.

  Маргарита Хранова, Гуна Иванова и Надя Казакова ще бъдат част от посланиците в националната информационна кампания „Бъди войник“.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   00
   001
   28 -13
   17:35, 21 мар 2019
   Акъл под шапка не вирее!!!!Защо се затварят улици да го направят на площада или да си платят за паркинга над реката!!!!Хубава работа ама бетер циганска!!!!!
   • 00
    002
    15 -16
    19:56, 21 мар 2019
    от коментара на 001 става ясно че е вярно че акъл под шапка не вирее. фатмаците си личат даже и по коментарите и акълите които дават. аз пък да те питам И какво като затвориха улицата. Ти и без това ходиш с галошите по кози пътеки. Тебе какво ти пречи.
   • 00
    001
    11 -7
    21:51, 21 мар 2019
    А от твоя коментар 002 става ясно че си див неграмотен селянин!!!!
  • 2
   Дя
   ДЯДО МРАЗ
   29 -3
   17:59, 21 мар 2019
   Абе аз навремето бях старшина -школник сега съм пенсионер и понеже пенсията не стига мога ли да кандидатсвам за войник все някаква работа ще върша
  • 3
   Ст
   Станил
   6 -3
   20:07, 21 мар 2019
   Каква заплата ще получават?
  • 4
   Ви
   вип
   14 -4
   20:09, 21 мар 2019
   Чудят се кой да примамят да иди че нямат хора и показност правят и път затварят
  • 5
   Ба
   Баси
   6 -1
   20:32, 21 мар 2019
   Около 900+лв стартова.
  • 6
   Бо
   Борис Павлов
   20 -1
   20:58, 21 мар 2019
   ДО ДЯДО МРАЗ ------Дядка спокойно можеш да подадеш заявка откакто си бил школник преди 50 години до сега промени няма оръжието си е съветско уставите каквито бяха натовски са само ЧАЛЪМИТЕ Така че побързай срока е до петък

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини