От х:

Днес в x:

22 °C

Без протестно автошествие и с обвинение за саботаж от полицията

Изображение 1 от 5

  Обявеното в ранния следобед днес протестно автошествие по улиците на Хасково не се състоя. Протестиращите се отказаха от обиколката, в която трябваше да демонстрират исканията си за по-добър живот и промени в изборния кодекс и администрацията на държавата, и в парламента.

  Те се събраха на паркинга до стадион „Хасково” и още в началото получиха предупредителни протоколи от полицията, че не мога да нарушават реда в движението по улиците на града. От служителите на реда им беше обяснено, че могат да се движат по улиците с автомобилите си, но не могат да надуват клаксони, нито пък ще бъде направена временна организация на движението докато десетина автомобили се изтеглят по подадения маршрут. 

  "Този протест е опорочен. Тези предупредителни протоколи, които не са описани никъде в Закона за митингите и събранията,  са репресия и саботаж на недоволството", посочиха събралите се на протеста. До отказа от автообиколка се стигна, защото протестиращите прецениха, че няма да има смисъл от нея, ако не бъдат затворени трасетата, по които те минават, няма да успеят да привлекат обществено внимание и да призовават за подкрепа за референдуми по всички важни въпроси в държавата и по места.

  В крайна сметка лидерът на протеста Георги Ванков прочете исканията на място. Едно от тях е за спазване на гласувания преди Изборен кодекс, в който е залегнал електронният вот. На последните избори от близо 2 млн.българи в чужбина са успели да гласуват едва 200 хиляди. Ако има възможност за електронен вот, ще се чуе гласът на повече българи, каза Ванков. 

  Красимира Славова

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Г-
   Г-н Михайлов
   55 -19
   16:27, 9 мар 2019
   Това ако не е Комунизъм!! Другарят Цанков пак се натяга на шефовете си, ха Честита Мутрокрация!!
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    20 -46
    17:20, 9 мар 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ca
    cankov
    53 -11
    17:33, 9 мар 2019
    Аз предлагам на всеки български гражданин още при раждането му да му се връчва предупредителен протокол, ей така профилактично, а за ръководител на мракобесническия отдел към общината дето ще издава протоколите да се назначи свинското, разбирай пеевско протеже Цанков- той по принцип си е над закона...
  • 2
   Op
   Opsss
   38 -16
   16:42, 9 мар 2019
   Така става като все искате по мирния начин да я карате, настъпване трябваше още в началото не да се искат разрешения и какво ли още не. Другата събота пак се съберете 10 човека.
  • 3
   Ха
   Ха , ха ха ...
   20 -33
   18:01, 9 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   Ке
   Кенанция Маймун
   21 -13
   18:22, 9 мар 2019
   Защо смениха името "Народна милиция" на "Полиция"
   ..
   Ами според Конституцията на САЩ (да не кажете че съм червен) , Народната Милиция е организация на Народа , която защитава Държавата и Конституцията от вътрешни и външни врагове
   ....
   А "Полиция" идва не от полюция (неволно изхвърляне на сперма) , ами от "Политика - Полицията защитава политиката на управляващата класа - чорбаджии и бейове .
   По време на Османското иго запртиетата са били полицаи - защото са защитавали Чорбаджиите от ГРОБ и Бейовете от ДПС. В тоя смисъл ,
   Светия (за мен) Апостол на Свободата Васил Левски е бил криминален престъпник , който се е борил против политиката на чорбаджиите и бейовете :))
  • 5
   За
   Закон
   21 -41
   18:22, 9 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Гр
    гражданин
    31 -7
    18:54, 9 мар 2019
    "Закон" нали всичко това се прави за по добър начин на живот, това че някои сте страхливи "драскачи" не ви прави достойни Българи когато не можете да помогнете на някои поне не му пречете. В безсмислените ти редове усещам треперещите ти ръчички върху клавиатурата от гняв и завист, нямате смелост да се покажете но искате своите две минути слава зад разни анонимни постове. Докато Борисов обещаваше през 2010гче до 3 години ще се завърнат българите от чужбина те продължиха да се изнасят и все още продължават за да търсят по добър живот,но ти това не го разбираш защото си нечии хрантутник!!!
   • Г-
    Г-н Михайлов
    22 -6
    19:05, 9 мар 2019
    Аз също съм на мнението че някой ги манипулира,но не разбрах къде видя в Конституцията забрана за стачки,протести и т.н. Кой е Чл. Ал. Т.или заптиетата я карат по ДуПеСарски и Комунистически и нали преклонената глава сабя не я сече и Българина няма таш......ци за революция- хоп....и в миша дупка!
  • 6
   🇧🇬
   🇧🇬
   7 -13
   19:19, 9 мар 2019
   2. Ако и когато, различни политически и, особено а... Виж коментара
   • Ne
    nelicha
    11 -7
    22:10, 9 мар 2019
    сьгласен сьм с написаното по горе само с една забележка . всичката тая . мародерско вандалска паплач е организирана от агенти на власт имащите за да отклонят вниманието на общественоста от сьщноста на самия протест .а горките тьпанари дори и не предполагат че са маша в рьцете на тези които наѝ много мразят
  • 7
   Ме
   Метъла
   28 -8
   19:28, 9 мар 2019
   Диктатурата на Цоко и Боко,трайте си още.Като вкарат еврото ще ревнете на умряло.
  • 8
   До
   Дон Хрристозо Мафиозо
   13 -3
   21:54, 9 мар 2019
   Метъл не4дей така бе Ббат Бойко е добрият чичко в джбчето на който дрънкат семки и бонбонки----- извинявай не бонбонки а милионки
  • 9
   Ке
   Кенанския Маймун
   12 -7
   23:05, 9 мар 2019
   Мутри и бейове пият шербет
   Полицаите играят им кючек
  • 10
   Ев
   Европеец
   7 -12
   09:31, 10 мар 2019
   Не може да протестираш за законност и промяна на к... Виж коментара
   • Г-
    Г-н Михайлов
    8 -1
    11:26, 10 мар 2019
    Колега,нека не забравяме че от как свят светува идеалистите създават революцията,революционерите я извършват, а на власт встъпват крадците и мошениците! За съжаление в България от 1та и 2та категория отдавна изчезнаха или измряха!!
  • 11
   Го
   гого
   11 -2
   12:53, 10 мар 2019
   Така ГЕРБ ще спечелят и изборите!! Направете проста аритметика колко е Държавната администрация,корпоративният вот който ще получат чрез заплахи за съсипване на бизнеса и всичко ще излезе на яве!! Така,че тези социолози да си скъсат дипломите и да не харчат повече народна пара,а да обявят резултата!!

  Хороскоп за 22.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доказали сте на себе си и на света, че никакви трудности не могат да ви откажат от посоката, която сте избрали да следвате. Това ви качество привлича към вас силните на деня и отваря възможности с широк периметър. За някои денят се свързва с уреждане на битови въпроси или промяна на местоживеенето.
  22.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е конкретен въпрос, свързан с деловите ви ангажименти да ви струва усилия днес. Ще се справите и ще получите заслужени овации от околните. Не пренебрегвайте семейните си ангажименти. Точно сега близките ви се нуждаят от вниманието ви. Правите големи планове за седмицата, предстои ви немалко работа.
  22.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Най-после ви се отдава възможност да свършите нещо, което отдавна отлагате. Нека това бъде приоритетът ви през този ден. Бъдете сигурни, че постигнатия резултат ще ви зареди с усещане за добре свършена работа и добро самочувствие. Постарайте се да се съобразявате повече с желанията на околните и да не преследвате единствено личните си интереси.
  22.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се плашете от трудностите, които е възможно да ви съпътстват днес. Те няма да са в състояние да разрушат граденото от вас в продължение на дълго време. Изчакайте по-благоприятен момент за активни действия, а докато го правите вършете нещо полезно.
  22.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Колебаете се между няколко възможности, от които можете да избирате. Имате конкретни идеи и сега е момента да преминете към осъществяването им. Имате късмета да попаднете на човек, който също се нуждае от вас. Бъдете внимателни при разговор с близък приятел. Твърде възможно е да кажете нещо, за което после ще съжалявате.
  22.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С подходящите хора денят ви ще е приятен и емоционално наситен. Предстои да научите добри вести, имащи отношение към живота ви, вашият и на близките ви, свързани със семейството и дома. Бизнесът, пътуванията и образованието също влизат в плановете ви. Няма да сте безразлични и към сигналите, идващи от другия пол.
  22.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви добра новина. Изживейте мига пълноценно и не се натоварвайте с мисли за грижите и несгодите ви. За да се справите по-добре с проблемите се доверете на най-близките си хора. Наред с активността си ще се наложи и вие да направите компромиси. Това едва ли ще е по вкуса ви, но трябва.
  22.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вътрешното ви усещане за нещата ще ви насочи в перспективна посока на действие. Имате финансовата възможност да организирате пътуване и нечие тържество. Семейството очаква от вас повече активност по отношение на планирано вече начинание. Ако сте лоялни бизнес-партньори не бива да се тревожите за изхода на търговска сделка.
  22.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес избягвайте споровете, има вероятност да влезнете в дълбоки противоречия и това да помрачи отношенията ви. Със спокоен тон ще ви се отдава по-лесно да решавате въпросите, които ви вълнуват. Желанието ви да общувате и да създавате нови познанства ще се засили, а и времето ще благоприятства това.
  22.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Умората и стреса ще ви накарат да се ориентирате към активна почивка. Подходящи занимания с хората, които ви помагат да се отпуснете са измежду добрите възможности, но ще има и такива, които ще се посветят на идея, обещаваща да е печеливша. Внимателно изпипвайте детайлите и ще постигнете резултати.
  22.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Някои от вас се сблъскват с проблем, който са пренебрегнали преди известно време и сега трябва да го решат. Не се притеснявайте от грешки, защото рано или късно ще успеете да се справите. Можете да се доверите на свой близък, който има достатъчно опит. Намерете повече време за почивка и разтоварване.
  22.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес разчитайте на себе си и не се впечатлявайте особено от забележките си на околните. Поведението ви може да породи желание у някои за дистанция, но това да не ви тревожи. Гледайте си работата и ще постигнете повече. С наличните финанси ще успеете да покриете повече от нуждите си. Вечерта се отпуснете и задоволете желанията си.
  22.09.2019
  Последни новини