От х:

Днес в x:

14 °C

Без протестно автошествие и с обвинение за саботаж от полицията

Изображение 1 от 5

  Обявеното в ранния следобед днес протестно автошествие по улиците на Хасково не се състоя. Протестиращите се отказаха от обиколката, в която трябваше да демонстрират исканията си за по-добър живот и промени в изборния кодекс и администрацията на държавата, и в парламента.

  Те се събраха на паркинга до стадион „Хасково” и още в началото получиха предупредителни протоколи от полицията, че не мога да нарушават реда в движението по улиците на града. От служителите на реда им беше обяснено, че могат да се движат по улиците с автомобилите си, но не могат да надуват клаксони, нито пък ще бъде направена временна организация на движението докато десетина автомобили се изтеглят по подадения маршрут. 

  "Този протест е опорочен. Тези предупредителни протоколи, които не са описани никъде в Закона за митингите и събранията,  са репресия и саботаж на недоволството", посочиха събралите се на протеста. До отказа от автообиколка се стигна, защото протестиращите прецениха, че няма да има смисъл от нея, ако не бъдат затворени трасетата, по които те минават, няма да успеят да привлекат обществено внимание и да призовават за подкрепа за референдуми по всички важни въпроси в държавата и по места.

  В крайна сметка лидерът на протеста Георги Ванков прочете исканията на място. Едно от тях е за спазване на гласувания преди Изборен кодекс, в който е залегнал електронният вот. На последните избори от близо 2 млн.българи в чужбина са успели да гласуват едва 200 хиляди. Ако има възможност за електронен вот, ще се чуе гласът на повече българи, каза Ванков. 

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Г-
   Г-н Михайлов
   55 -20
   16:27, 9 мар 2019
   Това ако не е Комунизъм!! Другарят Цанков пак се натяга на шефовете си, ха Честита Мутрокрация!!
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    20 -46
    17:20, 9 мар 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ca
    cankov
    53 -11
    17:33, 9 мар 2019
    Аз предлагам на всеки български гражданин още при раждането му да му се връчва предупредителен протокол, ей така профилактично, а за ръководител на мракобесническия отдел към общината дето ще издава протоколите да се назначи свинското, разбирай пеевско протеже Цанков- той по принцип си е над закона...
  • 2
   Op
   Opsss
   38 -16
   16:42, 9 мар 2019
   Така става като все искате по мирния начин да я карате, настъпване трябваше още в началото не да се искат разрешения и какво ли още не. Другата събота пак се съберете 10 човека.
  • 3
   Ха
   Ха , ха ха ...
   20 -33
   18:01, 9 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   Ке
   Кенанция Маймун
   21 -13
   18:22, 9 мар 2019
   Защо смениха името "Народна милиция" на "Полиция"
   ..
   Ами според Конституцията на САЩ (да не кажете че съм червен) , Народната Милиция е организация на Народа , която защитава Държавата и Конституцията от вътрешни и външни врагове
   ....
   А "Полиция" идва не от полюция (неволно изхвърляне на сперма) , ами от "Политика - Полицията защитава политиката на управляващата класа - чорбаджии и бейове .
   По време на Османското иго запртиетата са били полицаи - защото са защитавали Чорбаджиите от ГРОБ и Бейовете от ДПС. В тоя смисъл ,
   Светия (за мен) Апостол на Свободата Васил Левски е бил криминален престъпник , който се е борил против политиката на чорбаджиите и бейовете :))
  • 5
   За
   Закон
   21 -41
   18:22, 9 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Гр
    гражданин
    31 -7
    18:54, 9 мар 2019
    "Закон" нали всичко това се прави за по добър начин на живот, това че някои сте страхливи "драскачи" не ви прави достойни Българи когато не можете да помогнете на някои поне не му пречете. В безсмислените ти редове усещам треперещите ти ръчички върху клавиатурата от гняв и завист, нямате смелост да се покажете но искате своите две минути слава зад разни анонимни постове. Докато Борисов обещаваше през 2010гче до 3 години ще се завърнат българите от чужбина те продължиха да се изнасят и все още продължават за да търсят по добър живот,но ти това не го разбираш защото си нечии хрантутник!!!
   • Г-
    Г-н Михайлов
    22 -6
    19:05, 9 мар 2019
    Аз също съм на мнението че някой ги манипулира,но не разбрах къде видя в Конституцията забрана за стачки,протести и т.н. Кой е Чл. Ал. Т.или заптиетата я карат по ДуПеСарски и Комунистически и нали преклонената глава сабя не я сече и Българина няма таш......ци за революция- хоп....и в миша дупка!
  • 6
   🇧🇬
   🇧🇬
   7 -13
   19:19, 9 мар 2019
   2. Ако и когато, различни политически и, особено а... Виж коментара
   • Ne
    nelicha
    14 -7
    22:10, 9 мар 2019
    сьгласен сьм с написаното по горе само с една забележка . всичката тая . мародерско вандалска паплач е организирана от агенти на власт имащите за да отклонят вниманието на общественоста от сьщноста на самия протест .а горките тьпанари дори и не предполагат че са маша в рьцете на тези които наѝ много мразят
  • 7
   Ме
   Метъла
   28 -8
   19:28, 9 мар 2019
   Диктатурата на Цоко и Боко,трайте си още.Като вкарат еврото ще ревнете на умряло.
  • 8
   До
   Дон Хрристозо Мафиозо
   13 -3
   21:54, 9 мар 2019
   Метъл не4дей така бе Ббат Бойко е добрият чичко в джбчето на който дрънкат семки и бонбонки----- извинявай не бонбонки а милионки
  • 9
   Ке
   Кенанския Маймун
   12 -7
   23:05, 9 мар 2019
   Мутри и бейове пият шербет
   Полицаите играят им кючек
  • 10
   Ев
   Европеец
   7 -12
   09:31, 10 мар 2019
   Не може да протестираш за законност и промяна на к... Виж коментара
   • Г-
    Г-н Михайлов
    8 -1
    11:26, 10 мар 2019
    Колега,нека не забравяме че от как свят светува идеалистите създават революцията,революционерите я извършват, а на власт встъпват крадците и мошениците! За съжаление в България от 1та и 2та категория отдавна изчезнаха или измряха!!
  • 11
   Го
   гого
   11 -2
   12:53, 10 мар 2019
   Така ГЕРБ ще спечелят и изборите!! Направете проста аритметика колко е Държавната администрация,корпоративният вот който ще получат чрез заплахи за съсипване на бизнеса и всичко ще излезе на яве!! Така,че тези социолози да си скъсат дипломите и да не харчат повече народна пара,а да обявят резултата!!

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини