От х:

Днес в x:

0 °C

Без протестно автошествие и с обвинение за саботаж от полицията

Изображение 1 от 5

  Обявеното в ранния следобед днес протестно автошествие по улиците на Хасково не се състоя. Протестиращите се отказаха от обиколката, в която трябваше да демонстрират исканията си за по-добър живот и промени в изборния кодекс и администрацията на държавата, и в парламента.

  Те се събраха на паркинга до стадион „Хасково” и още в началото получиха предупредителни протоколи от полицията, че не мога да нарушават реда в движението по улиците на града. От служителите на реда им беше обяснено, че могат да се движат по улиците с автомобилите си, но не могат да надуват клаксони, нито пък ще бъде направена временна организация на движението докато десетина автомобили се изтеглят по подадения маршрут. 

  "Този протест е опорочен. Тези предупредителни протоколи, които не са описани никъде в Закона за митингите и събранията,  са репресия и саботаж на недоволството", посочиха събралите се на протеста. До отказа от автообиколка се стигна, защото протестиращите прецениха, че няма да има смисъл от нея, ако не бъдат затворени трасетата, по които те минават, няма да успеят да привлекат обществено внимание и да призовават за подкрепа за референдуми по всички важни въпроси в държавата и по места.

  В крайна сметка лидерът на протеста Георги Ванков прочете исканията на място. Едно от тях е за спазване на гласувания преди Изборен кодекс, в който е залегнал електронният вот. На последните избори от близо 2 млн.българи в чужбина са успели да гласуват едва 200 хиляди. Ако има възможност за електронен вот, ще се чуе гласът на повече българи, каза Ванков. 

  Красимира Славова

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Г-
   Г-н Михайлов
   55 -20
   16:27, 9 мар 2019
   Това ако не е Комунизъм!! Другарят Цанков пак се натяга на шефовете си, ха Честита Мутрокрация!!
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    20 -46
    17:20, 9 мар 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ca
    cankov
    53 -11
    17:33, 9 мар 2019
    Аз предлагам на всеки български гражданин още при раждането му да му се връчва предупредителен протокол, ей така профилактично, а за ръководител на мракобесническия отдел към общината дето ще издава протоколите да се назначи свинското, разбирай пеевско протеже Цанков- той по принцип си е над закона...
  • 2
   Op
   Opsss
   38 -16
   16:42, 9 мар 2019
   Така става като все искате по мирния начин да я карате, настъпване трябваше още в началото не да се искат разрешения и какво ли още не. Другата събота пак се съберете 10 човека.
  • 3
   Ха
   Ха , ха ха ...
   20 -33
   18:01, 9 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   Ке
   Кенанция Маймун
   21 -13
   18:22, 9 мар 2019
   Защо смениха името "Народна милиция" на "Полиция"
   ..
   Ами според Конституцията на САЩ (да не кажете че съм червен) , Народната Милиция е организация на Народа , която защитава Държавата и Конституцията от вътрешни и външни врагове
   ....
   А "Полиция" идва не от полюция (неволно изхвърляне на сперма) , ами от "Политика - Полицията защитава политиката на управляващата класа - чорбаджии и бейове .
   По време на Османското иго запртиетата са били полицаи - защото са защитавали Чорбаджиите от ГРОБ и Бейовете от ДПС. В тоя смисъл ,
   Светия (за мен) Апостол на Свободата Васил Левски е бил криминален престъпник , който се е борил против политиката на чорбаджиите и бейовете :))
  • 5
   За
   Закон
   21 -41
   18:22, 9 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Гр
    гражданин
    31 -7
    18:54, 9 мар 2019
    "Закон" нали всичко това се прави за по добър начин на живот, това че някои сте страхливи "драскачи" не ви прави достойни Българи когато не можете да помогнете на някои поне не му пречете. В безсмислените ти редове усещам треперещите ти ръчички върху клавиатурата от гняв и завист, нямате смелост да се покажете но искате своите две минути слава зад разни анонимни постове. Докато Борисов обещаваше през 2010гче до 3 години ще се завърнат българите от чужбина те продължиха да се изнасят и все още продължават за да търсят по добър живот,но ти това не го разбираш защото си нечии хрантутник!!!
   • Г-
    Г-н Михайлов
    22 -6
    19:05, 9 мар 2019
    Аз също съм на мнението че някой ги манипулира,но не разбрах къде видя в Конституцията забрана за стачки,протести и т.н. Кой е Чл. Ал. Т.или заптиетата я карат по ДуПеСарски и Комунистически и нали преклонената глава сабя не я сече и Българина няма таш......ци за революция- хоп....и в миша дупка!
  • 6
   🇧🇬
   🇧🇬
   7 -13
   19:19, 9 мар 2019
   2. Ако и когато, различни политически и, особено а... Виж коментара
   • Ne
    nelicha
    12 -7
    22:10, 9 мар 2019
    сьгласен сьм с написаното по горе само с една забележка . всичката тая . мародерско вандалска паплач е организирана от агенти на власт имащите за да отклонят вниманието на общественоста от сьщноста на самия протест .а горките тьпанари дори и не предполагат че са маша в рьцете на тези които наѝ много мразят
  • 7
   Ме
   Метъла
   28 -8
   19:28, 9 мар 2019
   Диктатурата на Цоко и Боко,трайте си още.Като вкарат еврото ще ревнете на умряло.
  • 8
   До
   Дон Хрристозо Мафиозо
   13 -3
   21:54, 9 мар 2019
   Метъл не4дей така бе Ббат Бойко е добрият чичко в джбчето на който дрънкат семки и бонбонки----- извинявай не бонбонки а милионки
  • 9
   Ке
   Кенанския Маймун
   12 -7
   23:05, 9 мар 2019
   Мутри и бейове пият шербет
   Полицаите играят им кючек
  • 10
   Ев
   Европеец
   7 -12
   09:31, 10 мар 2019
   Не може да протестираш за законност и промяна на к... Виж коментара
   • Г-
    Г-н Михайлов
    8 -1
    11:26, 10 мар 2019
    Колега,нека не забравяме че от как свят светува идеалистите създават революцията,революционерите я извършват, а на власт встъпват крадците и мошениците! За съжаление в България от 1та и 2та категория отдавна изчезнаха или измряха!!
  • 11
   Го
   гого
   11 -2
   12:53, 10 мар 2019
   Така ГЕРБ ще спечелят и изборите!! Направете проста аритметика колко е Държавната администрация,корпоративният вот който ще получат чрез заплахи за съсипване на бизнеса и всичко ще излезе на яве!! Така,че тези социолози да си скъсат дипломите и да не харчат повече народна пара,а да обявят резултата!!

  Хороскоп за 26.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
  26 яну 2020
  Последни новини