От х:

Днес в x:

4 °C

Лизавета и Николай имат нужда от подкрепата ни

Лизавета има нужда помощ, за да забави множествената склероза и да живее без болка.

Николай продължава борбата с рак на дебелото черво с експериментално лечение в Испания.

Двамата отново излизат с молба за помощ чрез социалната мрежа, по случайност – в един и същи ден.

Ето разказът на Лизавета: „Предстои ми поредната вливка на стволови клетки в Истанбул и съм много развълнувана. Преди месец и половина, когато бях в клиниката, успоредно с вливката ми бе назначена след операцията и озонотерапия, която е много важен елемент от лечението. След направените пълни изследвания се установи, че три важни показатели са извън норма. Предписаха ми 9 нови медикамента, с които трябва да се нормализират. От 10 дни вече ги приемам, но всичко това беше изплатено от дарителската ми сметка. Знам, че аз съм една от многото нуждаещи се, но вярвам, че всички вие, които повече от една година сте съпричастни към моята кампания, няма да ме изоставите. Въпреки моята съдба, аз съм щастлива, че ви има, защото чувството е невероятно, когато виждам и чувам колко познати и непознати хора се вълнуват с мен и всеки допринася с каквото може за моето лечение. Всяка инициатива за мен ми дава сила, увереност и спокойствие, което е най-важно за човек лишен от пълноценен живот. Вярвам във вас, добри хора, че няма да ме изоставите към пътя на щастието, което очаквам от 8 години. Вярвам в чудеса и се надявам, че и моето ще стане реалност.“

Следващата терапия на Николай е трябвало да бъде на 27 февруари, но той е имал силни стомашни болки и поради много ниските му показатели е било невъзможно слагането на лекарството и химиотерапията - отложена. Ето последната информация, публикувана в страницата в негова подкрепа във Фейсбук: „От доста време Ники има лека болка в дясната страна на таза, но в последно време болката се е усилила доста и при консултацията със лекарката, се наложи да се направи скенер, за да се установи каква е причината. На 5 март му бе направен поредния скенер. Разбра се, че болката идва от една лезия, около 1 см, която си е изменила формата и опира в коста и нерва, който е близо до самата кост, а това място облъчвано с радиотерапия и скенера се вижда, че самата кост изхабена и се наложи да му влеят лекарство за да подсилят костната му система. Това е причината за тази болка, не е нещо, за което да се притесняваме. В белия дроб петната са се повлияли добре от терапията. Течността, която е имаше, вече е изчезнала, което е много добре. Сега лекарите ще мислят дали да се направят още 3 терапии или, ако има нова имунотерапия, дали ще може Ники да влезе в ново експериментално лечение. Всичко това ще се реши другата седмица. Както знаете, химиотерапията стопира временно нещата, но не и за постоянно. Молим ви да продължите да подкрепяте Ники, защото сумата за лечението му вече е нараснала драстично - достигнала е вече 90 000 евро.“

На Лизи можем да помогнем чрез SMS с текст DMS LIZA на номер 17 777
или дарителска сметка BG 84 UBBS 80021060713340, както и чрез paypal: lizavetaivanova@abv.bg

На Ники - чрез SMS с текст DMS NIKOLAY на номер 17 777
или чрез дарение по дарителска сметка в ОББ в лева:
IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30
BIC: UBBS BGSF
И във евро за Испания:
IBAN: ES71 2100 3693 2120 0050 5550
BIC: CAIX ESBB
или чрез Pay pal: Vencislav_ivanov89@abv.bg

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини