От х:

Днес в x:

8 акта за замърсяване на пътища в Хасковско

Изображение 1 от 4

    8 акта са съставени за замърсяване на пътища в Хасковска област за 2018 година. Това съобщиха от "Пътна полиция" след запитване на Haskovo.net.

    От КАТ в Хасково уточниха, че глобите са наложени за различен вид замърсявания - кал на пътното платно, разсипване на течности и неукрепени товари. По Закона за движение по пътищата глобата за това нарушение е 150 лева.

    През 2017 година са съставени 3 такива акта, а през тази година все още не са констатирани подобни нарушения.

    Повод за запитването ни са сигнали на граждани, които алармираха за замърсявания на пътища от трактори, които разнасят кал по платното от нивите. Преди дни читател на Haskovo.net сигнализира със снимки за разнасяне на кал от земеделска техника по ремонтирания околовръстен път на Хасково, който преди около месец беше отворен за движение. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      4 -5
      18:35, 4 мар 2019
      Явно конските фашкии от "Кадилаците" не са ***** , а закуска за Катаджиите :)
    • 2
      Ст
      Стар Шофьор
      21 -1
      18:39, 4 мар 2019
      "Голям праз", ако си гледаха работата пътните полицаи, вместо да се крият по завоите и да дебнат щяха да направят не 8 а 800 акта. Между впрочем мой познат загина през 1984 година на завоя по пътя за Харманли подхлъзвайки се на буци кал оставени от трактор излязъл от калта в ниското преди с. Поляново, Хем там са три платна. Това не единственият инцидент станал поради нахвърляна кал по асфалта, особено след дъжд. Ама кой да си свърши работата , по лесно е така щрак, щрак с фотото. Това е причина много важна, ама "капацитети" от разни институти и агенции по безопасност и хабер си нямат от неща като анализ на произшествията и изводи за установяване на причините.
      • Ме
        Местен
        8 0
        22:45, 4 мар 2019
        За жалост си прав. На тези , на които ние им плащаме заплатите, не е важно безопасността на движение , а е важно да ни се вземат парите
    • 3
      Ja
      Jack Bauer
      9 -2
      22:02, 4 мар 2019
      Къде да сигнализираме за нарушения? Често срещам каруци с църни патладжани, дето минират по пътя.
    • 4
      Во
      Водач на МПС
      2 0
      09:17, 5 мар 2019
      Кал от селскостопански машини машини по пътя с.Орлово - с.Мандра.
    • 5
      Се
      Селския
      5 0
      15:41, 5 мар 2019
      Кал колкото искаш по новооткритата южна дъга на околовръстното, къде са контролните органи? В какво се превръщат буците кал когато изсъхнат върху платното за движение? Но кой го е еня за нас простосмъртните,тия служители работят единствено в услуга на управляващите!
    Последни новини