От х:

Днес в x:

Полицията предприема мерки за безопасно движение и добър обществен ред по време на празниците

85 служители от Охранителна и Пътна полиция в ОД на МВР-Кърджали ще бъдат ангажирани в опазването на обществения ред и мерките за пътна безопасност по време на почивните дни около националния празник - 3 март. Засилено ще бъде полицейското присъствие на места с очаквано струпване на хора – автогари, гари, пазари, базари. Полицейски екипи ще охраняват всички публични прояви, свързани с националния празник. В Районните управления на МВР в областта ще работят дежурни групи за реакция при постъпили сигнали от граждани за произшествия и инциденти.

За дните с очаквана най-висока интензивност на движението – 1 март, 3 март и 4 март, са планирани специализирани операции за безопасно движение по пътищата. Полицейски сили ще извършват контрол по главните пътища и на входните и изходните артерии на големите населени места и в районите с концентрация на пътни произшествия в областта. Полицаите ще извършват проверки за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества. При натоварен трафик ще се подпомага движението на моторните превозни средства, а при крайна необходимост може да се създава временна организация на движение.

Криминалистите отново напомнят на гражданите да не се включват в схеми, свързани с предаване на пари на непознати, защото така действат телефонните измамници.

При произшествия, инциденти или извършени престъпления да се подава незабавно сигнал на единния европейски номер 112 или в най-близкото РУ на МВР.

Това съобщиха от  Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини