От х:

Днес в x:

Десетокласничка от ПГДС представи рисунката си от изложбата в ЕК в Брюксел

    Кристина Петрова е в 10-ти клас в Хасковската професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II", учи в паралелката по системно програмиране. Тя е сред 12-те българчета, които подредиха изложба в Европейската комисия в Брюксел през миналата седмица с компютърни рисунки. Хасково беше с най-солидно представителство-трима от общо 12 млади таланти от страната. Те получиха правото да покажат работите си след като станаха призьори в ученическия конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", който организира Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.Дарена Георгиева от ПМГ "Акад. Боян Петканчин" и Ивелина Колева от Компютърна школа "Вале"- Хасково, също са сред наградените.

    Кристина Петрова се включва в надпреварата, след като разбира за конкурса от своята класна, която й преподава компютърна графика и дизайн Татяна Генева. Освен Кристина, още трима ученици от 12-ти клас от нейната гимназия изпращат компютърните си рисунки за участие в конкурса.

    Кристина Петрова е сред шестимата победители от страната във възрастовата категория 10-12 клас.

    Нейната рисунка е от две части- момче в народна носия пред връх Шипка- израз на славното минало на България и традициите, които трябва да пазим. Във втората част тя е изобразила героя си в бъдещето-човекът от европейската общност, който работи на компютър.

    Според Кристина Петрова бъдещето е на технологиите, които се развиват с огромно темпо. Десетокласничката, която вижда и своята реализация в попрището на графичния дизайн, смята, че рисунките на лист ще стават все по-голяма рядкост за сметка на компютърните. Някои от съучениците й я подкрепят в това твърдение, като разсъждават за думите й, че в тях има резон. Още повече че днес все повече са тревожните факти, свързани с екологията, а при създаването на рисунки чрез компютърните технологии  се пестят природни ресурси.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини