От х:

Днес в x:

Риболовът в язовир „Боровица” забранен за три години

Министърът на земеделието,храните и горите Румен Порожанов  е издал  заповед за рибностопанските обекти или зони от тях, в които се забранява извършването на риболов 2019, 2020 и 2021 г. Сред тях от област Кърджали са язовир „Боровица” и бреговата ивица на язовир „Студен кладенец”, в границите на защитената местност „Юмрук скала”.

Защитената местност „Юмрук скала” се намира в землището на село Калоянци. Обявена е за такава  през 2000 г. с цел опазване на популации на защитени и застрашени от изчезване видове животни и растения. Попада в територията на защитени зони от НАТУРА 2000.

В съседната Хасковска област забраната важи за горното течение на р. Харманлийска – от моста преди с. Караманци на запад до излизането от територията на областта; за р. Чулфанска /Банска/ – от село Сусам на запад до границата с област Пловдив, през месеците юли, август и септември и за река Арда – северната брегова ивица, в границите на защитената местност  „Черната скала”.

Заповедта е във връзка с възникнала необходимост за опазване на биологичното разнообразие и създаване на условия за естествено възпроизводство на популациите от риба и други водни организми в определени рибностопански обекти или зони от тях.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини